ER OP UIT

Tips voor peuter-uitjes bij mooi weer

12 oktober 2017

We klagen vaak over het weer, maar er zijn echt genoeg mooie dagen waarop je lekker naar buiten kunt. Peuters doen niets liever! Eerder schreef ik al eens een blog met tips voor peuter-uitjes bij slecht weer. En daarom kan een artikel met tips voor peuter-uitjes bij mooi weer natuurlijk niet achterblijven. Ik zet 5 leuke uitstapjes voor je op een rij die perfect zijn als het buiten lekker weer is. 

1. Peuter-uitjes bij mooi weer: De kinderboerderij

Kinderen en beesten zijn een goede combinatie. Je kunt het groots aanpakken en een dierentuin bezoeken, maar ik vind de wat kleinschaligere kinderboerderij ook heel leuk. Kinderen komen daar immers nog echt in contact met dieren. Ze kunnen een koe aaien, tussen de dieren lopen en soms kan er ook geholpen worden bij de verzorging van de dieren. Wij gaan meestal naar deze kinderboerderij in Eindhoven. Woon je niet in de buurt dan kun je dit overzicht van kinderboerderijen in heel Nederland gebruiken om erachter te komen waar zich bij jou in de buurt de dichtstbijzijnde kinderboerderij bevindt.

2. Peuter-uitjes bij mooi weer: Het strand

Wie houdt er niet van het strand? Kleintjes vermaken zich er met een emmer en schepje, terwijl oudere kinderen schelpen zoeken of vliegeren. En jij geniet ondertussen van het zonnetje en je spelende kinderen. Wij wonen helaas niet dicht genoeg bij de kust om ‘even’ een dagje op en neer te rijden, maar als we dat wel deden zou ik er vaak te vinden zijn! Alternatief voor de kust is natuurlijk een openluchtbad of meer. Of gewoon een zand- en watertafel in de achtertuin.

3. Peuter-uitjes bij mooi weer: De speeltuin

Met slecht weer wijk je al snel uit naar een binnenspeeltuin, maar met mooi weer is het heerlijk om een grote buitenspeeltuin op te zoeken. Neem een kleedje en wat te eten en drinken mee en het feest is compleet. Vaak hebben de grotere speeltuinen ook waterfaciliteiten zoals een pierenbadje of waterpomp. Ideaal voor wat verkoeling bij warm weer.

4. Peuter-uitjes bij mooi weer: Het bos

Wie houdt van de natuur zal regelmatig in het bos te vinden zijn. Peuters kunnen zich er heerlijk uitleven! Kies er bijvoorbeeld voor een klein stukje te wandelen en neem een tas met boterhammen, fruit en wat te drinken mee voor een lekkere picknick in het bos.

5. Peuter-uitjes bij mooi weer: Een rondje fietsen of wandelen

Heb je wat minder tijd, dan kan een stukje fietsen of wandelen met je peuter ook al heel fijn zijn. Je kleintje voor- of achterop de fiets en samen genieten van de omgeving en het lekkere zonnetje. Misschien kun je onderweg nog wel ergens een ijsje scoren! En heb je toch wat meer tijd dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen onderweg ergens te gaan picknicken.

Waar ga jij het liefst met je peuter naartoe als het mooi weer is?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.