ER OP UIT PLOG

Plog | Weekend Limburg

5 februari 2016

plog1

Een week geleden is het alweer dat we de auto helemaal volpropten en in ruim een uur naar het zuiden van Limburg reden. Met achter ons de auto van onze lieve vrienden die twee meisjes hebben, waarvan eentje een half jaar ouder dan Lise. Wat begon als het plannen van een avondje cocktails drinken, wat om logistieke redenen niet erg makkelijk is als je allebei kids hebt en niet op fietsafstand van elkaar woont, mondde uit in het boeken van een weekend Limburg in een vakantiehuis voor acht personen. Dat het in Limburg stond was eigenlijk puur toeval, maar mooi meegenomen want in die omgeving waren we nog niet zo vaak geweest. We maakten het hele weekend natuurlijk een hoop foto’s, waar deze plog (=photo blog) het resultaat van is. Kijk je mee?

plog2

Vanaf 16.00 uur mochten we in het huis. We waren er geloof ik rond 17.00 uur, dus er moest snel iets gegeten worden. Nu zaten we in Groot-Welsden (gemeente Margraten) wat echt een inimini-dorpje is, zonder zelfs ook maar een snackbar. Gelukkig kon er wel wat bezorgd worden, dus bestelden we twee pizza’s en twee gyros-schotels. Tja, niet het meest gezonde wat je je kunt voorstellen maar wel erg lekker als je honger hebt! Zoals je kunt zien vonden Lise en Mila het ook een groot feest!

plog3

Na nog even spelen was het voor de kinderen natuurlijk al vrij snel bedtijd. Wij namen de zolder op de tweede verdieping en onze vrienden met kids de eerste. Fijn om zoveel ruimte te hebben! Lise vond het meteen fantastisch om weer in haar campingbedje te mogen slapen. Haar bedje stond op de voorzolder en wij sliepen in de kamer daarnaast.

plog15

Een van onze bedden diende als commode. Ging best prima! Helaas voor ons waren het wel twee losse bedden met een nachtkastje ertussen. Achteraf gezien waren we telkens zo moe als we gingen slapen dat we daar toch weinig van hebben gemerkt. En zo had ik, in tegenstelling tot normaal gesproken, ook nog eens de hele nacht alle dekens voor mezelf!

plog4

Die avond ging M cocktails maken. Dat was immers de reden van de hele trip, haha. Ondertussen speelden we spelletjes, wat super gezellig was. De sex on the beach en piña colada vielen het beste in de smaak.

plog6

De volgende dag viel het me mee hoe weinig last ik van de cocktails had. Gelukkig maar, want we hadden een druk programma. M en ik hadden namelijk ontdekt dat er op 20 minuutjes rijden een mooi zwembad zou zijn. En zo gingen we na het ontbijt naar subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. Lise vond het helemaal fantastisch om weer met haar emmertje te kunnen spelen en wij genoten natuurlijk net zo hard mee. Het is echt een prachtig zwembad, misschien wel het mooiste waar ik ooit ben geweest. Met een wildwaterbaan, diverse glijbanen en een stroomversnelling. En uiteraard het peuterbad dat je hierboven op de foto ziet.

plog7

We hadden een super leuke ochtend/middag, maar rond een uur of half drie was het voor Lise genoeg geweest. Omdat we haar nog even wilden laten slapen zijn wij ons toen alvast gaan omkleden en naar huis gegaan, terwijl de rest nog even bleef. Helaas verloor ik in de kleedkamer het hangertje van mijn oorbel. Zo zonde!

Nadat Lise geslapen had en we weer compleet waren, reden we opnieuw naar Gulpen. Dit keer om te gaan eten. Ik had een kindvriendelijk restaurant gevonden, wat bij aankomst vrij leeg bleek te zijn maar wél kindvriendelijk. Prima dus. We gingen allemaal voor het typisch Limburgse ‘zuurvlees’. Weer niet al te gezond en weer met friet, maar ach… het was vakantie!

plog8

Na weer een avond cocktails drinken en spelletjes doen – gelukkig hadden we er genoeg meegenomen – was het de volgende ochtend inpakken geblazen. Zondag was immers ons laatste dagje. Het was net als zaterdag niet al te best weer, maar een klein beetje op de gok besloten we naar dierenpark GaiaZOO in Kerkrade te gaan. Maar daarvoor moesten we dus eerst ontbijten en alle spullen inpakken. Wat een werk!

Aan het eind van de ochtend kwamen we bij de dierentuin aan. De meisjes hadden er zin in! En vonden het gelukkig geen probleem om in de buggy te zitten, zodat we konden doorlopen.

plog16

Onderweg hebben ze nog even op de rug van een gorilla gezeten…

plog9

En maakte ik een selfie met een leeuw. Echt heel slecht, maar ik vond het grappig 🙂

plog10

De jachtluipaarden lagen dicht tegen elkaar aan om warm te blijven en konden we zo dus goed zien! Lise vond het trouwens gewoon poezen…

plog11

En in de Dino Dome was een enorme binnenspeeltuin, waar onze meiden helaas nog (veel) te klein voor waren. Over een paar jaar kunnen ze zich daar echt flink uitleven, want het zag er super leuk uit!

plog17

Natuurlijk mocht Lise ook stukjes zelf lopen. Ik heb haar ooit eens geleerd het randje van de buggy vast te houden en dat deed ze nu gewoon uit zichzelf. Ideaal!

plog18

Toen we nog wat gegeten en gedronken hadden, was het alweer bijna 16:00 uur en ging het park sluiten. We vingen nog net een glimp op van de giraffen die naar hun hok gingen. Wat een prachtige beesten hè?

We liepen naar de uitgang en hadden het ondertussen over avondeten. Want waar, wanneer en hoe zouden we dat nu weer eens gaan doen. Het eerste plan was de kinderen bij opa en oma brengen en met z’n viertjes sushi eten, maar omdat niet alle opa’s en oma’s beschikbaar waren was dat geen mogelijkheid. Met de kinderen onderweg ergens eten was nog wel een optie en dat hebben we uiteindelijk maar gedaan. Lise’s eerste ervaring met Mac Donald’s was een feit en dankzij de snoeptomaatjes (door die term at ze ze ineens wél) en het bakje fruit was het nog niet eens zo’n mega ongezonde keuze…

plog12

Ja, die kipnuggets gingen er ook goed in…

plog13

Lise en Mila hadden natuurlijk een Happy Meal en daar zaten deze te gekke My Little Pony brillen bij. Tja…

plog14

De kindjes staan ze toch duidelijk leuker!

Het was een heel gezellig – en stiekem ook best vermoeiend – weekend! Ondanks het mindere weer hebben we ons prima vermaakt. En we hebben zelfs bedacht dat we er misschien een jaarlijkse traditie van willen maken, maar dan in wat weer betreft iets betere maand. Ik heb trouwens nog contact opgenomen met het zwembad en kreeg gisteren te horen dat het hangertje van mijn oorbel gevonden is! Dat gaan ze naar me opsturen. Niet alleen een prachtig zwembad dus, maar ook nog een hele goede service!

Ben jij ook weleens met meerdere gezinnen op vakantie geweest?

5 Comments

 • Reply Bregje 5 februari 2016 at 11:23

  Wat een gezellig weekend! Gaiapark is onze favoriete dierentuin!
  Wij zijn tot nu toe alleen met vrienden zonder kids weggeweest, heel handig, want er is altijd wel iemand die met de boef wil spelen!

 • Reply Olga 5 februari 2016 at 13:25

  Ziet er allemaal super gezellig uit. Niks mis met een keertje bij de Mac eten hoor. Ik heb het met I. ook wel eens gedaan en plezier gaat soms even voor 🙂

 • Reply Tamara 5 februari 2016 at 18:28

  Wat een heerlijk weekendje weg. Wat leuk zo ook met vrienden!

 • Reply Simone 5 februari 2016 at 22:39

  Wat gezellig en wat een leuke foto’s ook. Die van lise in dat badpakje! Super schattig!

 • Reply GaiaZOO 10 februari 2016 at 10:01

  Wat leuk om te lezen dat jullie een leuk dagje in GaiaZOO hebben gehad!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.