ER OP UIT THEATER

Sneeuwwitje de Musical – Theater Terra | Parktheater Eindhoven *

5 februari 2022
Sneeuwwitje door Theater Terra in het Parktheater in Eindhoven

Yes! Na de laatste lockdown gingen de theaters een paar weken geleden eindelijk weer open. Net op tijd voor het Nationaal Theaterweekend dat eind januari plaatsvond. Tijdens dit weekend kun je voor slechts € 10 naar een voorstelling. Erg leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met theater of eens iets nieuws te proberen. Er is tijdens dat weekend altijd een gevarieerd aanbod van voorstellingen, dus voor elk wat wils. Lise en ik gaan naar de familievoorstelling ‘Sneeuwwitje de Musical’ van Theater Terra.

Als we over de rode loper het Eindhovense Parktheater binnenlopen, voel ik pas hoe erg ik het gemist heb. Lise weet de weg nog naar de garderobe en ik merk aan alles dat zij er net zoveel zin in heeft als ik om weer in zo’n mooie rode stoel plaats te nemen. Maar nadat we onze jassen hebben opgehangen lopen we eerst naar de foyer. We hebben namelijk nog tijd voor een drankje voordat de voorstelling begint.

Als we onze drankjes op hebben, lopen we op ons gemak naar de zaal. Vanwege de 1,5 meter krijgen we plaatsen toegewezen. Dat gaat heel soepel en we hebben een fijne plek aan het gangpad met lekker veel beenruimte.

Sneeuwwitje de Musical – Theater Terra

De mooie prinses Sneeuwwitje is geliefd bij het hele volk, behalve bij haar jaloerse stiefmoeder, de koningin. Op een dag in haar kasteel vertelt de Toverspiegel aan de Koningin dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje moet de bossen in vluchten. Daar vindt ze een nieuw leven bij zeven grappige en hardwerkende dwergen. De koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel. Alleen een kus van ware liefde kan haar nog redden…

Theater Terra kennen we al van de eerdere voorstellingen Peter Pan en Aladdin. Dit theatergezelschap maakt al meer dan 40 jaar familievoorstellingen en musicals die in heel Nederland en Vlaanderen te zien zijn.

Wat vinden we ervan?

‘Heel leuk!’, roept Lise enthousiast als ik haar vraag wat ze van de voorstelling vindt. Dat is duidelijk. Ze vindt het vooral leuk dat er veel liedjes in zitten. Ook het feit dat de dwergen en de koningin poppen zijn vindt ze tof. Het verhaal is volgens Lise: “een beetje spannend, stoer en ook een beetje grappig”. Het is wel een beetje anders dan het verhaal van Sneeuwwitje zoals ze dat kent, maar zeker niet minder leuk! De voorstelling is trouwens geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Even was ik bang dat Lise het met haar 8 jaar misschien wat kinderachtig zou vinden, maar daar was absoluut geen sprake van.

Natuurlijk gaat het er vooral om dat de jeugd het een leuke voorstelling vindt, maar als ‘moeder van’ vind ik het toch ook wel prettig als ik zelf kan meegenieten. Dat kan bij deze voorstelling zeker! Mooie zang, goed toneelspel en de poppen maken het een feestje om naar te kijken en luisteren. Wat mij opvalt is dat er met vrij weinig materiaal, een klein gezelschap en een redelijk sober decor toch een rijke sprookjeswereld gecreëerd wordt. Ik vind het bovendien enorm knap van de acteurs hoe ze de poppen ‘besturen’ en heel accuraat verschillende stemmetjes met elkaar afwisselen.

In onderstaande video een korte impressie van de voorstelling:

Jeugdvoorstellingen in het Parktheater

Heb je deze voorstelling gemist? Niet getreurd! Op 15 mei 2022 kun je nog naar De Tovenaar van Oz de Musical, een andere productie van Theater Terra waar ik ook wel erg nieuwsgierig naar ben. Of maak een keuze uit de andere jeugdvoorstellingen die de komende maanden in het Parktheater te zien zijn. Er is voor iedere leeftijd wat wils!

Ben jij al naar het theater geweest sinds het weer kan?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.