DIERENTUIN ER OP UIT

Uittip: DierenPark Amersfoort

20 september 2022

In de zomervakantie gingen wij op uitnodiging een dagje naar DierenPark Amersfoort. We waren hier nog nooit eerder geweest, dus dat maakte het extra leuk om dit park eens van binnen en buiten te gaan ontdekken. Naast heel veel dieren vind je bij DierenPark Amersfoort vooral ook heel veel klim- en klauterparcours. Niet alleen in de speeltuinen, maar ook langs, tussen en boven de dierenverblijven!

Van eerdere dierentuinbezoeken kan ik me herinneren dat de eerste paar dieren leuk zijn en de kinderen dan het liefst naar de speeltuin willen. Dit keer was het anders. Doordat er bij veel verblijven ook gespeeld kan worden (‘mama, ik neem deze route, loop jij maar door!’) ontstaat er een fijne afwisseling van spelen en kijken naar de dieren. Deze olifant komt precies op het goede moment langs 🙂

Spelen blijft natuurlijk ook ontzettend leuk. Bij een van de restaurants op het park is een grote speeltuin waar de kinderen denk ik wel een uur heerlijk spelen terwijl ik met mijn ouders nog een bakje koffie neem. Quinn is niet zo’n waaghals en moet altijd heel wat drempels over voor hij een nieuw klimrek aandurft. Dat hij hier van de glijbaan gaat is een echte overwinning en dat zie je dan ook aan zijn snoet.

Geen rechttoe-rechtaan dierenverblijven met hekken maar ook veel leuke doorkijkjes zoals deze. Ik hou wel van die afwisseling en het maakt het voor de kinderen ook spannender, omdat ze soms wat meer moeite moeten doen om te ontdekken welke dieren er te zien zijn.

Er is ook een verblijf waar de nacht wordt nagebootst en je dus nachtdieren kunt zien die actief zijn. Hoewel ‘actief zijn’ voor een luiaard niet echt opgaat natuurlijk. Wel heel gaaf om dit dier een keer van zo dichtbij te kunnen zien!

Het is een warme dag, dus wat is er dan lekkerder dan even met de voetjes afkoelen in het water? In de Bosbeek kunnen de kinderen naar hartelust spelen in een stroompje. Lekker over de stenen klimmen en spelen met zand en water. Het is middenin de bossen dus dat geeft lekker wat schaduw en dus extra verkoeling.

De ringstaartmaki’s zijn een van Lise’s lievelingsdieren. Ze is dus heel blij dat ze ze van zo dichtbij kan zien en fotograferen. Ze heeft hiervoor trouwens speciaal haar VTech Vloggercam meegenomen.

Je kan bij DierenPark Amersfoort ook op een waterfiets langs de dieren ‘varen’. Hoe tof is dat?! Je koopt muntjes bij de automaat en dan kan je lekker het water op. Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben moeten een zwemvest aan. Quinn vindt het in eerste instantie heel spannend en weet nog niet of hij het wel durft, maar na een beetje aandringen zet hij zich over zijn angst heen.

En dat is maar goed, want hij vindt het geweldig! Als we het nu nog eens over deze dierentuin hebben, dan zegt hij meteen dat hij ‘dat bootje’ zo leuk vond en heel graag nog een keer wil gaan. Het was er natuurlijk ook wel perfect weer voor die dag! De kinderen zitten voorin en mijn moeder en ik gaan fietsen. Het is wel een kunst om netjes tussen de obstakels door te sturen, maar gelukkig gaat het goed.

Vlak voor sluitingstijd ontdekken de kinderen nog deze leuke glijbaan bij een van de verblijven. Daar moeten ze nog (een keer of twintig) samen van af. Wat een lol!

Naast de dierentuin en alle speelmogelijkheden is er in DierenPark Amersfoort ook een Dinopark waar je ruim zeventig levensgrote dino’s tegenkomt. Wij zijn hier wat sneller doorheen gegaan omdat Lise en Quinn niet zo van de dino’s zijn, maar ik weet zeker dat dinofans hier hun hart kunnen ophalen.

En zo komt er een einde aan een hele leuke dag. DierenPark Amersfoort: bedankt voor de uitnodiging. Wij komen zeker nog eens terug!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.