ER OP UIT

Quinn’s eerste theaterbezoek: Rupsje Nooitgenoeg | Parktheater Eindhoven *

19 maart 2019
parktheater eindhoven

Het bekendste rupsje van Nederland… Wat zeg ik? Misschien wel van de hele wereld, is nu te zien in het theater. Quinn is groot fan van het bekende boek en mocht de voorstelling samen met M afgelopen zondag gaan bekijken in het Eindhovense Parktheater. Een gezellig mannenuitje dus. Maar er moet ook gewerkt worden. Zoals het een echte gastblogger betaamt, maakt M voor, na en tijdens de voorstelling foto’s en let hij extra goed op. Nog dezelfde avond zat hij achter mijn laptop deze blog te tikken. Vanaf de volgende alinea geef ik het woord dus met veel plezier aan hem!

Door gastblogger M – Vandaag is het dan eindelijk zover… mijn eerste uitstapje alleen met m’n zoon. Ik ben uiteraard vaak genoeg op stap geweest met de kinderen, maar stom genoeg nog nooit alleen met hem. Hoog tijd dus voor wat quality time met z’n tweetjes!

Quinn en ik gaan dus vandaag als mannen onder elkaar op pad. De voorstelling begint om 14:30, wat eigenlijk niet helemaal handig uitkomt met z’n middagdutje. Vandaar dat we besluiten wat eerder te lunchen zodat hij meteen daarna naar bed kan. Zo kan hij toch nog een uurtje slapen en uitgerust aan de voorstelling beginnen.

We vertrekken om tien over twee naar het Parktheater, waar we nog even snel wat foto’s maken en de kaartjes ophalen aan de kassa. Quinn vindt het allemaal wel interessant en kijkt z’n ogen uit in het grote, imposante theater. Nadat we onze jassen hebben opgehangen bij de garderobe, gaat het signaal dat de voorstelling gaat beginnen. Snel gris ik nog een zitverhoger mee voor m’n menneke om vervolgens op zoek te gaan naar onze stoelen.

Ook in de zaal weet Quinn niet wat hij ziet. Op een aantal witte panelen en twee kleine Rupsje Nooitgenoeg boekjes na, is het podium nog leeg. Maar het geroezemoes van alle mensen en het vrolijke gebrabbel van al die peuters en kleuters vindt hij natuurlijk reuze interessant. Ik was van tevoren nog wel een beetje bezorgd of het goed zou gaan met hem in zo’n groot theater. Zou hij wel goed luisteren naar me? Heeft hij wel genoeg geduld voor zo’n voorstelling van zo’n drie kwartier? Als voorzorg heb ik in ieder geval maar wat rozijntjes en andere zoethoudertjes meegenomen. Toch blijft hij (goddank) rustig op z’n zitverhoger zitten en bekijkt het allemaal eens goed. En dan gaat het licht uit…

De voorstelling begint met een verhaal over een kunstschilder die allerlei dieren tekent in de meest aparte kleuren. Ik kijk naar Quinn en zie dat hij helemaal op gaat in het verhaal. Hierna volgt het verhaal van Vader Zeepaard, die een hele variëteit aan vissen tegenkomt.

Ook hier is Quinn aandachtig aan het kijken, maar op een gegeven moment hoor ik een stemmetje naast me: “Papa zitten!”. Bij mij op schoot heeft hij vervolgens nog het verhaaltje van het Vuurvliegje gezien, wat op zoek is naar zijn vuurvlieg-vriendjes. En uiteraard wordt de voorstelling afgesloten met Rupsje Nooitgenoeg, of zoals Quinn zou zeggen: “Sups”.

Na de voorstelling hebben we in het cafe nog even wat gegeten en gedronken en de voorstelling nabesproken. Quinn is dolenthousiast! “Sups, leuk!”, is zijn eerste reactie. Hij heeft ook echt heel de voorstelling gebiologeerd zitten kijken naar al het moois wat er zich afspeelde op het podium. En waar hij in het begin nog heel stil alles zat te verwerken, kwam hij naarmate de voorstelling vorderde wat meer los en begon ook mee te klappen en te kletsen.

Al met al was het dus een geslaagde eerste keer. Ik kan niet wachten tot de volgende mannendag! 🙂

Over de voorstelling:

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.

rupsje nooitgenoeg

De theatervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg heeft een adviesleeftijd van 2 jaar en ouder. Voor data en kaarten, zie de speellijst.

Is Rupsje Nooitgenoeg bij jullie thuis ook zo’n dikke hit? En heb jij de voorstelling misschien ook gezien?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.