ER OP UIT PLOG

Plog | Weekend Scheveningen

25 maart 2016

plog1

Twee weken geleden ging ik samen met M een weekend naar Scheveningen. Even er lekker met z’n tweetjes tussenuit en niet zomaar… Het begon namelijk allemaal met mijn wens om ooit eens naar een musical van Beauty and the Beast te gaan. De laatste keer dat die hier in Nederland speelde is alweer heel wat jaartjes geleden en toen is het er niet van gekomen. Super blij was ik natuurlijk met het nieuws dat er een nieuwe zou komen! We besloten elkaar niets te geven voor onze verjaardagen, maar zagen dit weekend samen weg als cadeautje aan elkaar. Perfect! In deze plog (= photo blog) neem ik je aan de hand van foto’s mee gedurende dit heerlijke weekend. Enjoy!

plog2

Als je de avondvoorstelling hebt, is het niet zo’n heel aantrekkelijk idee om daarna nog terug naar Eindhoven te moeten reizen. En dus besloten we vlakbij het Circustheater te blijven overnachten in, jawel, het Kurhaus. Zeker niet iets dat we vaak doen (tot nu toe zijn we er, heel wat jaren geleden, een ander keertje geweest), maar wat wel enorm speciaal en luxe voelt. We hadden een kamer met zeezicht en zoals je ziet een enorme spiegel aan de muur. Maar het heerlijkste was toch wel het bed. Niet te hard en niet te zacht, met knisperend schone witte lakens. Heaven!

plog3

We reisden met de trein en kwamen rond het middaguur in Scheveningen aan. Na het droppen van ons koffertje en het inspecteren van de kamer, besloten we een wandeling te maken over het strand en de boulevard. Dat blijft toch altijd een stukje buitenland in Nederland. We lunchten op een van de gezellige terrasjes en liepen daarna via het overdekte winkelcentrum (wat eerlijk gezegd inmiddels toch een klein beetje vergane glorie is) terug naar het Kurhaus.

plog4

Vanuit onze kamer nog altijd zicht op het prachtige zonnige weer. Wat hadden we een mazzel dat weekend! We kleedden ons om en fristen ons wat op, om uiteindelijk weer aan de boulevard te belanden voor een avondmaal. We streken neer bij Beachclub Bora Bora. Volgens Tripadvisor een redelijk goede plek en qua inrichting en sfeer was het ook helemaal ons ding.

plog5

Ik at een gigantisch grote visburger en zat met mijn gezicht heel fijn in het (inmiddels ondergaande) zonnetje. Kon het nog beter?

plog6

Direct na het eten liepen we door naar het Circustheater, dat er prachtig verlicht bij lag. Ik kon echt niet wachten tot de musical zou beginnen! We bleken ook nog eens kaarten op rij 2 te hebben…

plog7

En daar zaten we dan! Helaas was het ten strengste verboden om foto- of video-opnamen te maken tijdens de musical, maar alleen al het gordijn met daarop mooi uitgelicht de roos was al het fotograferen waard. De musical was prachtig en ja, ik heb een traantje weg moeten pinken bij ‘de dans’. Echt een aanrader om naartoe te gaan mocht je net als ik gek zijn op die Disney-klassieker!

plog8

De nacht begon iets minder ontspannen, aangezien er een besloten feest werd gehouden in de grote zaal van het Kurhaus. Daar hadden ze ons bij de receptie al voor gewaarschuwd, maar ja toen konden we natuurlijk niet meer terug 😉 Ik zag nog wel Xander de Buisjonjé bij de receptie staan, die net had opgetreden. Maar eigenlijk had ik liever gehad dat het gewoon stil zou zijn zodat we meteen konden slapen. Toen om 1.00 uur de muziek gelukkig stopte, viel ik meteen in slaap en sliep ik heerlijk door tot 9.15 uur!

En toen kwam een van de leukste dingen van slapen in een hotel… Het ontbijt! Bij het Kurhaus pakken ze natuurlijk helemaal uit met champagne, gerookte zalm, vers fruit, verse sapjes, de lekkerste cappuccino en ga zo maar door… Echt een feestje!

plog9

En toen kwam daar helaas toch het moment van uitchecken. Omdat we nog een hele dag voor ons hadden, besloten we naar Den Haag te gaan om daar wat rond te lopen en te shoppen. Het was net zulk lekker weer als de dag ervoor, dus we hadden wederom mazzel! We keken rond op het binnenhof en gingen daarna de winkelstraten in.

plog10

… Om bij een ietwat apart lunchzaakje een tosti te eten. Ja, ik zit hier echt op een Hello Kitty bank… De smaak van de tosti was ook ietwat apart, maar ach als je honger hebt moet je niet al te moeilijk doen.

En daarna was het toch echt tijd om weer terug te reizen naar Eindhoven en ons meisje weer te knuffelen! Want hoewel een weekend zonder kids heerlijk is, mis ik haar tegelijkertijd toch wel hoor…

Kom jij vaak in Scheveningen? En ben je weleens in het Circustheater geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.