DREUMES ER OP UIT VRIJE TIJD

Spelen bij Ballorig

7 februari 2015

ballorig

Als je me twee jaar geleden had gevraagd wat of waar ‘Ballorig’ is, dan had ik je absoluut vragend aangekeken. Er zijn van die dingen waar je immers nog nooit van gehoord hebt, tot je mama bent. Voor mij was het begrip ‘Ballorig’ duidelijk een van die dingen.

Via Instagram ontdekte ik Ballorig voor het eerst. Ik zag namelijk geregeld foto’s voorbijkomen van vrolijk gekleurde speeltoestellen, ballenbakken en daarin kindertjes die zich erg goed leken te vermaken. Toen Lise wat groter werd, kon staan en langs meubels begon te lopen, ben ik me er wat meer in gaan verdiepen. Het is een indoor speelparadijs en er bleek zowaar een vestiging op 10 minuten rijden van mijn huis te zijn! Dat moest ik eens uitproberen.

Drie weken geleden was het dan zover. M, ik en Lise zouden ons voor de allereerste keer gaan wagen in de wereld die Ballorig heet. Op een zondagmiddag. Ja, dat was dus niet het allerbeste moment om er voor de eerste keer heen te gaan. Het was namelijk DRUK.

Lise vond het allemaal behoorlijk indrukwekkend. We zochten een tafeltje, waar ze eerst haar boterham kreeg. Daarna lieten we haar ‘los’ in het met zachte blokken omheinde peutergedeelte. Ze was zo onder de indruk, dat ze het eerste kwartier vanuit het hoekje waar wij ook zaten, alles rustig in zich op zat te nemen. En net op het moment dat ik dacht dat het misschien nog te vroeg was voor haar, begon ze rond te kruipen.

ballorig2

Vanaf dat moment was ze niet meer te stoppen. Ze vond het super! De diertjes die op de blokken stonden afgebeeld, de ballen die in de ballenbak maar ook overal daarbuiten lagen en de grote bouwblokken. Maar het meest onder de indruk was ze toch wel van al die andere kindjes die daar ook lekker aan het spelen waren.

ballorig1

Lise heeft Ballorig dus dubbel en dwars goedgekeurd. De tweede keer dat we er kwamen, wederom een zondag (we zijn hardleers), zat ze zelfs meteen te hupsen toen we haar in het speelgedeelte neerzetten.

En wat vindt mama ervan? Ik ben blij als Lise dat is, dus ik ben enthousiast! Wel vind ik het op de drukke weekenddagen een beetje erg druk. Er zitten dan ook best veel wat grotere kindjes in het peutergedeelte die niet goed uitkijken voor de kleintjes. Ik kroop daarom als een soort bodyguard achter Lise aan om te zorgen dat ze niet geraakt werd door een plotseling voorbij rennende kleuter.

image3

Een volgende keer zou ik daarom graag eens doordeweeks in de ochtend willen gaan. Het is dan een stuk rustiger en dat is zeker voor de allerkleinsten een groot voordeel. Overigens denk ik dat het leuk is vanaf de leeftijd dat een kindje mobiel is, dus een beetje vooruit kan met kruipen.

Ballorig entree

Wat ik een pluspunt vind aan Ballorig, is dat je alleen betaalt voor het kind dat er komt spelen. Momenteel is het tarief €7,50. Kom je doordeweeks in de ochtend (buiten schoolvakanties) dan betaal je een voordeliger tarief van €5,50. Wat ik dan wel weer vreemd vind is dat je betaalt voor ALLE kinderen tussen 0 en 13 jaar. Dus ook voor de baby’s tussen 0 en 1 die niet of nauwelijks (kunnen) spelen.

Een ander nadeel vind ik de frietlucht, die de beide keren dat wij er waren toch wel erg duidelijk aanwezig was. Ik had liever gezien dat er wat gezonder eten (en drinken) werd verkocht. Gelukkig is het toegestaan zelf eten en drinken van thuis mee te nemen.

Er zijn momenteel 33 Ballorig vestigingen in Nederland, dus grote kans dat er ook eentje bij jou in de buurt zit!

Ben jij weleens bij Ballorig geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, lijkt het je wat?

5 Comments

 • Reply angelique 7 februari 2015 at 08:36

  Toegestaan dat je zelf eten en drinken meeneemt? Dat is hier dus totaal niet zo! en hier in zutphen betaal je pas vanaf 1 jaar. Grappig dat er dus wel degelijk verschil zit in de vestigingen.

 • Reply Joyce 7 februari 2015 at 09:07

  Wij gingen eerder regelmatig met Aron naar Ballorig. Tegenwoordig komen wij er niet meer, in combinatie met school niet zo handig en in het weekend vind ik het er te druk haha!

 • Reply zomersproetje 7 februari 2015 at 10:30

  Vorige week zijn wij er voor het eerst geweest. Ook op een zondagmiddag, was wel erg druk toen. Eerst samen in de ballenbak gespeeld en toen vond ik het baby/peuter gedeelte. We gaan hier zeker vaker naartoe :-).

 • Reply Meike 7 februari 2015 at 18:36

  Wij gaan morgen naar Monkeytown. En soort gelijke binnenspeeltuin. Ik ben heel benieuw wat Evie er van vindt. Overigens denk ik dat ik ook als een bodyguard achter haar aan ga 🙂

 • Reply Ballorig vanaf welke leeftijd? Ontdek het hier en geef je kind het ultieme speelplezier! 16 mei 2023 at 00:09

  […] Spelen bij Ballorig – Moonoloog […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.