ER OP UIT REVIEW

Première-verslag: Fien & Teun – het grote dierenfeest

22 juli 2021

Door gastblogger Anneke – Zondag 11 juli was het eindelijk zover! Dit keer niet op pad naar Avonturenboerderij Molenwaard, maar naar een heuse filmpremière. Na ruim een jaar niet in de bioscoop te zijn geweest wegens ’tante Cor’, waren Maan en ik uitgenodigd voor de coronaproof filmpremière van Fien en Teun – het grote dierenfeest. De rode loper werd voor ons uitgelegd, want ook voor de filmindustrie was dit een van de eerste filmpremières in lange tijd! Dus zeker reden voor een feestje!

Op naar de Kinepolis bioscoop bij de Jaarbeurs in Utrecht. Gezien het feit dat Utrecht voor ons best een eindje reizen is, besluit ik voor een deel met het OV te gaan en pakken we de trein op Rotterdam CS. Voor Maan de eerste keer met de trein, wat wel een beetje spannend was natuurlijk, maar uiteindelijk maakte het haar dag compleet!

Bij een feestje hoort natuurlijk een dresscode en dat is voor deze premiére ‘feestelijk met een touch of boerderij’. Dus kocht ik een aantal dagen eerder deze te schattige Fien en Teun verkleedset en ging Maan op pad als een echte Fien.

Bij aankomst blijkt al snel dat ze er echt werk van hebben gemaakt! Op de foto met Stip de Pony die een grote rol speelt in de film, een heuse boerderij-band en verwelkomd worden op de rode loper door DE hoofdrolspelers: Fien en Teun. Maan haar dag kan al niet meer stuk, maar als dan ook nog blijkt dat we in een mega grote bioscoopzaal zitten met een nog groter filmdoek zegt ze: ‘zo’n MEGA tv heb ik nog nooit gezien mama!’.

Fien en Teun

Maar wie zijn nou precies Fien en Teun? Fien en Teun zijn de twee hoofdrolspelers in deze film en ook wel bekend als de bewoners van themapark Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Ook zijn Fien en Teun niet meer weg te denken van de televisie waar zij sinds 2014 hun eigen tv-serie hebben, die wordt uitgezonden op RTL Telekids en Videoland. Op hun boerderij beleven ze allerlei leuke en spannende avonturen samen met de dieren die er wonen.

Het verhaal

Het Grote Dierenfeest gaat over Fien en Teun die een feestje willen bouwen. Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet. Er moet nog een hoop gebeuren, want morgen is het grote dierenfeest. Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in voor de dieren en bakken een appeltaart. Als Stip de pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis! Rosa, Sebastiaan, Pim en Mike & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als Meneer Beer ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is dit wel op tijd? Kan het grote dierenfeest nog doorgaan?

Wat vinden we ervan?

De allereerste bioscoopfilm van Fien en Teun is geproduceerd door Van Hoorne Entertainment in coproductie met het Vlaamse Montana Media. De film is geregisseerd door Matthias Temmermans. De distributie is in handen van Dutch Filmworks. Gezien het speelse karakter en de afwisseling van muziek en dans een super leuk film voor de allerkleinsten en kleuters tot ongeveer 6 jaar. Stip de pony is een tikkeltje ondeugend, waardoor de kinderen aan de buis gekluisterd zaten. Dat maakte de film toch wel een beetje spannend.

Wat ik ook een pluspunt vind, is dat de film een uurtje duurt, precies lang genoeg voor de kleuterbios en de allerkleinsten. Maan vond de film ontzettend leuk en zong alle liedjes uit volle borst mee. Door deze afwisseling was het voor haar goed vol te houden.

Kortom: een leuke en gezellige familiefilm die zeker de moeite waard is. De perfecte manier om weer eens een bezoekje aan de bioscoop te wagen in de zomervakantie! De film draait sinds 14 juli in alle bioscopen in Nederland.

Na afloop van de film kregen we nog een heerlijk boerenijsje en natuurlijk een goedgevulde goodiebag van Fien en Teun zelf. Maan heeft ontzettend genoten en kon op de terug weg niet stoppen met kletsen over wat er allemaal gebeurde in de film en hoe leuk zij Stip de Pony wel niet vond.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.