ER OP UIT LIFESTYLE OUDERSCHAP

Quality time met z’n tweetjes

28 maart 2015

antwerpen

Dit weekend ben ik samen met M gezellig een paar dagen in Antwerpen. Heerlijk even met z’n tweeën ertussenuit. Lise is namelijk een weekendje bij opa en oma. Ik kreeg net wat foto’s doorgestuurd en man, wat mis ik haar op zo’n moment. Dan wil ik het liefst even tussen haar krullen kriebelen, eraan ruiken, of haar gewoon een dikke knuffel geven. Maar dat gaat dus niet, want we zijn zo’n 85 kilometer van haar verwijderd.

Ik hoor en lees weleens verhalen van moeders die echt geen dag zonder hun kind kunnen. Wiens kind al een paar jaar is en die kunnen zeggen dat ze in die vijf jaar nog nooit een dag of nacht zonder hem of haar zijn geweest. Ik voel me dan altijd een beetje schuldig dat ik dat niet kan zeggen. Ik bedoel, Lise is meestal lekker thuis met ons, maar ik ben in de bijna anderhalf jaar dat ze er is toch al een paar keer zonder haar van huis geweest.

En ik mis haar op die momenten zeker wel, maar kan ondanks dat toch 100% genieten van zo’n weekend er tussenuit zijn. Het helpt ook wel me te beseffen dat Lise er weinig aan heeft om met ons mee te gaan. Ik weet dat ze bij opa en oma alle aandacht krijgt die ze verdient en genoeg speelgoed heeft om zich lekker mee te vermaken. Slapen gaat daar gelukkig ook altijd uitstekend, dus dat is natuurlijk wel een hele fijne gedachte.

Ik besef me nu wel ineens dat dit volgens mij de eerste keer is dat ik twee nachten achter elkaar zonder Lise ergens ben. Slik. Dat wordt maandag extra veel knuffelen. Maar eerst gaan M en ik nog even lekker genieten van al het moois dat Antwerpen te bieden heeft. En ook van het feit dat we naast papa en mama ook nog gewoon man en vrouw zijn.

Ga jij er weleens op uit (met je partner) zonder je kindje?

19 Comments

 • Reply Ralph 28 maart 2015 at 07:26

  We gaan eind juni 5 dagen naar een festival. Idske is wel eens een paar dagen weg geweest, of ik een paar dagen. Maar 5 dagen bij opa en oma… dat wordt een nieuwe ervaring.

  Mijn zus is vlak na de geboorte van Boris Bo een nachtje blijven logeren. Was voor haar de eerste keer ooit. Terwijl haar dochter ruim 5 jaar is. We vielen van onze stoel van verbazing toen we dat hoorden

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:24

   Gaat vast goed komen! Al is 5 dagen wel lang inderdaad… Wow, in 5 jaar nog nooit? Dat lijkt me inderdaad redelijk uitzonderlijk. Vond ze het moeilijk?

 • Reply Daantje 28 maart 2015 at 08:36

  Tobias heeft tot nu toe 4 keer gelogeerd. 🙂

 • Reply Miranda 28 maart 2015 at 13:22

  Mila is nu 20 maanden en ze logeert geregeld bij opa en oma of bij haar tante. Ik voel mij daar helemaal niet schuldig over. Afgelopen zomer zijn Chris en ik 2 nachtjes weg geweest zonder haar. Natuurlijk missen we haar! Maar zoals je zelf al zegt, je bent meer dan papa en mama, je bent ook nog man en vrouw.
  Veel plezier nog in Antwerpen!

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:23

   Leuk om te horen Miranda. Fijn dat jullie dat ook geregeld doen. Dankjewel, Antwerpen was zeer geslaagd!

 • Reply Mieke 28 maart 2015 at 14:27

  Antwerpen is een heerlijke stad! Echt, ik hou van die stad.
  En lieve Monique, voel je alsjeblieft niet schuldig. Het is echt zo goed om ook tijd voor elkaar te nemen! Natuurlijk mis je Lise, en dat is ook oké. Maar ze is in goede handen. Opa en oma genieten er vast ook erg van om zoveel tijd met haar door te kunnen brengen.
  Wij zouden zelf ook vaker de meisjes moeten laten logeren. Naast dat we dan ook meer tijd voor elkaar hebben, vind ik het ook belangrijk dat ze af en toe gaan logeren. Toen ik twee jaar geleden plotseling in het ziekenhuis werd opgenomen met een flinke longontsteking, was ik erg blij dat ze al eens vaker hadden gelogeerd bij mijn ouders en schoonouders en dat ze dat dus al min of meer gewend waren.
  Zoals je zegt: geniet voor 100% van elkaar en knuffel Lise morgen weer lekker plat. Zij heeft vast ook een super fijn weekend.

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:17

   Wat een ontzettend lieve reactie Mieke 🙂 Voor opa en oma is zo’n logeerpartijtje inderdaad ook genieten. We zijn inmiddels weer thuis, dus ik heb Lise weer lekker kunnen knuffelen.

 • Reply Nicole 28 maart 2015 at 19:05

  Hier logeert Fay ook wel eens bij oma en opa. Het is goed om ook man en vrouw te zijn..
  Veel plezier nog

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:21

   Dank je! Is zeker belangrijk inderdaad 🙂

 • Reply Meike 28 maart 2015 at 20:35

  Wij zijn onlangs voor het eerst een nachtje weg geweest. Ik had gewoon hoofdpijn van de spanning. Ik vond het wel fijn om even mijn handen vrij te hebben. De volgende ochtend wilde ik per se voor het slaapje thuis zijn om te kunnen knuffelen. Jammer genoeg besloot Evie wat eerder te slapen en moest ik alsnog geduld hebben bij thuiskomst.
  Ik was opgelucht dat alles goed was gegaan en Evie ook functioneert als wij er niet zijn. We gaan binnenkort waarschijnlijk nog wel een nachtje weg.

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:20

   Ik kan me de spanning helemaal voorstellen. Dat had ik de eerste keer ook! En dat voor het slaapje terug willen zijn herken ik ook. Jammer dat je alsnog even moest wachten 😉 Maar fijn dat ze het zo goed heeft gedaan. Dat geeft toch vertrouwen voor een volgende keer!

 • Reply Lieke 28 maart 2015 at 22:25

  Moet zeker kunnen hoor! Je bent meer dan mama en dat heb je ook gewoon soms nodig. Al is de eerste keer wel moeilijk..

  Liefs lieke

 • Reply Joyce 29 maart 2015 at 10:02

  Om heel eerlijk te zijn is Luuk nog maar 1 keer bij oma blijven slapen. En ik geef hem sowieso weinig uit handen. Dat komt denk ik vooral omdat ons vangnet niet heel groot is en de gezondheid van mijn moeder het een tijd niet heeft aangekund om ook nog voor een baby te zorgen.

  Wel ga ik regelmatig een avondje weg. Gisteravond nog toevallig. Maar dan blijft manlief thuis. Echt een avondje samen weg hebben we pas 1 keer gedaan sinds Luuk er is.

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:19

   Een avondje zelf weg kunnen als je parter thuis blijft vind ik ook altijd fijn. Dan ben je er toch even lekker uit. Maar quality time met je partner is ook belangrijk. Hopelijk kunnen jullie dat over een tijdje weer eens doen 🙂

 • Reply Toppen en Dalen 29 maart 2015 at 14:05

  Hier elke twee weken 2 dagen zonder mijn dametje… ze gaat dan naar haar vader… dat is inmiddels normaal, maar de vakantieweken duren toch lang hoor als ze er dan niet is!

  • Reply Monique 29 maart 2015 at 22:26

   Als het elke twee weken is dan went het inderdaad heel snel denk ik. Maar ik kan me ook helemaal voorstellen dat een vakantieweek lang duurt als ze er niet is!

 • Reply iooon 30 maart 2015 at 00:16

  We gaan wel een avondje weg maar hem laten logeren voelt (nog) niet fijn dus dat is nog niet gebeurd. ook doordat dit met de borstvoeding moeilijk is. ik kan niet garanderen dat hij wel of geen nachtvoeding nodig heeft en dan nog een flesje ontdooien is onhandig.

  maar ik weet ook niet of ik het sowieso vlot ga doen.

 • Reply Jeroen 31 maart 2015 at 17:35

  Een dagje of avondje uit hebben we al wel gedaan. Maar zo’n langere periode ze ergens laten logeren of iemand die bij ons logeert? Dat hebben we nog niet gedaan, maar zal er zeker wel eens van komen. Af en toe heb je dat als partners wel eens nodig een korte periode (weekendje bv) weg zonder kindje(s). Even met elkaar tot rust komen en genieten.

  • Reply Monique 3 april 2015 at 00:01

   Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen. Het is zeker fijn er even tussenuit te gaan met z’n tweetjes.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.