ER OP UIT THEATER

Sprookjesboom de musical bij Parktheater Eindhoven *

17 oktober 2019
sprookjesboom de musical

Voor Lise kon de herfstvakantie eigenlijk niet beter beginnen. Op zondag rent ze eerst samen met M de mini marathon. Daarna kleden we ons thuis snel om en springen we op de fiets, want het is tijd voor ‘Sprookjesboom de musical’ in het Parktheater. Een voorstelling waar Lise en ik enorm naar uitkijken. Helemaal sinds we op de open dag van het theater al een korte preview zagen.

Wat direct opvalt als we plaatsnemen in de zaal is het prachtige decor. Je waant je echt in een fris groen (sprookjes)bos! Vanaf het moment dat de eerste Sprookjesbosbewoners het toneel betreden zitten we er helemaal in. De liedjes zijn zo heerlijk vrolijk dat ze direct een glimlach op onze gezichten toveren. Het verhaal is voor de kinderen op momenten spannend maar zit vol humor en gezelligheid. De grappen zijn ook voor de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s erg leuk. Ik heb in elk geval regelmatig hardop zitten lachen.

Het verhaal

In de musical ontdekken de Sprookjesbosbewoners een echt mens in het Sprookjesbos. Het blijkt een houthakker en zijn naam is Willem. Iedereen is in rep en roer. Na een gemeen plannetje van Wolf En Heks wil houthakker Willem opeens de Sprookjesboom omhakken. De chaos is compleet en het is maar de vraag of het Sprookjesbos nog gered kan worden…

Sprookjesboom de musical

De poppenspelers in Sprookjesboom de Musical ken je misschien wel van de Efteling zelf. Daar kun je ze in het Sprookjesbos ook meerdere keren per dag zien spelen. Ze doen dat zo goed dat het me totaal niet stoort dat ik naar een mens met een pop zit te kijken. Ik vind juist intrigerend en enorm knap hoe ze met hun mimiek en stem precies dat kunnen overbrengen wat het sprookjesfiguur op dat moment denkt en voelt. Het is echt een feest om ze bezig te zien. Ik weet trouwens zeker dat de kinderen niet eens bewust stilstaan bij het feit dat het hier om poppen gaat. Als je die snoetjes ziet zie je dat ze er helemaal in zitten en enorm meeleven met alles wat er op het toneel gebeurt.

Op veel momenten in de voorstelling is er interactie met de zaal. Zo moeten de kinderen regelmatig iets roepen, mee dansen en zingen of heel hard stampen. En voor de toverdrank die heks gaat brouwen gaat Wolf in het publiek op zoek naar het oorsmeer van een mama en de haar van een papa als onmisbare ingrediënten. Hilariteit ten top natuurlijk, dat begrijp je.

De musical duurt zo’n 75 minuten maar had van Lise en mij best nog een half uur langer mogen duren. We hadden er in elk geval nog lang geen genoeg van. Leuk ook dat de show wordt afgesloten met een medley van bekende Sprookjesboomliedjes en dat tot slot nog eens de klapper van de musical, het lied ‘Hout Hakken’, voorbij komt en op zijn aller hardst wordt meegezongen.

Sprookjesboom de musical is nog tot en met 9 mei 2020 te zien in theaters door het hele land. Bekijk de speellijst om te zien waar en wanneer je deze vrolijke familiemusical kunt gaan bekijken. Natuurlijk kun je dit seizoen in het Parktheater nog genieten van tal van andere familievoorstellingen. Check het programma even om te zien welke dat zijn!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.