DREUMES ER OP UIT TIPS

Uit eten met een dreumes (tips!)

16 september 2015

restaurant

Een hapje buiten de deur eten. Gezellig! Toch? Op een echte ‘date night’ gaan M en ik het liefst met z’n tweetjes uit eten. Heerlijk om er echt de tijd voor te nemen. Maar we vinden het ook hartstikke leuk om Lise mee te nemen naar een restaurant. Het leek me leuk en misschien ook handig om eens wat tips met je te delen over een dinner date met je dreumes. Want dat het anders is dan just the two of you, is logisch!

Tip 1: Kies een restaurant met kindvriendelijke faciliteiten.

En dan bedoel ik in de eerste plaats de beschikbaarheid van een kinderstoel, maar het is bijvoorbeeld ook handig als je er de mogelijkheid hebt je kindje te verschonen indien nodig. Lijkt misschien voor de hand liggend, maar wij zijn eens ergens beland waar ze echt geen kinderstoelen hadden. Gevolg: Lise bij mij op schoot. Ik kan je vertellen: dat eet niet erg makkelijk. Zowel voor haar als voor mij!

Tip 2: Bestudeer vooraf de menukaart.

Heb je een moeilijke eter, dan is dit extra van belang. Maar ook voor makkelijke eters is lang niet al het voedsel dat restaurants serveren even handig. Meestal kijk ik of ze iets van brood als voorgerecht serveren (brood is een gegarandeerd succes bij Lise) en of de hoofdgerechten voor onszelf smakelijk zijn en Lise ervan mee kan eten. Ze eet in verhouding zo weinig, dat we tot nu toe zelden een apart (kinder)menu voor haar besteld hebben. Wil je zelf niet afhankelijk zijn van je kind bij je eigen keuze voor een hoofdgerecht, kies dan een restaurant dat sowieso kindermenu’s op de kaart heeft staan.

Tip 3: Neem zijn/haar eigen bestek en/of drinkbeker mee.

Lise is behoorlijk gehecht aan haar vork. Voor de zekerheid neem ik die dus altijd mee als we uit eten gaan. Haar drinkbeker gaat eigenlijk ook altijd mee. Al weet ik eigenlijk niet of restaurants het nu wel of niet erg vinden dat ik haar eigen water meeneem. Commentaar heb ik er in elk geval nog nooit op gehad. Ik kreeg wel een keer een flesje Spa Blauw toen ik de serveerster vroeg of ze Lise’s beker wilde vullen met water, haha.

Tip 4: Zorg zelf voor (enige vorm van) entertainment.

Jonge kindjes weten nog niet wat wachten is. Als ze honger hebben, willen ze NU eten en niet over 10 of 15 minuten. Vaak weet je ook helemaal niet hoe lang het precies nog duurt voordat het eten eraan komt. Ik leg Lise altijd uit dat de mensen voor haar aan het koken zijn. Even pikt ze dat wel, maar als het te lang duurt vindt ze het niet zo grappig meer. Meestal neem ik daarom wat te spelen mee, om haar bezig te houden tijdens het wachten. Een boekje, haar stapelbekers en haar lievelingsknuffel maken het wachten meestal iets dragelijker.

Tip 5: Maak het gezellig en betrek je kind bij het geheel.

Uit eten gaan is leuk! En quality time als gezin ook! Geniet er dus lekker van en betrek je kind ook echt bij het uitje door met hem/haar ‘in gesprek’ te gaan onder het eten, grapjes te maken, etc. Ik ben er inmiddels wel achter dat Lise hoge ogen gooit bij veel obers en serveersters, dus meestal komt de aandacht vanzelf. Daar geniet ze dan zichtbaar van! We complimenteren haar achteraf ook altijd als ze het goed heeft gedaan.

Tip 6: Zorg voor back-up in geval van nood.

Kom je in een restaurant waar je nog nooit bent geweest en heb je geen idee van de gangbare wachttijden? Of heb je zo je twijfels of hij/zij wel zal eten wat hij voorgeschoteld gaat krijgen? Dan kun je voor de zekerheid wat te eten voor de kleine van thuis meenemen. Een potje is (zeker voor hele jonge kindjes) een slim idee en wordt meestal zonder problemen in de keuken opgewarmd. Maar je kunt ook denken aan een koekje of soepstengel die tijdens het wachten de ergste honger kan verdrijven.

Ga jij weleens uit eten met je kind?

7 Comments

 • Reply Barbara 16 september 2015 at 09:10

  Handige tips. Mijn dochter is al wat ouder, maar gaat graag mee uit eten. Ze ziet het als een uitje en krijgt dan iets wat ze lekker vindt!

  • Reply Monique 16 september 2015 at 09:39

   Wat leuk dat ze zo graag mee gaat. Ik hoop dat Lise dat als ze wat groter is ook zo gezellig vindt!

 • Reply Charlotte 16 september 2015 at 14:26

  Wat een goede tips! Wij doen het eigenlijk nooit omdat ons wiebelkontje echt niet stil kan zitten…

 • Reply Gwen 16 september 2015 at 15:55

  Handige tips! Onze meiden zijn echt dol op uit eten. We hebben het sinds Olivia er is al supervaak gedaan, terrasje ’s midadgs, lunchen, diner etc en Quinn ging voor het eerst toen ze een maand oud was. Altijd sjansen met andere bezoekers en obers idd en frietjes, brood, pizza etc gaan er altijd in. Stiekem vind ik het bijna nog leuker met het gezin dan saampjes 🙂

  • Reply moonoloog 16 september 2015 at 23:39

   Wat heerlijk dat jullie meiden daar ook zo dol op zijn! Niets fijner dan quality time als gezin he? 🙂

 • Reply wendy 1 mei 2016 at 21:41

  Ja, fijne tips! Ik ben ooit de complete luiertas vergeten toen we een lunch met familie hadden… een dra-ma…

  • Reply Monique 1 mei 2016 at 21:49

   Dank je! Ai… dat zal je vast niet snel nog eens gebeuren 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.