ER OP UIT EVENTS

PLUSBRiCKS | Het boerenleven ontdekken met PLUS

8 september 2016

plus1

Gisteren waren Lise en ik te gast bij een event van PLUS Supermarkt. Als startsein van de PLUSBRiCKS campagne mochten kinderen daar kennismaken met een levensechte boerderij. Hoe leuk! We gingen trouwens niet alleen, maar reden gezellig samen met blogvriendin Charlotte en haar dochter Aukje.

Voor ons Brabanders was de locatie (Vreeland, in de buurt van Hilversum) niet bepaald naast de deur, maar omdat we genoeg te kletsen hadden in de auto was dat geen enkel probleem. Eenmaal aangekomen werden we verwelkomd met wat te drinken en een plakje cake. Vooral dat drinken was zeer welkom, want met 27 graden was het dorstig (maar heerlijk!) weer.

Het idee achter het event is de jonge generatie spelenderwijs te leren waar hun eten en drinken nu eigenlijk vandaan komt. Op een prachtig landgoed waren allerlei kleine activiteiten en spelletjes uitgezet, elk met een spelleider gekleed in overall. Zo hebben we een koe gemolken, appels en peren verzameld in een kruiwagen, hebben we gezien hoe appelmoes gemaakt wordt en namen we deel aan een korte groentequiz.

plus2

Lise en Aukje zijn nog wat te jong om alle activiteiten op de manier uit te voeren zoals de bedoeling was, maar ze maakten er samen gewoon hun eigen spel van. Heerlijk om te zien hoe ze, ondanks het warme weer, onvermoeibaar rondrenden en plezier maakten.

plus3

Zand scheppen als een baas!

plus4

Proeven van de versgemaakte appelmoes. Doordat de appels niet geschild waren voor het koken, kreeg de appelmoes een roze kleur. Lise smulde ervan!

plus5

plus11

Deze kleine kruiwagentjes waren voor de peuters een stuk beter te hanteren dan de grote. Appeltjes en peren van de grond rapen en erin leggen en gaan met die banaan! Toepasselijk jurkje heeft Lise aan hè?

plus6

Natuurlijk werd er ook even tijd genomen voor wat druifjes en een appeltje. Fijn rustmomentje voor de dames!

plus7

Nog even klimmen en klauteren op de bankjes voor het tijd was om weer terug naar huis te rijden.

plus8

En even poseren hoort er ook bij…

plus9

Met een goedgevulde goodiebag gingen we weer huiswaarts. In die goodiebag zaten de PLUSBRiCKS waarmee je bij PLUS stukje voor stukje je eigen boerenbedrijf bij elkaar kunt sparen. Vanaf 8 september ontvang je bij 25 euro aan boodschappen gratis het starterspakket en kun je beginnen met bouwen. Bij elke 15 euro aan boodschappen ontvang je een zakje PLUSBRiCKS en een kenniskaartje met daarop een leuk weetje over het leven op de boerderij.

plus10

En toen papa thuiskwam uit zijn werk moest er natuurlijk meteen gebouwd worden. Echt enorm leuk en nog leerzaam ook!

Ben jij van plan de PLUSBRiCKS te gaan sparen?

7 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis 8 september 2016 at 09:09

  Wat heerlijk die foto’s van jullie meiden 😍 Goed om kinderen te leren waar eten vandaan komt, leuk event

  • Reply Monique 8 september 2016 at 23:24

   Dankjewel, het was ook echt heel gezellig 🙂

 • Reply Charlotte 8 september 2016 at 19:31

  Was gezellig!! X

  • Reply Monique 8 september 2016 at 23:24

   Jaaa vind ik ook! X

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 8 september 2016 at 21:38

  Wat leuk. Ik geloof niet dat er hier in de buurt ergens een plus ziet. Ziet er wel uit als een leuke dag, en wat een leuk jurkje weer met die peertjes!

  • Reply Monique 8 september 2016 at 23:26

   Hier helaas ook niet echt. Een leuke dag was het zeker. Ik bedacht me die ochtend eigenlijk pas dat dat jurkje weleens toepasselijk zou kunnen zijn!

 • Reply Vlijtig Liesje 9 september 2016 at 10:31

  Erg leuk uitje! Ik zie het op meer blogs voorbij komen en iedereen is enthousiast!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.