ER OP UIT REVIEW

Plopsa Indoor Coevorden

23 mei 2017

Afgelopen weekend waren wij op minivakantie in Drenthe. We verbleven in een huisje op Center Parcs De Huttenheugte en brachten onder andere een bezoekje aan attractiepark Plopsa Indoor Coevorden. Het leek me leuk eens op een rijtje te zetten wat je daar allemaal kunt doen en wat wij (en in het bijzonder Lise) ervan vonden.

Plopsa Coevorden – Binnen

De naam ‘Plopsa Indoor’ verklapt het natuurlijk al een beetje, maar het park bevindt zich grotendeels overdekt, in een grote hal. Het deed me een beetje denken aan de hallen die je hebt in Toverland. Bij binnenkomst zie je direct de grote zweefmolen en carrousel staan. Wij werden opgewacht door Bumba, waar alle kinderen mee op de foto mochten. Er was een fotograaf van het park aanwezig die een foto maakte die je dan bij vertrek kon kopen. Maar er werd niets van gezegd toen ik met mijn telefoon zelf ook een foto maakte. Lise vond het wel een beetje spannend om Bumba in levende lijve te ontmoeten, zoals je kunt zien 😉

In totaal bevinden zich 16 attracties binnen. Voor Lise (nu 3,5 jaar en net iets groter dan 1 meter) waren de vliegende fietsen, de carrousel, de Bumbamolen en Bumbaspeeltuin favoriet. Zelf vonden wij de Wickiebaan, K3-zweefmolen en glijbaan het leukst. Verwacht trouwens geen mega heftige achtbaan of andere wilde attracties. Het park is immers gericht op kleine kinderen. Bij elke attractie staat aangegeven vanaf welke lengte kinderen erin mogen en of dat onder begeleiding van een volwassene moet of ook zelfstandig mag. Onderstaand bordje staat bij de K3-zweefmolen. Kinderen kleiner dan 1 meter mogen er niet in, tussen 1 meter en 1.20 meter onder begeleiding en vanaf 1.20 meter zelfstandig. Bij de ingang van het park krijgt elk kind een stempel zodat de medewerker van een attractie direct ziet of het kind er (al dan niet onder begeleiding) in mag.

Naast de attracties vindt er dagelijks een theatershow plaats. Welke dat is wisselt zo nu en dan. Toen wij er waren was dat een show van Bumba. We zijn twee keer in het park geweest, maar helaas beide keren niet op het tijdstip dat de show plaatsvond. Daar kan ik dus helaas niets over zeggen, behalve dat het theatertje er mooi uitziet en er veel mensen kunnen zitten.

Binnen bevinden zich drie horecapunten, waarvan bij ons bezoek alleen het Ploprestaurant open was. Dat is wel meteen de grootste en meest uitgebreide van allemaal. Je kunt er terecht voor een drankje, soep, broodjes, pannenkoeken en poffertjes en andere gerechten. Het is overigens toegestaan zelf wat te eten en drinken mee te nemen. Wij hebben dat gedaan en daarom niets hoeven kopen in het park zelf.

Plopsa Coevorden – Buiten

Buiten bevinden zich nog 3 attracties, een speeltuin, klimberg en een kinderboerderij met bokjes. Fijn dat je met mooi weer ook even lekker naar buiten kunt. Het verkeerspleintje met de zelf bestuurbare brandweer- en politieauto’s waren bij Lise favoriet. Het sturen heeft ze alleen nog niet helemaal door, dus had ze er wat hulp bij nodig van papa.

De prijs

De prijs van een ticket hangt af van de grootte van het kind. Zo mogen kinderen onder 85 cm gratis naar binnen en betalen kinderen vanaf 1 meter de volle prijs. De actuele tarieven van Plopsa Indoor Coevorden vind je op de website. Wie verblijft op Center Parcs De Huttenheugte kan een meerdagenpas voor Plopsa Indoor bijboeken. Je kunt het park dan gedurende je hele verblijf zo vaak bezoeken als je wilt. Plopsa ligt letterlijk naast Center Parcs, dus je loopt er in 5 a 10 minuutjes naartoe. Ideaal!

Plopsa Indoor Coevorden – Wat vinden wij ervan?

Het park is niet groot, maar dat vonden wij geen minpunt. Voor kleine kinderen is er genoeg te doen en je kunt je er gemakkelijk een dagdeel of zelfs hele dag vermaken. Zeker als de kinderen keer op keer in dezelfde attracties willen of zich uitleven in de binnen- of buitenspeeltuin. Groot voordeel is natuurlijk dat het grotendeels overdekt is en je het park dus het hele jaar door en bij alle weersomstandigheden prima kunt bezoeken.

Toen wij er waren was het beide keren helemaal niet druk, waardoor we nauwelijks hebben hoeven wachten voor een attractie. Ik kan me voorstellen dat het met name in schoolvakanties drukker is, maar extreem lange wachttijden kan ik me niet voorstellen. Er bevinden zich meerdere verschoningsruimten voor baby’s en de toiletten zien er netjes en schoon uit. Ook belangrijk!

Bij de uitgang bevindt zich een grote souvenirwinkel. Daar kun je van alles kopen van de helden van Studio 100. Lise koos uiteindelijk een knuffeltje van Bumba en voor Quinn kochten we een Bumba badboekje. Wie de winkel wil vermijden kan overigens gewoon naar buiten lopen. Je hoeft de winkel dus niet per se door om bij de uitgang te komen (wat in andere parken weleens het geval is). Een half uur voordat het park sluit vindt er een klein ‘uitzwaaishowtje’ met muziek en dans plaats met wisselende figuren. In ons geval waren het Plop en Maya de Bij. Quinn keek zijn ogen uit zoals je ziet. Een leuke afsluiter van de dag!

Ben jij weleens bij Plopsa Indoor in Coevorden geweest of zou je het overwegen?

9 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 23 mei 2017 at 11:53

  Ik vind het een groot pluspunt dat het er niet zo druk is! Het ziet er leuk uit!

 • Reply Heleen 24 mei 2017 at 21:27

  Wij zijn al 2 keer geweest. Vorig jaar op een regenachtige dag in de zomervakantie en dit jaar in de meivakantie. Wij vonden het ook heel leuk voor onze jongens (nu bijna 4 en 5, 5). Beide dagen was het trouwens helemaal niet druk en hoefden we nooit lang te wachten. Zelfs niet in ’t hoogseizoen! Ik raad het park zeker aan! Bij ons waren de K3 brandweer- en politieauto’s de favoriete attractie. Oh, en de Wickie achtbaan voor de oudste. Superleuke beginnersachtbaan!

  • Reply Monique 24 mei 2017 at 22:50

   De K3 brandweer- en politieauto’s deden het bij Lise ook erg goed! De achtbaan hebben we nog maar even niet gedaan, maar ik gok dat ze dat over een jaartje ook geweldig zal vinden 🙂

 • Reply Chantal 24 mei 2017 at 22:42

  Toevallig waren wij er afgelopen zondag. We woneb op eem klein uur rijden ervanaf onze dochter is orecies even oud als Lize. Ik vond bet eem vreselijk park bekachelijk duur 4 euro voor een bakje koffie 10 eueo voor een iniminu poppetje van maya de bij het was superklein en je betaald de hoofdprijs ook was ik 1p eurl kwijt voor 3 waterijsjes. Niet normaal voelde me gewoon belazerd wij gaan never nooit meer heen oja parkeren is ook 6 euro

  • Reply Monique 24 mei 2017 at 22:54

   Jammer dat jullie zo teleurgesteld zijn door de prijzen. Wij nemen eigenlijk altijd zelf wat te eten en drinken mee, om niet afhankelijk te zijn van de horeca in het park.

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 25 mei 2017 at 00:24

  Wij zijn er een maand of 2 geleden ook geweest! Spencer vond het heel erg leuk. Ik was verbaasd over hoeveel attracties er waren voor de kleintjes. Wel vond ik de toegangsprijzen echt schandaaaaaaaaaaaaalig duur voor wat je ervoor krijgt. Gelukkig hadden wij kortingsbonnen, maar zelfs toen vond ik het nog flink aan de prijs. Ik zou zonder korting niet snel een keer terug gaan,.

 • Reply Jennifer 25 mei 2017 at 01:10

  Mijn ouders wonen hier vlakbij, maar we zijn er nog nooit geweest met Melle. Ziet er leuk uit, grappig om die grote hal eens van de binnenkant te zien, op internet. 😉

 • Reply Peggy 29 mei 2017 at 23:23

  Voor de kinderen is het leuk en goed geregeld.
  Echter alles is echt heeeel duur. De entree het restaurant (3,50 euro voor een pakje capri sun)
  En he mag GEEN eigen eten of drank mee naar binnen nemen. Bij ons werd dit streng gecontroleerd. Alleen de voeding van de baby was toegestaan.

 • Reply Minke 31 mei 2017 at 06:14

  Wij hadden vorig jaar in onze vakantie een meerdagenpas. Ideaal. Erg leuk voor de kinderen. Het is wat prijzig maar als ze genieten vind ik het al goed. Zo vaak gaan we niet uit. Wel was het ver lopen toch zeker een half uur. Het ligt er aan waar je op het park zit. Vanaf de ingang nog 10 minuten denk ik maar van ons huisje was t toch ruim 20 minuten naar de ingang. Veel gezinnen gingen dan ook met de auto.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.