ER OP UIT

De leukste speeltuinen in Eindhoven en omgeving op een rij!

23 mei 2019
spelen in een speeltuin in eindhoven

Niets fijner dan heerlijk buitenspelen! En waar doe je dat beter dan in de speeltuin? Het is de plek bij uitstek om je kids mee naartoe te nemen als het lekker weer is. Welke speeltuinen in Eindhoven zijn er eigenlijk? En waar kun je in de buurt van Eindhoven lekker klimmen en klauteren? Ik zet de leukste speeltuinen in Eindhoven en omgeving voor je op een rij.

Speeltuinen in Eindhoven:

Speelpark de Splinter

speelpark de splinter in eindhoven

Speelpark de Splinter is een waar openluchtparadijs voor kinderen tot 12 jaar. Ze kunnen er veilig en heerlijk spelen. Het park, dat wel zeven voetbalvelden groot is, bevat veel speeltoestellen, een bouwhoek, peuterhoek, twee peuterzwembaden, een pirateneiland en fort en een kinderboerderij. Ook is er een grote weide waar je lekker kunt picknicken. In Speelpark de Splinter worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Van maandag tot en met zaterdag is de entree gratis. Op zon- en feestdagen betaal je €1,50 per persoon. Speelpark de Splinter is, op een aantal feestdagen na, het hele jaar door geopend.

Speeltuinvereniging Philipsdorp

speeltuin philipsdorp in Eindhoven

Wij komen regelmatig bij Speeltuin Philipsdorp, omdat het voor ons de dichtstbijzijnde grote speeltuin is. Het is een gezellige, overzichtelijke speeltuin met zowel voor de allerkleinsten als voor wat grotere kinderen genoeg leuks om mee en op te spelen. Voor de ouders is er een fijn terras met gratis wifi. Gedurende het speeltuinseizoen (van pasen tot en met de herfstvakantie) kun je een abonnement afsluiten. Niet-abonnementhouders betalen 1 euro per persoon per dag.

Speeltuinvereniging St. Joseph

speeltuinvereniging st. joseph in Eindhoven

In woonwijk de Doornakkers vind je Speeltuinvereniging St. Joseph. De speeltuin is volledig omheind en er is toezicht van een oppas. Kinderen kunnen heerlijk spelen op de meer dan vijftig speeltoestellen, die geschikt zijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Speciaal voor de peuters is er een speciale peuter speelbak met een aantal speeltoestellen. De entree is 50 cent per persoon per dag.

Speeltuin VOJ

speeltuin voj

Van 1 maart tot en met 31 oktober kun je in de Eindhovense wijk ‘De Barrier’ komen spelen bij Speeltuin VOJ. Je kunt er onder andere zwieren, schommelen, rondrijden op een fietsje of skelter en met zand spelen. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen 50 cent entree. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, er bevinden zich picknicktafels om lekker aan te zitten en bij warm weer is er voldoende schaduw. De speeltuin bevindt zich vlakbij de eendenvijver, bekend van de jaarlijkse Lichtjesroute.

Lees ook: Zomerse uitjes voor peuters en kleuters

Speeltuinen in de buurt van Eindhoven:

Speeltuin de Klimbim Waalre

speeltuin de klimbim in waalre

‘We gaan naar Waalre, al in het bos. Daar ligt een speeltuin, met heel veel mos’… Dit zongen we vroeger op de kleuterschool als we in de bus zaten naar het jaarlijkse schoolreisje met als bestemming speeltuin de Klimbim. Echt jeugdsentiment dus! De Klimbim is 6000 m2 groot en je vindt er ongeveer 50 verschillende speeltoestellen. De allerkleinsten vermaken zich in de zandbak en kleuterhoek. De entreeprijs is 1 euro, maar met een seizoenkaart van 10 euro kun je het hele seizoen (eind maart t/m eind oktober) onbeperkt komen spelen.

Speeltuin de Kievit Nuenen

speeltuin de kievit in nuenen

Speeltuin de Kievit is een echte dorpsspeeltuin midden in het mooie Nuenen. Met naast veel leuke (in totaal zo’n 40) speeltoestellen, trampolines en zandbakken een peuterbad waar zelfs de allerkleinsten zich kunnen vermaken. Aan het peuterbad ligt een terras waar je lekker kunt vertoeven met een hapje en een drankje. Speeltuin de Kievit is van mei tot en met september geopend. In de meivakantie en zomervakantie betaal je 2 euro entree, buiten de vakanties 1,75 euro. Er zijn ook seizoensabonnementen verkrijgbaar.

Heb jij nog een leuke aanvulling op dit lijstje? Laat het me weten in een reactie of neem even contact op, dan zet ik ‘m erbij!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.