ER OP UIT

Uitjes met kids Eindhoven #1 | Kinderboerderij

6 april 2016

kinderboerderij1

Wij zijn altijd op zoek naar leuke uitjes voor ons gezin. En aangezien we in Eindhoven wonen, hebben we er daar al een flink aantal van gehad. Het leek me leuk deze in de vorm van een soort review te delen op mijn blog. Ben jij (toevallig) in de buurt op zoek naar een leuk uitstapje met kind(eren), dan doe je er misschien nog een leuk idee uit op!

Ik trap af met Kinderboerderij Philips van Lenneppark, een kinderboerderij hier niet zo heel ver vandaan. Zowel de kinderboerderij als het park zelf zijn een ideale bestemming voor een vrije ochtend of middag. Het park en de kinderboerderij zijn in 1963 door familie Philips-Van Lennep aan de gemeente geschonken. In 2012 is de kinderboerderij volledig opnieuw opgebouwd, nadat deze door brand deels verwoest werd.

kinderboerderij2

Op het terrein bevindt zich een grote knuffelweide, waar geitjes, ezeltjes en bokjes rondlopen. Helaas was deze toen wij er waren gesloten, maar de vorige keer dat we er waren mocht je er wel in en kwamen de geitjes meteen op ons af. Erg leuk! Gelukkig vond Lise het dit keer prima de dieren van een afstandje te bekijken. Aan de andere kant zijn nog twee wat kleinere weiden waar kippen en konijnen rondlopen en achter het gebouw bevindt zich nog een grote volière en een gedeelte met varkens.

kinderboerderij3

Er is ook een binnengedeelte. Hier vind je onder andere cavia’s en (nog meer) konijnen. Een van de stallen is zo ingericht dat kinderen er via een deurtje binnen kunnen om de konijnen te knuffelen. Lise vindt dat geweldig!

kinderboerderij4

In het nabijgelegen park bevindt zich een speeltuin, een (vrij toegankelijke) tennisbaan en een kiosk waar je een hapje en drankje kunt nuttigen. Verder kun je er natuurlijk heerlijk wandelen! Erg leuk om nog even naartoe te gaan als jullie het op de kinderboerderij wel gezien hebben.

Adres en openingstijden

Kinderboerderij Philips van Lenneppark
Oude Vensedijk 5
5652 RT Eindhoven
Tel. 040-2519133

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag (april t/m september): 13.00 – 18.00 uur

Andere kinderboerderijen in Eindhoven

Biologische stadsboerderij de Genneper Hoeve
De Boei Boerderij De Haen

Neem jij je kind(eren) graag mee naar de kinderboerderij?

4 Comments

 • Reply annelore 7 april 2016 at 12:43

  Leuke tip! Wij gingen vorig jaar naar de kinderboerderij in Veldhoven, dat vonden de kinderen ook erg leuk (niet in het minst om de grote speeltuin die er bij is :-)http://www.compleetgeluk.be/2015/06/22/koeltas-on-tour-3-kinderboerderij-de-hazewinkel-veldhoven-nl/

  • Reply Monique 7 april 2016 at 23:10

   Daar moeten wij binnenkort ook maar eens een kijkje gaan nemen. Is voor ons eigenlijk ook best dichtbij! Bedankt voor het delen 🙂

 • Reply Kinderboerderij Eindhoven | www.kidsproof.nl - Inlognl.nl 1 november 2022 at 11:39

  […] Uitjes met kids Eindhoven #1 | Kinderboerderij – Moonoloog […]

 • Reply Kinderboerderij Eindhoven | www.kidsproof.nl - Inlognl.nl 1 november 2022 at 11:39

  […] Uitjes met kids Eindhoven #1 | Kinderboerderij – Moonoloog […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.