ER OP UIT PERSOONLIJK

Snapshot Holiday 2019 #1

28 juli 2019

Daar is het dan! Het extra lange vakantie-overzicht! De afgelopen twee weken waren wij namelijk op vakantie in Zeeland. Het weer werd hoe langer hoe mooier en we hebben ons ontzettend goed vermaakt. Dagen met uitstapjes, rustige dagen rondom het huisje en spelen op het strand of in het zwembad wisselden elkaar af. Pak er wat te drinken bij en ga er maar eens lekker voor zitten, want hier komen veel, heel veel zomerse plaatjes! Ik was eigenlijk van plan er één overzicht van te maken, maar dat werd met meer dan 1500 woorden en 40 foto’s wel erg veel. Dus heb ik besloten het in tweeën te knippen. Vandaag dus deel één en komende woensdag kun je deel twee verwachten.

De eerste dagen van onze vakantie was het nog niet zo’n mooi weer. En dus gingen we lekker zwemmen in het binnenzwembad op de camping. Ik ben helemaal niet zo van het (binnen) zwemmen, maar hier vind ik het echt fijn! Schoon, netjes en overzichtelijk.

Er komt nog een aparte review over Camping Julianahoeve aan, dus ik ga hier niet teveel over de camping en ons chalet uitwijden. Maar we zaten op een heerlijk rustig deel van de camping waar de kinderen lekker op eigen houtje konden rondlopen. Er was een hoop te ontdekken, dus dat gingen ze die eerste dagen vaak doen. We hadden Lise’s fiets meegenomen en Quinn zijn loopfiets. En dat bleek een goede beslissing, want ze hebben er enorm veel gebruik van gemaakt.

Op een van de eerste dagen gingen we naar Zierikzee. Ik vind het niet echt een winkelstad, maar het is wel mooi om doorheen te wandelen. En je kunt er heel leuk taart eten en thee drinken bij De Zeeuwse Hemel. Vooral de dadel-cheesecake is een enorme aanrader!

Vanuit Renesse kun je dwars door de natuur richting Burgh-Haamstede en Westenschouwen fietsen.

Het plan was eigenlijk een rondje door de Boswachterij te fietsen, maar omdat we al 11 kilometer in de benen hadden en Quinn moe werd, maakten we een iets kortere ronde voordat we weer terug naar Renesse fietsten. Maar niet voordat we gepicknickt hadden. Onderweg kwam ook nog eens het zonnetje tevoorschijn!

Ik hou van actief bezig zijn in de vakantie, maar had me dit keer voorgenomen ook eens echt te ontspannen. Met het boek dat ik van Bregje kreeg voor mijn verjaardag lukte dat prima. Ik heb meerdere middagen in dat boek gedoken op onze loungebank gelegen. Vaak was M dan met Lise op pad en lag Quinn te slapen in zijn bed. Heerlijk, die me-time!

Halverwege onze eerste vakantieweek werd het strandweer. De meeste mensen liepen nog in gewone kleding over het strand, maar met de zon erbij voelde het al snel lekker warm aan. Quinn keek zijn ogen uit op het strand en vond vooral de golven van de zee behoorlijk indrukwekkend.

Ook dit kon de eerste dagen nog niet, maar daarna gelukkig wel: buiten ontbijten! We hadden een fijne picknicktafel op ons terras waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Dit jaar was Lise voor het eerst helemaal in de ban van het entertainment op de camping. De mascotte heet Juultje de kreeft. Na afloop van het dagelijkse kindertheater kunnen de kinderen met Juultje en haar vrienden op de foto. Lise wilde dat nooit, maar zei nu opeens dat ze wel wilde. Ze vond het spannend, maar deed het toch. Super stoer!

Kijk eens wie we daar hebben! Charlotte vierde met haar gezin een midweek vakantie op maar een paar kilometer van ons vandaan. Dat vroeg gewoon om een date! Ze kwamen bij ons borrelen, barbecueën en gingen ’s avonds nog even mee naar het kindertheater.

Dochtertje van Charlotte Emmi en Quinn weten nog niet dat ze later gaan trouwen, maar konden al even aan het idee wennen toen ze samen in de bolderkar zaten 😉

Met Lise ging ik een ochtend zwemmen bij CenterParcs Port Zélande. Toch weer net wat andere zwembaden dan op de camping en een heel leuk nieuw gedeelte waar ze kon klimmen en glijden. Het was ‘wisseldag’ dus toen we binnenkwamen was het nog heerlijk rustig in de Aquamundo.

Ik vind hem niet super fijn rijden, maar je kunt er wel lekker veel spullen (en kinderen) in kwijt. De bolderkar ging altijd mee als we naar het strand gingen.

Ik deed een poging een zonsondergang te fotograferen, maar helaas was er teveel bewolking. Achteraf vind ik deze foto juist heel mooi! De zee en bijbehorende lucht is altijd weer anders en dat is ook een reden dat ik er zo graag kom. Echt de ideale manier om tot rust te komen.

En hiermee zijn we aan het eind gekomen van deel één van dit extra lange vakantie-overzicht. Inmiddels staat ook Snapshot Holiday deel twee online. Veel leesplezier!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.