ER OP UIT

Shoppen in Londen: hier wil je naartoe *

3 mei 2023

Wanneer je op het punt staat om naar Londen te vertrekken of als je een reis aan het voorbereiden bent, is het natuurlijk handig om te weten wat er te doen is. Weten waar je terecht kunt voor verschillende activiteiten is ook handig, dan raak je hier geen kostbare tijd aan kwijt als je al in Londen bent. Hieronder vind je een overzicht van plekken die je zeker niet mag overslaan als je in Londen gaat shoppen.

Harrods

In Londen maar ook ver daarbuiten is Harrods een begrip. Het is een van de meest exclusieve warenhuizen ter wereld. Je kunt hier exclusieve producten en merken vinden of genieten van een heerlijke afternoon tea in Harrods’ Tea Room. Voor toeristen is dit vaak een populaire plek om kleine souvenirs zoals Engelse thee, chocolade en knuffels te kopen. Het warenhuis heeft prachtige versiering die bij het jaargetijde en gekozen thema past. Het is daarom echt een uitstapje om Harrods te bezoeken en er doorheen te wandelen, of je nu wat koopt of enkel de winkel en verschillende afdelingen even wilt bewonderen.

St. Pancras International

Wanneer je met de trein naar Londen reist, kom je aan op St. Pancras International. Naast dat dit een architectonisch hoogstandje is, het komt bijvoorbeeld ook in één van de Harry Potter films, kun je hier ook allerlei winkels en restaurants bezoeken. Na aankomst en voor vertrek kun je dus goed shoppen, een top begin of juist eind van je bezoek aan Londen! 

Oxford Street

Als je heerlijk wilt kunnen shoppen, samen met veel andere bewoners en toeristen, mag je Oxford Street niet overslaan. Hier bevinden zich enkele grote warenhuizen zoals Primark, John Lewis en Debenhams en meer dan genoeg bekende winkelketens. Hier kun je dus echt traditioneel shoppen bij bekende winkels en je helemaal uitleven. In de winter worden hier wonderlijke versieringen opgehangen. Je hebt ze misschien weleens gezien in films of op social media. Ben je tijdens de winterperiode in Londen? Sla Oxford Street dan zeker niet over. Zelfs als je helemaal niet wilt shoppen zijn de versieringen in deze straat meer dan de moeite waard.

Notting Hill

Heb je de film Notting Hill gezien, dan weet je waarschijnlijk al dat je in deze wijk van alles kunt vinden en beleven. Eén van de meest bekende locaties voor het shoppen is Carnaby. In een groep van 13 straten in Notting Hill kun je meer dan 150 winkels vinden, waaronder de verschillende vintagewinkels, antiekzaken en boekenwinkels waar de buurt om bekend staat. Je kunt hier ook verschillende gezellige cafés vinden en in chique restaurants eten. 

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.