ER OP UIT PLOG VRIJE TIJD

Plog – Dagje Vlissingen

3 september 2014

Een weer voordat we op vakantie gingen, waren we al een dagje in Zeeland. Ik had met m’n ouders afgesproken nog een keer met de trein weg te gaan met Lise. M regelde een dag van tevoren vrij op zijn werk, dus hij kon ook gezellig mee. Ik heb de hele dag foto’s gemaakt, dus in deze ‘plog’ (photo blog) zie je wat we allemaal gedaan en gezien hebben.

plog1

We pakten de bus naar het station. Dit was meteen Lise’s allereerste busritje! Daarna stapten we over op de trein, waar Lise gelukkig lekker in slaap viel. We hadden voor de zekerheid haar knuffel Piep meegenomen en dat leek te werken.

plog2

In Vlissingen aangekomen hees M Lise in de Bondolino, zodat ze wat meer rond kon kijken. We gingen eerst even shoppen, aten toen op een terrasje warme apfelstrudel met koffie en besloten daarna naar de boulevard te lopen.

plog3

Vlissingen is zo mooi! Links zie je het standbeeld van M de Ruyter, een in Vlissingen geboren zeeheld. Rechts een mooi plaatje van de boulevard met de Gevangentoren, die tegenwoordig in gebruik is als café-restaurant.

plog4

Een stukje verder konden we het strand op. M had zijn spiegelreflexcamera meegenomen en inmiddels zat Lise op mijn rug. Ik besloot even een selfie te maken, haha.

plog5

En nog meer fotootjes bij de zee. De foto rechts heeft mijn moeder gemaakt, die met ons mee gewandeld was. Ik vind het zo’n lief plaatje geworden…

plog6

Toen was het tijd om weer terug te wandelen naar mijn vader, die inmiddels druk in gesprek was geraakt met een 92 (!) jaar oud mannetje. Nou ja ‘in gesprek’, mijn vader hoefde alleen maar af en toe ‘ja’ te zeggen en te knikken, zoveel praatte dat mannetje. Lise was tijdens het wandelen in slaap gevallen, maar toen ze wakker werd was ze blij opa weer te zien!

plog7

We besloten op zoek te gaan naar een restaurantje om wat te eten en kwamen langs dit punt waar een bordje was gemonteerd met daarop de waterstand ten tijde van de watersnoodramp in 1953. Onvoorstelbaar als je de waterstand vergeleek met hoe die was op dat moment! M en ik kozen heel toepasselijk voor Zeeuwse mosselen en we smulden er heerlijk van.

plog8

Inmiddels was het tijd om terug naar huis te gaan. We hadden immers nog een hele reis voor de boeg! In de trein viel Lise al snel in slaap en toen ze wakker werd, kreeg ze nog een fles. Eenmaal thuisgekomen legden we haar meteen in bed. Het was een vermoeiende maar erg gezellige dag!

2 Comments

 • Reply Mama van Vesper 3 september 2014 at 16:35

  dat zag er gezellig uit 😀

  • Reply Marianne 3 september 2014 at 22:13

   Wat een superleuke plog en wat is Vlissingen mooi. Leuk om te zien dat Lise het ook zo naar dr zin heeft gehad, ze is echt een schatje!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.