ER OP UIT

Speeltuin Philipsdorp

9 mei 2018

Het was hoog tijd voor weer een nieuwe hotspot in Eindhoven. Toevallig ontdekte ik er afgelopen weekend een voor iedereen die kinderen heeft. Speeltuin Philipsdorp. Een mooie ruime speeltuin voor wat grotere kinderen maar zeker ook heel leuk voor de allerkleinsten.

Inrichting

De speeltuin is ongeveer 7500 vierkante meter groot en volledig omheind. De gedeeltes voor de allerkleinsten bevinden zich het dichtst bij de ingang en het terras. Wat verder daarvan verwijderd vind je de speeltoestellen voor de grotere kinderen, waaronder een indrukwekkende 13 meter hoge toren bestaande uit vier verdiepingen met buisglijbaan.

Bron: Speeltuinphilipsdorp.nl

Onze Quinn van 1,5 was helemaal fan van het houten klimrek voor kleintjes waar van alles te ontdekken valt. Er is zelfs een soort grote muziekdoos waar ze aan kunnen draaien en waar vervolgens muziek van o.a. Kinderen voor Kinderen en K3 uit komt. Erg leuk!

Lise van 4 ging al snel alleen op ontdekkingstocht, maar doordat de speeltuin erg overzichtelijk is verloor ik haar niet snel uit het oog. Zij ging al voor de wat hogere glijbanen, maar had eigenlijk ook nog net zoveel lol op de klimrekken voor de kleintjes.

Er is voldoende ruimte in de speeltuin om een kleedje uit te spreiden en een gezellige picknick te houden. Als het erg druk is kan ik me voorstellen dat er misschien gebrek is aan schaduwplekken, want er staan niet heel veel bomen. Gelukkig hadden wij daar tijdens ons bezoekje geen last van.

Aan het terras is een gebouwtje gevestigd waar je terecht kunt voor een hapje, een drankje of een ijsje. Hier bevinden zich ook de toiletten.

Openingstijden en prijzen

De speeltuin is geopend van Pasen tot en met de herfstvakantie. Bij slecht weer kan de speeltuin (ook onaangekondigd) gesloten zijn.

De reguliere openingstijden zijn als volgt:

maandag 15:00 – 17:00 uur
dinsdag Gesloten
woensdag 10:00 – 17:00 uur
donderdag 15:00 – 17:00 uur
vrijdag 13:00 – 17:00 uur
zaterdag 13:00 – 17:00 uur
zondag 10:00 – 17:00 uur

Tijdens schoolvakanties is de speeltuin op maandag en donderdag niet om 15:00 uur, maar al om 13:00 uur open. Er wordt uitgegaan van de schoolvakanties van regio Zuid-Nederland.

De entreeprijs van Speeltuin Philipsdorp is 1 euro per persoon per bezoek. Kom je vaak, of verwacht je vaak te komen, dan kun je ervoor kiezen een speeltuinabonnement te nemen. Een abonnement geeft je gezin vrije toegang tot de speeltuin gedurende één seizoen. Voor een eenoudergezin betaal je voor een abonnement 25 euro, voor een tweeoudergezin is de prijs van een abonnement 30 euro.

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kinderen en woon je in (regio) Eindhoven of ben je toevallig in de buurt, dan kan ik je een bezoek aan deze speeltuin zeker aanbevelen!

Mijn beoordeling:

★ ★ ★ ★ ☆

Meer informatie:

https://speeltuinphilipsdorp.nl/

Contactgegevens
Speeltuin Philipsdorp
Anthony van Leeuwenhoeklaan 30
5612 PB Eindhoven
Tel: 040-2438459

Gaan jullie weleens naar een soortgelijke speeltuin? Of ben je misschien zelfs weleens bij Speeltuin Philipsdorp geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.