ER OP UIT PLOG

Plog – Dagje Efteling

21 oktober 2015

IMG_5717

Afgelopen zaterdag was het alweer zo ver. Alweer? Ja, wie voor de tweede keer in twee weken tijd naar de Efteling gaat, mag dat wel zeggen vind ik. Al bedoel ik er niet mee dat ik er geen zin in had. Integendeel! Dit keer gingen we gezellig met mijn ouders en broertje en uiteraard was ook Lise er lekker bij. Dit hele dagje Efteling maakten we foto’s, met deze ‘plog’ (= photoblog) als resultaat. Veel lees- en vooral kijkplezier!

plog1

Iets na tienen arriveerden we bij de Efteling. Aan het verkeer op de snelweg dachten we nog af te lezen dat het redelijk rustig zou zijn, maar toen we zagen hoeveel auto’s er vanaf de andere kant naar de Efteling reden, stelden we die verwachting snel weer bij. Gelukkig gingen we toch vooral voor het Sprookjesbos en de kinderattracties.

plog2

Jokie en Jet zijn sinds kort Lise’s beste vriendjes, dus het was wel duidelijk waar we als allereerste heen zouden gaan. Carnaval Festival! Daar aangekomen was er nog bijna niemand, dus konden we gewoon doorlopen. Meteen daarna is Lise nog eens gegaan met mijn ouders en maakten M en ik ondertussen een ritje in Vogel Rok. Win-win!

plog3

In het winkeltje naast Carnaval Festival kochten we een boekje van Jokie en Jet en ging Lise uiteraard even op de foto met ze!

plog4

En of dat nog niet genoeg was… ze stonden inmiddels in ‘levenden lijve’ buiten op te treden! Lise mocht mee klappen en dansen en dat vond ze zó leuk! Voordat ze los kwam keek ze van veilige afstand samen met papa naar het spektakel. Enne… guilty pleasure alert: ik vind de liedjes van het duo stiekem ook best leuk 😉

plog5

Iedereen had zin in koffie en een broodje en om opnieuw het nuttige met het aangename te combineren, besloten we naar de Carrousel te gaan. Lise maakte eerst met papa en later nog met mij een ritje. Ze genoot ervan. En de koffie was overheerlijk!

plog6

Inmiddels was Lise behoorlijk kapot van alle indrukken tot dan toe. Ik trok haar een schone luier aan en zonder morren ging ze in de buggy liggen, was erg blij met het dekentje dat ik had meegenomen en na 5 minuten wandelen was ze vertrokken. Opa en oma letten even op haar, zodat wij in de Vliegende Hollander konden. Dat blijft toch ook een toffe attractie.

plog7

Lise sliep bijna anderhalf uur en was daarna heerlijk vrolijk. En dat kwam goed uit, want voor de uitnodiging voor haar verjaardag wilden we graag wat mooie foto’s maken. Ik wijd er net als vorig jaar een apart artikel aan, maar hierboven zie je alvast wat het zo’n beetje is geworden. En ja, die 2 is lek. Hadden wij weer… Het kasteel op de achtergrond is trouwens dat van Doornroosje!

plog8

En toen was het tijd voor een rondje Sprookjesbos. Lise heeft het hele stuk zelf gelopen, zo knap! En ze genoot met volle teugen. Zei uit zichzelf ‘leuk!!!’ toen ze tussen mij en mijn moeder in liep naar weer een volgend sprookje. Echt genieten als je kind het zo naar haar zin heeft.

plog9

Er moesten uiteraard ook kaboutertjes worden gespot…

plog10

En Langnek blijft toch ook interessant 🙂

plog11

Zo interessant dat Lise een tijdje aandachtig bleef staan kijken en luisteren.

plog14

Tot ze zich omdraaide en papa een gulle lach schonk. Precies op het moment dat hij een foto maakte. Ooooh *SMELT*! 🙂

plog12

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, mocht Lise een Jokie-knuffel uitzoeken in het winkeltje. Ze liep daarna heel trots met haar tasje rond. Inmiddels was het sluitingstijd en hadden we enorme trek! Wat ze het liefst eet hoef je Lise niet te vragen. Pannenkoeken! Dat werd het dus.

plog13

Het duurde even voordat onze pannenkoeken klaar waren, maar er kwam geen iPad aan te pas om Lise tevreden te houden. Gewoon lekker oldskool kleuren werkt net zo goed! We smulden van onze pannenkoeken en daarna was het toch echt tijd om weer naar huis te rijden.

Het is vast te zien aan de foto’s, maar we hadden een topdag!

Lees ook: Naar de Efteling met kleine kinderen? Dit moet je weten!

Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling?

9 Comments

 • Reply Barbara 21 oktober 2015 at 08:59

  Leuk joh! Hier ook een Efteling blog komende, ergens deze week, moet deze nog definitief inplannen… ik geniet altijd van die snoetjes zo bij!

 • Reply Thea van Galen 21 oktober 2015 at 09:13

  Oef de laatste keer is toch heel wat jaartjes geleden! Rij er paar keer per jaar voorbij. Maar er echt heen gaan…
  Leuk om de foto’s te zien! Jullie hebben duidelijk genoten!

 • Reply Jeroen 21 oktober 2015 at 15:02

  Hier begin van de maand ook nog eens geweest op een vrije schooldag en één van de laatste nazomerdagjes. Een perfecte dag. Geen sprookjesbos voor ons deze keer maar een hele dag attracties zoals Fata Morgana, Carnaval Festival en Droomvlucht. En terwijl ik stond aan te schuiven voor Baron 1898 mocht de dochter samen met de mama op de treintjes 🙂

 • Reply Mieke 21 oktober 2015 at 20:04

  Wat een gezellige dag! En wat ziet Lise er toch weer leuk uit, die jas staat haar super goed!
  Voor ons is het ruim een jaar geleden dat we in de Efteling waren. Misschien willen we nog een keer naar de winterefteling aankomende winter.

 • Reply Puck 21 oktober 2015 at 20:41

  Zo leuk, die kleintjes in een themapark. Gaan ze helemaal uit hun dak, helemaal in een eigen fantasiewereldje.

 • Reply Tamara 21 oktober 2015 at 21:06

  De foto met Lisse kijkend naar Langnek vanaf de zijkant vind ik hartstikke leuk!

  Hier is het al wat jaren geleden. Wou dit jaar met Zoë maar dat hebben wel nog even uitgesteld. Wie weet volgend jaar.

 • Reply janske 21 oktober 2015 at 21:10

  Wat een leuke plog! De efteling…daar ben ik al heeeeeeeel lang niet meer geweest…kan niet wachten om lola er mee naartoe te nemen 🙂

 • Reply Charlotte 21 oktober 2015 at 21:54

  Heerlijke foto’s! Wij zijn in de zomer naar de Efteling geweest, Aukje genoot er toen ook zo van en als ik nu jullie foto’s bekijk wil ik ook weer! 🙂

 • Reply Lieke 22 oktober 2015 at 12:02

  Ziet er uit als een super leuke en gezellige dag! Ben heel erg benieuwd naar de uitnodiging met de foto’s, leuk idee om ze daar te maken!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.