ER OP UIT

5 x uitstapjes met kinderen in de voorjaarsvakantie

13 februari 2019
meisje aait lammetje in voorjaarsvakantie

De winter loopt op z’n eind en het voorjaar staat voor de deur. Of dat op zich niet al leuk genoeg is, vieren alle schoolgaande kinderen in deze periode een weekje voorjaarsvakantie. Het moment bij uitstek om er gezellig op uit te gaan met ze. Maar wat zijn nou leuke uitstapjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie? Ik geef je een aantal suggesties!

Voorjaarsvakantie 2019

De data van de voorjaarsvakantie verschillen per regio. In 2019 heeft regio noord vakantie van 16 t/m 24 februari. De regio’s midden en zuid hebben officieel vakantie van 23 februari tot en met 3 maart. Maar let op: een school mag afwijken van deze data. Controleer daarom altijd de schoolgids. Veel scholen in de regio zuid houden bijvoorbeeld rekening met carnaval. Zij verschuiven de voorjaarsvakantie dan vaak naar de week waarin carnaval gevierd wordt (dit jaar is dat de week van 1 t/m 8 maart).

Uitstapjes met kinderen in de voorjaarsvakantie

Lammetjes kijken

De lente begint natuurlijk met… de eerste lammetjes! En die bewonder je bij een schaapskooi. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er hier in de regio geen weet te zitten, maar lammetjes kijken is bij veel schaapskooien en kinderboerderijen mogelijk. Check even wat er bij jou in de buurt zit en of je in de voorjaarsvakantie al op kraamvisite kunt komen.

Naar een subtropisch zwemparadijs

Weer of geen weer, zwemmen kan altijd. Zolang het een zwembad betreft met een dak erboven dan. En in een subtropisch zwemparadijs kun je je prima een dag vermaken. Veel van de bekende vakantieparken van Center Parcs en Landal hebben een subtropisch zwemparadijs waar je ook gewoon een dagje naartoe kunt zonder dat je op het park verblijft. En door het lekkere temperatuurtje binnen, in tegenstelling tot buiten, waan je je misschien wel in een zonnig oord.

Spelen in een binnenspeeltuin

Toegegeven, ze zijn bij slecht weer vaak heel druk. Zeker in een vakantie. Maar mijn kinderen worden zo blij van een binnenspeeltuin dat ik dat er graag voor over heb. Binnenspeeltuinen vind je tegenwoordig door heel het land. Bekijk dit overzicht van binnenspeeltuinen om te zien bij welke speeltuinen in jouw regio je in de voorjaarsvakantie terecht kunt. Helemaal top is het trouwens als er bij de binnenspeeltuin ook een mogelijkheid is om buiten te spelen. Mocht het dan onverhoopt toch lekkerder weer zijn dan verwacht, dan verhuis je gewoon naar buiten!

Vliegtuigen kijken

Heb je zin om er in de voorjaarsvakantie een paar uurtjes tussenuit te gaan met je kinderen, dan is het leuk om samen vliegtuigen te gaan kijken. Hier in de regio heb je natuurlijk Eindhoven Airport. Met een La Place restaurant met uitzicht op de start- en landingsbaan. Op het panoramaterras kun je van achter een glazen wand de vliegtuigen nóg beter bekijken. Ik heb vernomen dat Rotterdam Airport een soortgelijke mogelijkheid bestaat. En ook op Schiphol kun je prima vliegtuigen spotten met de kids.

Een museum bezoeken

In de voorjaarsvakantie kán het al best lekker weer zijn. Maar heel vaak is het dat helaas niet. Op een dag met minder mooi weer is een bezoek aan het museum een echte aanrader. Veel musea zijn zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Voor inspiratie moet je dit lijstje met 17 populaire musea voor kinderen maar eens bekijken. Voor kleine kinderen tussen 2 en 6 jaar kan ik sowieso het Nijntje Museum aanraden. Ook het Spoorwegmuseum is erg leuk om eens naartoe te gaan.

Weet jij nog leuke uitstapjes die ik aan dit lijstje toe kan voegen? Laat het me weten, dan zet ik ze erbij!

Afbeelding lammetje aaien afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.