ER OP UIT PERSOONLIJK

Qnight ’n day

2 mei 2011

Koninginnedag, naar mijn mening een van de gezelligste feestjes van het jaar. Als het dan ook nog zulk lekker weer is als dit keer, dan kan het eigenlijk niet meer mislukken. Het begint natuurlijk allemaal met de Koninginnenacht die dit keer rustig begon, want ik had aan het begin van de avond een visagieworkshop met vriendinnetje Fabienne. Lekker getut en geleerd wat wel en wat juist niet te doen om goed gemake-upt voor de dag te komen. Tijdens die workshop kreeg ik ook nog eens gezellige Nederlandse vlaggetjes op mijn nagels gepriegeld.

We hadden de workshop via Groupon besteld en voor 12,50 mochten we ons twee uur lang uitleven met de mooiste en duurste producten van o.a. Yves Saint Laurent. Met de hapjes en drankjes die erbij hoorden was het echt een geslaagd uitje. Als verrassing kregen we aan het eind ook nog eens goodiebag én een cadeaubon van 10 euro die vrij te besteden was en dus niet afhankelijk van een minimum bestedingsbedrag. Fabienne deed verstandig en kocht een lipgloss van 13 euro, maar ik kon me niet inhouden en kocht foundation en concealer wat helaas iets duurder uitviel maar waarmee ik wel erg blij ben.

Buiten gekomen bleek het mooie zonnige weer van die dag totaal omgeslagen. Zware regen- en onweersbuien maakten dat wij snel een café indoken voor een drankje. Ik had met vriendinnetje Inge afgesproken die avond de stad in te gaan en zij besloot ons daar alvast even gezelschap te komen houden. Toen de lucht enigszins was geklaard ging ik met Inge de stad in en ging Fabienne huiswaarts. Helaas was het buiten erg fris, waardoor de vele podia buiten ons niet zo konden boeien. We zijn een van de vele kroegjes op het Stratumseind in gedoken en daar even blijven hangen. Koninginnenacht verliep rustig, zonder al teveel alcohol en het werd niet extreem laat. Ik moest immers de volgende dag weer fris & fruitig in de stad verschijnen.

Toen ik wakker werd bleek er van de regen van de vorige avond niets meer te bekennen. Met vriendje ontbeet ik buiten in het zonnetje en rond twee uur besloten we naar de stad te lopen. Heerlijk om op loopafstand van het centrum te wonen! Met diverse mensen had ik afgesproken even een drankje te doen, maar al snel bleek dat ik niemand kon bereiken. De enige die ik even aan de lijn heb gehad is mijn broertje, die aan de andere kant van de stad was en ook zijn vrienden niet te pakken kon krijgen. We lieten ons niet kisten en gingen alle grote podia af. Van house tot salsa tot techno, tot muziek van Hollandse bodem, alles was er en juist die variatie maakte het leuk. Ik dronk wat biertjes, maar in een dusdanig tijdsbestek dat ik er geen last van kreeg. Het zonnetje deed aardig zijn werk en dat we aan het eind van de middag op het terrein van de TU heerlijk op het gras konden liggen uitrusten was heerlijk.

We aten bij een Mexicaans restaurantje wat de drukte net aankon en besloten daarna nog even de stad in te lopen. Helaas was het zonnetje inmiddels verdwenen en werd het frisser. Bij het Stadhuisplein aangekomen bleek dat overvol en niet veel later vonden voornamelijk mijn voetjes dat het tijd werd om naar huis te gaan. Thuisgekomen bleek dat we de cavia al sinds begin die middag los in de tuin hadden lopen, maar met haar was gelukkig alles prima in orde. Waarschijnlijk heeft zij, net als wij, een zeer geslaagde Koninginnedag gehad.

2 Comments

  • Reply Desiree 3 mei 2011 at 10:45

    Dat klinkt super gezellig! Ik heb alleen Koninginnenacht gevierd =)

  • Reply annouska 3 mei 2011 at 17:54

    Jij hebt een heerlijk Queensday weekend gehad zo te lezen. 😀

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.