ER OP UIT THEATER

Theater voor de allerkleinsten – Jokie en Jet, reizen is een feestje! *

9 oktober 2020

Omdat Quinn de tweede en jongste is, heeft hij minder één-op-één aandacht dan Lise toen zij nog heel klein was. Misschien dat ik het daarom extra leuk vind om eens alleen met Quinn iets te ondernemen. Zondag gingen we voor het eerst met z’n tweetjes naar het Eindhovense Parktheater voor de Efteling-musical: ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje!’. Quinn is een groot Jokie en Jet-fan en toevallig zijn we de dag ervoor nog bij de Efteling geweest. We zijn dus al een beetje ‘opgewarmd’…

Als we het theater binnenkomen zie ik andere kinderen met Jokie en Jet knuffels rondlopen. ‘Die hadden wij ook wel mee kunnen nemen’, bedenk ik me maar ik besluit wijselijk niets tegen Quinn te zeggen. Hij is met hele andere dingen bezig. De mooie met rode vloerbedekking beklede trap beklimmen bijvoorbeeld. Daarna de juiste deur door en samen naar het goede rijnummer zoeken en onze stoelen. We zitten helemaal aan de zijkant, wat ik wel prettig vind omdat ik geen idee heb of hij het de hele voorstelling vol gaat houden. Het is toch vervelend, zeker in deze tijd, als je eerst langs andere mensen moet om de zaal te kunnen verlaten.

“Jokie en Jet verschijnen op het toneel en vanaf het moment dat ze beginnen te praten is Quinn één en al focus. Ik kan niet goed kiezen of ik naar de acteurs op het podium wil kijken of naar mijn peuter die het duo helemaal gebiologeerd zit te volgen.”

De voorstelling is nog niet begonnen of er klinken al gezellige muziekjes. Quinn herkent het meteen als de muziek van de Efteling en vraagt wanneer Jokie en Jet komen. Ik leg uit dat het gaat beginnen als alle mensen binnen zijn en de deuren dichtgaan en het licht uit. Niet veel later is het zover en roept hij: ‘het gaat beginnen!’. Jokie en Jet verschijnen op het toneel en vanaf het moment dat ze beginnen te praten is Quinn één en al focus. Ik kan niet goed kiezen of ik naar de acteurs op het podium wil kijken of naar mijn peuter die het duo helemaal gebiologeerd zit te volgen. Prachtig om te zien!

Samen in een luchtballon

Korte dialogen worden afgewisseld met herkenbare liedjes. Wij hebben de cd van Jokie en Jet heel lang in de auto gedraaid en ik beken: ik kan alles meezingen. Het duo reist met de luchtballon naar verschillende landen. Eenmaal in een land aangekomen mag Jokie een cadeautje zoeken, want hij is jarig! En in elk land wordt er ook een toepasselijk liedje gezongen. De kinderen in de zaal wordt regelmatig gevraagd of ze mee willen klappen en dansen. Quinn houdt het bij voorzichtig klappen en maant mij resoluut tot stilte als ik iets te enthousiast begin mee te zingen. Schaamt hij zich nu al voor me? Klappen mag ik gelukkig wel!

Een feestje voor jong én oud

De eenvoud, de herkenbaarheid en de vrolijke sfeer maken van deze voorstelling letterlijk een feestje. Veel ouders, opa’s en oma’s zie ik ook gezellig meeklappen. De voorstelling duurt 50 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. In het Parktheater zijn de voorstellingen voor dit seizoen al geweest, maar op de speellijst van de Efteling zie je waar je deze gezellige familiemusical binnenkort nog kunt gaan bekijken. Benieuwd welke andere voorstellingen er binnen het genre jeugd bij het Parktheater te zien zijn? Check dan het programma even. Er zitten voorstellingen tussen voor de allerkleinsten zoals Dikkie Dik en Juf Roos, maar ook voor de wat oudere jeugd. Misschien een leuk uitstapje tijdens de herfstvakantie?

Ben jij weleens met je peuter of kleuter naar het theater geweest? Naar welke voorstelling en hoe was dat?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.