ER OP UIT PERSOONLIJK

Snapshot Holiday 2019 #2

31 juli 2019

Afgelopen zondag kon je deel één van het fotoverslag van onze vakantie lezen. Vandaag is het tijd voor het tweede deel. Met nóg zonniger plaatjes, want het weer werd beter en beter naarmate de vakantie vorderde. We speelden op de camping, en gingen onder andere naar het strand, uit eten en naar de kermis. Leuk dat je weer meeleest!

De camping telt talloze kleine speeltuintjes en een aantal grotere. Lise vond vooral deze erg leuk, met een bovengronds parcours over allerlei hindernissen. Ik vond het er best spannend uitzien, maar zij draaide haar hand er niet voor om.

Lees ook: Genieten met het hele gezin op Camping Julianahoeve

Voor Quinn was dat hoge klimrek nog te moeilijk, maar de glijbaan durfde hij wel aan.

Kijk dit nou… Eerst sloeg Lise haar arm om Quinn heen en even later deed hij hetzelfde bij haar en legde zijn hoofd in haar nek. Ze kunnen elkaar soms de tent uit vechten, maar gelukkig ook enorm lief zijn. Gelukkig had ik mijn telefoon paraat om dit mooie moment vast te leggen!

Ook mijn broertje en zijn vriendin en mijn ouders kwamen een dagje op bezoek. We liepen in de Boswachterij een kabouterpad en gingen ’s avonds uit eten bij Tex Mex restaurant The Green Parrot in Renesse. Het ligt een beetje verscholen aan de achterkant van de drukke winkelstraat, maar het is echt een aanrader vind ik!

’s Avonds ging ik met mijn moeder en Lise op strand nog even naar de zonsondergang kijken.

En maakten we coole ‘springfoto’s’ 🙂

De tweede week van onze vakantie konden we bijna elke dag naar het strand. Het weer was prachtig! Ik was zo blij dat ik last minute bij Zeeman nog een UV-shirt voor Quinn op de kop had weten te tikken. Ik hoefde alleen zijn gezicht, beentjes en voetjes in te smeren en hoefde me verder niet druk te maken over verbranden.

Bij de pannenkoekenmolen in Burg-Haamstede gingen we een avond pannenkoeken eten. Met een speeltuin erbij is dat voor de kinderen één groot feest. Zo groot dat ze geen tijd hadden om hun hele pannenkoek op te eten…

De beste verkoeling op een hete dag? Watermeloen uit de koelkast! Lekker verfrissend en hydraterend. Mjam!

Er wordt op de camping veel en vooral heel tof entertainment verzorgd. Zo was er het 100% NL Meezingfeest. Klinkt behoorlijk fout, was het ook wel een klein beetje, maar het was vooral erg gezellig.

En toen kwam de echte hitte. Zelfs in Zeeland was het goed heet. Zo heet dat we het niet aandurfden met de kinderen naar het strand te gaan. Ik had gezien dat het markt was in Burgh-Haamstede. Omdat daar vrij veel bomen staan, leek ons dat wel een plan. Met de airco in de auto op standje 100 reden we erheen. Het was veel rustiger dan anders, maar toch leuk om even overheen te lopen. We kochten fruit, aten een burger en M en ik dronken ijskoude cola. De kinderen dronken ook goed en zoals je ziet zorgden ze ook goed voor elkaar. Lief!

Wij volwassen hebben nogal de neiging te gaan klagen als we het warm hebben. Daar had deze peuter geen last van. Hij was bijna net zo druk als anders. Alleen aan zijn steeds natter wordende haartjes en rode wangen zag je dat ook hij last had van de warmte.

Onze laatste avond brak aan. We gingen uit eten bij visrestaurant Helder in Renesse. We reserveerden een tafel buiten, in de hoop dat het daar een beetje zou afkoelen. Toen dat niet gebeurde, zijn we toch maar naar binnen verhuisd. Buiten stond wel een heel leuk klimrek voor de kinderen. Ideaal als je zelf nog wat wilt natafelen en zij zich beginnen te vervelen.

We hadden de hele vakantie nog geen mosselen gegeten, dus dat werd hoog tijd. Toevallig serveren ze hier de lekkerste, dus dat kwam goed uit! Heerlijk zitten smullen en Lise proefde met lichte tegenzin één mossel en bleef toen maar vragen om meer. Ik was zo trots!

Dit toetje was ook te lekker voor woorden. Ik wilde eigenlijk ijs, omdat het zo warm was, maar had de hele vakantie al zoveel ijsjes gegeten dat ik juist voor de crème brulée met sinaasappel en citroen koos. En dat bleek een hele goede keuze!

Zoals je gisteren al kon lezen bleef het heel lang warm die avond. Ik had gezien dat de kermis in Renesse was begonnen en dus liepen we na het eten nog even het dorp in. Lise rockte de draaimolen.

En ging voor het eerst in een achtbaan! Ze heeft een periode achter de rug waarin ze eigenlijk nergens in wilde, maar opeens wil ze allemaal nieuwe dingen proberen. Ze ging eerst een rondje met mij en mocht daarna kiezen of ze eendjes wilde vangen of met papa nog een keer in de achtbaan. Zoals je ziet koos ze voor dat laatste. Stoere meid!

Vrijdag pakten we bij tropische hitte alle spullen in en reden terug naar huis. Onderweg zag ik de temperatuur oplopen van iets onder de 30 naar 40 graden. Het is lekker om weer thuis te zijn, maar we hadden ons met gemak nog een week kunnen vermaken in Zeeland. De resterende drie weken zomervakantie zijn een combinatie van werken, wat achterstallige klusjes in huis aanpakken en leuke dingen doen met de kinderen. Wij vermaken ons wel!

En dan ben ik hiermee toch echt aan het eind gekomen van deel twee van dit extra lange vakantie-overzicht. Hopelijk vond je het leuk om op deze manier mee te kijken. Ben jij ook al op vakantie geweest, of heb je het misschien nog tegoed? Ik ben benieuwd!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.