ER OP UIT PERSOONLIJK

Snapshot Holiday 2021

29 augustus 2021

Ken je dat? Het soort van weemoedige afkickgevoel na een fijne vakantie? Ik voelde het gisteren. En wat helpt dan om gewoon nog even in de vakantiesfeer te blijven? Foto’s kijken! Eén en één is twee en dus heb ik meteen mijn vakantie-overzicht, de enige echte ‘Snapshot Holiday 2021’ in elkaar gezet. Even nagenieten voor mij, even meegenieten voor jou. Althans, dat hoop ik 🙂 We verbleven de afgelopen week op Camping Julianahoeve in het Zeeuwse Renesse. De oplettende lezer weet misschien dat we daar al eens eerder zijn geweest. Twee keer zelfs. Toen nog als gezin van vier, dit keer met z’n vijven: de kindjes, mijn ouders en ik.

Na een rit van tweeënhalf uur komen we aan op de camping. Wel wat file gehad onderweg, maar geen enorm oponthoud gelukkig. De kinderen gaan meteen het chalet binnen om te kijken waar hun slaapkamer is. We verbleven al eens eerder in een soortgelijk chalet, maar dit is qua indeling ietsje anders. Wel heel leuk zo vind ik, met dat hoekbankje!

Mijn ouders stellen voor om gebakken vis te eten bij hun vaste stek in Burgh-Haamstede. Even snel de spullen uitladen en die kant op dus. Hoewel ze geen kinderporties serveren en we dus een ‘gewoon’ menu door tweeën moeten delen, is het wel enorm lekker en ik merk nu pas hoeveel honger ik heb.

Me-time is er niet veel aangezien de meeste aandacht natuurlijk uitgaat naar de kids. Maar vergeleken met voorgaande jaren is er al veel meer ruimte om even met een boek of tijdschrift in het zonnetje te gaan liggen. Heerlijk!

De weersvoorspellingen zijn niet geweldig, maar alsnog zijn we bijna elke dag op het strand te vinden. Je ziet het niet zo duidelijk op de rechterfoto, maar het is enorm druk. Zo druk dat men het met de regels op dat bord niet al te serieus meer nam… Het is trouwens ongeveer een kwartiertje lopen van ons chalet naar het strand. De camping ligt weliswaar vlakbij zee, maar omdat de oppervlakte zo groot is, is het maar net waar je ergens op het terrein zit of je er dichtbij zit of dat je iets verder moet lopen. Ik wist dit van tevoren en heb bewust voor dit huisje gekozen. Iets verder van het strand, maar wel dichtbij het ‘centrum’ met de grote speeltuin, supermarkt, horeca en animatie.

Niet zo slim, maar we hadden deze dag geen zwemkleding aan omdat we dachten dat het aan zee wat fris zou zijn. Niets is minder waar en gelukkig vinden we direct een oplossing: kleren uit en in ondergoed spelen met zand en water.

Restaurant ‘Eb & Vloed’ op de camping is vernieuwd en dat moeten we natuurlijk even uitproberen. De kinderen genieten van een kindermenu en wij smullen ook enorm. Dit is wel een aanrader dus!

We gaan even het dorp in. De kinderen mogen wat uitzoeken in de speelgoedwinkel, ik scoor een hoedje en nog wat kleding in de sale. In de hoop dat er nog wat mooie dagen zullen volgen zodat ik het ook kan dragen. Met mijn hoedje ben ik helemaal blij trouwens. Ook in de sale en van hetzelfde merk als het hoedje van Lise, dat ze al langer had. Ik vind ons leuk zo samen 🙂

Quinn kiest heel verrassend (not) voor een set LEGO en kan niet wachten om te gaan bouwen. Het is, heel toepasselijk, een camper met alles erop en eraan.

Mooi weer, maar wel een hele harde wind. Daarom gaan we niet naar ‘ons’ strand, dat op het noorden ligt, maar naar het strand bij Westenschouwen in, jawel, het westen. Daar is het prima te doen met een tentje als windscherm. De golven zijn geweldig om in te spelen en Lise is dan ook bijna constant in het water te vinden.

Quinn vindt de golven ook leuk, maar is vooral veel aan het spelen met zand. Hier kwam hij heel even bij me liggen. De zon is fel, maar wel lekker warm en mijn rug al bruiner dan ik had gedacht.

Als we op tijd klaar zijn met ontbijten gaan we naar de knutselclub. De eerste keer wilde alleen Quinn mee, dit keer heeft Lise wel zin om even te knutselen. Samen maken we deze luiaard. Goedgekeurd door Hein Kapitein!

Nog meer zwemplezier. Dit keer neem ik zelf ook echt een duik en dat is zo leuk! Het lijkt koud, maar de watertemperatuur is prima. Eigenlijk is het vooral de wind die het fris maakt. Snel een handdoek om dus als we uit het water komen.

M komt gezellig op bezoek. We gaan naar het strand en voordat hij weer naar huis gaat eten we nog bij een lekker Tex-Mex restaurant in het dorp: The Green Parrot. Super lekker daar!

Er is een nieuw sanitairgebouw voor de kampeerders en dat ziet er prachtig en luxe uit. Daar gaan Lise en ik dus even een kijkje nemen. Bij het gedeelte voor volwassenen is het net alsof je een wellness spa binnenloopt, prachtig! Het kindersanitair ziet er ook heel leuk uit, met o.a. deze douche/bad-hokjes.

De laatste volle dag van onze vakantie is de eerste dat het echt geen strandweer is. Geen zwemweer bedoel ik dan, want met de voetjes in de zee gaan en spelen met zand kan natuurlijk altijd. Bovendien is het met die bewolking wel perfect weer om wat mooie foto’s te maken. Helemaal met die leuke strandhuisjes die er op het strand staan als achtergrond.

Quinn zit al vroeg klaar voor het laatste ‘Juultje theater’ van deze vakantie. Zo schattig. Hij vindt het prachtig en als ze na het toneelstukje gaan dansen, doet hij enthousiast mee.

Op de dag van vertrek nog aan de knutsel. Niks ingewikkelds dit keer, maar het kleuren van een masker.

Lise heeft al op dag twee vriendschap gesloten met haar buurjongetje. Nog even een foto van ze samen voor het tijd is om te gaan. We hebben nog gereserveerd voor een uurtje zwemmen in het binnenzwembad, rijden daarna naar Pannekoekenmolen De Graanhalm in Burgh-Haamstede en na een pannenkoek als lunch is het tijd om terug naar Brabant te rijden.

Inmiddels ben ik weer thuis en kijk ik terug op een fijne week. We hebben genoten en zijn weer heel wat mooie herinneringen rijker. Hoewel ik niet echt heb kunnen uitrusten is er wel een soort ‘relaxedheid’ op vakantie die ik thuis altijd nog even probeer vast te houden. Ook als werk en school weer beginnen. Dat lijkt me een mooi doel 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.