ER OP UIT

Uitjes met kids Eindhoven #2 | Dierenrijk

10 september 2016

dierenrijk

Wij zijn altijd op zoek naar leuke uitjes voor ons gezin. En aangezien we in Eindhoven wonen, hebben we er in de regio al een flink aantal van gehad. Het leek me leuk deze in de vorm van een soort review te delen op mijn blog. Ben jij (toevallig) in de buurt op zoek naar een leuk uitstapje met kind(eren), dan doe je misschien nog een leuk idee op!

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn dochter Lise een ochtend naar Dierenrijk. Dat is een dierentuin op een kwartiertje rijden van Eindhoven. Wat ik van deze dierentuin vind en of ik hem je aanraad lees je verderop!

Dierenrijk is in 2004 geopend en bevindt zich op het Landgoed Gulbergen. Op het terrein van Dierenrijk lag voorheen een agrarisch bedrijf. Een aantal van de schuren van dat bedrijf, hebben binnen Dierenrijk een nieuwe functie gekregen. Toen het park geopend werd, waren er enkel dieren te zien die in de Europese natuur voorkomen. In eerste instantie heette het park daarom ‘Dierenrijk Europa’. Sinds de komst van de Siberische tijgers in 2007 is het park zich ook gaan richten op Aziatische diersoorten en is de naam veranderd in ‘Dierenrijk’.

Het park is het makkelijkst met de auto te bereiken (of eventueel met de fiets als je er echt dichtbij woont). Met behulp van wegwijzers is goed aangegeven waar je moet zijn. Zodra je je auto hebt geparkeerd op het grote parkeerterrein loop je zo het park binnen. Als het druk is zijn de kassa’s buiten geopend, is het wat rustiger dan kun je via de winkel naar binnen en daar aan de kassa een kaartje kopen. Voor de ingang kun je trouwens de stokstaartjes en de Blauwgele Ara al in hun verblijven bewonderen.

Kom je aan de andere kant van de winkel weer naar buiten, dan zie je aan je rechterhand een grote speeltuin en als je het pad rechtdoor in loopt, ga je de dierentuin in.

dierenrijk5

In totaal kun je in Dierenrijk 87 verschillende diersoorten bekijken. Van rode panda tot kameel en van Aziatische olifant tot ijsbeer. Lise is op dit moment vooral erg fan van de grote dieren, zoal de olifant, de ijsbeer, de leeuw en de tijger. Daar kan ze dan ook echt minutenlang ademloos bij gaan staan kijken.

dierenrijk1

Naast de grote speeltuin bij de in-/uitgang, bevindt zich helemaal aan de andere kant van het park een kleinere speeltuin en kiosk ‘de Halte’ waar je wat te eten, te drinken of een ijsje kunt kopen. Wij genoten er in de schaduw van een rustmomentje met een broodje en een appeltje.

dierenrijk6

De meeste dieren zitten uiteraard in verblijven waar je als bezoeker niet in mag of kan. Maar er zijn enkele diersoorten die je wel van heel dichtbij kunt bewonderen. Zo is er een gedeelte waar je tussen de geiten en kippetjes kunt lopen en zijn er diverse volières waar de vogels vrij rondlopen en -vliegen en jij ze van dichtbij kunt bekijken.

dierenrijk3

dierenrijk4

Heb je de complete route gelopen, of heb je gezien wat je wilde zien, dan loop je via de grote speeltuin weer naar de uitgang. Daar bevindt zich zelfbedieningsrestaurant ‘Smulrijk’ met een grote serre én een terras waar vandaan je toezicht hebt op de speeltuin. Wij konden absoluut niet naar huis zonder dat Lise zich nog even had uitgeleefd op het springkussen. En omdat het zo warm was, koelden we daarna nog even af met een lekker waterijsje.

dierenrijk7

Ik ben nu een aantal keer in Dierenrijk geweest en vind het een heel leuke dierentuin. Zeker om met kleine kinderen naartoe te gaan. Het is niet megagroot, maar je kunt je er met gemak een uur of drie, vier vermaken. Aangezien wij zo dicht in de buurt wonen en Lise nog eventjes gratis is, heb ik bij ons laatste bezoek een jaarkaart aangeschaft en kunnen we dus ook prima voor een uur of twee naar het park gaan en alleen die dieren bezoeken die Lise het allerleukst vindt.

Adres en openingstijden

Dierenrijk
Baroniehei
Nuenen
Tel. 0492-668 240

Openingstijden zomer*
1 juli t/m 31 augustus: 10:00 – 18:00 uur

Reguliere openingstijden*
maandag t/m zondag: 10:00 – 17:00 uur

Prijzen*
Online dagkaart: €17,00
Aan de kassa: €18,50
Jaarkaart: €42,50 per jaar of €3,75 per maand
Parkeren: €6,00 (met jaarkaart €3,00)
Kinderen t/m 2 jaar: gratis
Plattegrond & parkboekje: €2,00

* check voor de actuele openingstijden en prijzen altijd even de website!

Neem jij je kind(eren) weleens mee naar de dierentuin? En kende je Dierenrijk al?

3 Comments

 • Reply MetMirjam 10 september 2016 at 12:53

  Ondanks dat wij niet in de buurt wonen, zijn we er toch al 2 keer geweest met Fiene. Wat een heerlijke dierentuin is het toch!

 • Reply Stefanie 10 september 2016 at 21:55

  Wij gaan ook regelmatig naar Dierenrijk en het blijft leuk! Sowieso vinden mijn dochters dierentuinen altijd erg leuk.

 • Reply jodi - liedthuis 10 september 2016 at 22:37

  Ben een keer in de winter (zonder spruit, met lief) naar dierenrijk geweest. Was ook heel leuk, want met koud weer zijn de dieren veel actiever. Dus echt een aanrader ook.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.