ER OP UIT FEESTDAGEN

Tips voor Koningsdag met kinderen in Eindhoven

27 april 2017

Vandaag vieren we in heel Nederland de verjaardag van onze koning Willem-Alexander die vandaag 50 jaar wordt. Ook in Eindhoven barst de Oranjegekte los. Ga je net als wij met het gezin op pad, dan heb ik de locaties verzameld die je vandaag niet mag missen.

Er is zoals elk jaar voor elk wat wils op Koningsdag. Eindhoven staat in het teken van ‘Eindhoven = King’ en alle festiviteiten zijn verdeeld in de thema’s ‘Dance’, ‘Music’ en ‘Family’. Ik concentreer me in deze blog dus op die laatste categorie.

Oranjemarkt Winkelcentrum Woensel

Van 9:30 tot 17:00 kun je in Winkelcentrum Woensel je kleedje uitspreiden om spulletjes te verkopen, of lekker langs alle kraampjes en kleedjes struinen om koopjes te scoren. De Oranjemarkt staat bekend als de grootste en gezelligste vrijmarkt van Eindhoven. De entree is gratis. De winkels zijn trouwens ook geopend van 9:30 tot 17:00 uur.

KING-S Festival op Strijp-S

Een festival dat in het teken staat van gezelligheid. Met oud-Hollandse spelletjes, muziek en lekker eten. ‘Gezellig samen’, voor jong en oud, groot en klein. Gratis entree. Meer info vind je op Facebook.

Wilhelminaplein en De Bergen

Het Wilhelminaplein slaan we nooit over op Koningsdag. Er hangt altijd een heerlijk sfeertje! Tussen 14:00 en 2:00 uur kun je er struinen over de rommelmarkt, een drankje drinken en genieten van de muziek op het gevarieerde podium.

Van het Wilhelminaplein loop je zo de Willemstraat, Kleine Berg en Bergstraat in. De Bergstraat is de hele dag voetgangersgebied en daar zal een relaxte familie-picknick georganiseerd worden. Met lekker eten en drinken en activiteiten waarmee de kids het naar hun zin zullen hebben.

Oranjemarkt Stadswandelpark

Vorig jaar waren we hier en dit jaar gaan we opnieuw. En dit jaar zal de vrijmarkt nog groter zijn. De Oranjemarkt die voorheen in de PSV-laan werd georganiseerd, is dit jaar verhuisd naar het Stadswandelpark. De markt begint om 10:00 uur en is om 18:00 uur afgelopen. Elke particulier is welkom om te komen kopen én verkopen. Meer info vind je op de website van de Oranjemarkt.

Ton Smitspark

Ben je met je kinderen in het Stadswandelpark, dan is het leuk even door te lopen naar het kleinere Ton Smitspark. Daar vind je een gezellig Koningsdagfeest met onder andere springkussens, ponyrijden, schminken, spelletjes, een terras met muziek en foodtrucks.

Meer info, ook over de andere festiviteiten tijdens Koningsdag in Eindhoven, vind je op Eindhovenisking.nl.

Wat zijn jullie plannen deze Koningsdag? Ik wens je heel veel plezier!

1 reactie

  • Reply Essma 27 april 2017 at 11:59

    Hier in Frankfurt zijn we natuurlijk flink in de minderheid om Koningsdag te vieren. Vanochtend hadden ze op de school van onze dochter optredens door verschillende groepen. Het duurde een uurtje. Daarna kregen de kinderen gewoon weer les. Ik mis de vrijmarkten en de sfeer wel enorm, maar door zo’n kleine bijeenkomst bij mijn dochter hier op school hebben we er toch nog wat van meegekregen. De tompoucen ontbraken wel in het buffet…😄. We mochten het met ‘stroopwafels’ doen…😉 Fijne dag!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.