ER OP UIT EVENTS LIFESTYLE

Pinkpop 2015

16 juni 2015

pinkpop

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een wel heel tof cadeau. M had gezien dat Robbie Williams, de man wiens muziek me altijd blij maakt en voor wie ik stiekem best een zwak heb, zou optreden op Pinkpop en kwam daarom op het briljante idee te proberen mij daarbij te laten zijn. Omdat de kaartverkoop van start ging net vóór mijn verjaardag, moest hij het alvast verklappen. En dus zaten we op zaterdagochtend 28 februari vanaf 9.00 uur met onze beide laptops in de aanslag te wachten tot de kaartverkoop begon en we kaarten voor de zaterdag konden bestellen.

M stond nog in de ‘wachtrij’, toen op mijn scherm opeens de website van ticketmaster verscheen. Ik wist niet hoe snel ik twee kaarten kon selecteren. Na de betaling konden we weer normaal ademhalen. Het was gelukt! We waren erbij en mijn eerste Pinkpop zou over een paar maanden werkelijkheid worden.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Ik had natuurlijk weleens beelden op tv gezien en ben op kleinere festivals als Concert at Sea en Breda Live geweest, maar wat ik precies moest verwachten wist ik niet. Spannend! ’s Ochtends brachten we eerst Lise naar haar logeeradres. Daarna snel naar huis om spullen te pakken en met de trein richting Landgraaf te vertrekken. Daar aangekomen ging een grote stoet mensen te voet naar het festivalterrein. Volgens mij reden er ook pendelbussen, maar omdat het zulk lekker weer was en we geen zin hadden om te wachten, besloten wij ook te gaan wandelen.

Mensenmassa

Eenmaal aangekomen was ik best onder de indruk van de enorme mensenmassa die zich voor de ingang had verzameld. De poortjes waren gewoon open, maar omdat het zo druk was ging het voetje voor voetje voorwaarts. Eenmaal op het terrein sprong het gigantische Mainstage direct in het oog. Wat een prachtig podium! Helemaal aan de andere kant lag 3FM stage en naast Mainstage stond de tent waarin zich de Brand Bier Stage bevond. Vooraan bij de ingang was nog Stage 4, maar daar zijn we helemaal niet geweest.

IMG_2389

Thuis hadden we bekeken welke optredens we graag wilden zien. We keken even bij The Wombats op Mainstage en gingen daarna wat te drinken halen. Vervolgens gingen we voor Magic! naar de Brand Bier Stage. Een hoogtepunt vond ik het optreden van Selah Sue op 3FM Stage. Zo’n klein meisje en dan zo’n dijk van een stem en performance. Petje af!

Anouk

We gingen wat eerder weg bij Selah Sue om een goed plekje te vinden voor het optreden van Anouk op Mainstage. Ik had haar nog niet eerder live gezien, dus was erg benieuwd. Helaas was het al aardig druk, waardoor we een beetje aan de zijkant stonden. Pas later kwamen we erachter dat we precies aan de kant stonden waar de zon in onze ogen scheen. Zelfs met zonnebril moest je je best doen om haar te kunnen zien. Dat was wel jammer. Maar gelukkig maakte de muziek alles goed. Wat een energie en stem. Echt een powervrouw! We gingen los op oude hits als Nobody’s Wife en Girl, maar ze wist het publiek ook te ontroeren met Hold me. Een prachtig duet met Douwe Bob.

Sheppard

Na wat te hebben gegeten en gedronken besloten we in plaats van Kensington op Mainstage naar het Australische bandje Sheppard te gaan kijken in de tent. Een lastige keuze, maar in de tent was het heerlijk rustig en konden we zittend aan de zijkant even bijkomen van het lange staan bij Anouk. Sheppard was trouwens ook erg leuk. Ik word zo vrolijk van hun nieuwste hit Let me down easy! Uiteraard sloten ze af met die andere hit: Geronimo.

Robbie

Aan de artiest waarvoor ik gekomen was de eer om de avond af te sluiten. We waren ruim een half uur voordat het optreden zou beginnen helemaal naar voren gelopen. Daar is een afgesloten vak waar een X aantal mensen in mogen en dat zodra het vol is wordt afgesloten. Gelukkig konden wij er nog bij en hadden we een goed plekje vanwaar we het podium prima konden zien. Ik had inmiddels vrij veel last van mijn onderrug gekregen. Dat heb ik vaker als ik lang moet staan. Vervelend, maar toen het wachten voorbij was en Robbie begon heb ik er geen seconde meer aan gedacht gelukkig!

Het optreden was fenomenaal. Ik ben ook naar zijn concert in de Amsterdam Arena geweest twee jaar geleden. Toen was ik zwanger en hadden we (mede om die reden) zitplaatsen. Van dat optreden was ik al onder de indruk, maar dit heeft werkelijk alles overtroffen! Op de een of andere manier krijgt hij het voor elkaar om het complete publiek bij zijn optreden te betrekken. Je weet dat je er met bijna 70.000 man staat en toch heb je het gevoel dat hij het tegen jou heeft als hij vraagt of je het naar je zin hebt. Geniaal.

Bijna anderhalf uur heeft het geduurd, maar het vloog voorbij. Als afsluiter zong Robbie het prachtige Angels. Voorspelbaar? Misschien, maar dat maakte mij niks uit!

Met je kind naar Pinkpop

Iets wat me daar in Landgraaf meteen opviel was dat het publiek zo divers is. Oud, jong, hip, alternatief, van alles loopt er rond. Oók vaders en moeders met kinderen. Ik had al eens eerder gehoord dat dat op festivals redelijk normaal is, maar ik moest er toch een beetje aan wennen. Mijn eerste reactie is dat zoiets niet geschikt is voor kinderen. De drukte, de harde muziek… Ik zou Lise er dan ook niet snel mee naartoe nemen, maar vind dat iedere ouder dit voor zichzelf moet bepalen. Wat ik wel altijd zou doen is zorgen voor goede gehoorbescherming. Een kind moet nog zijn/haar hele leven met het gehoor doen en kan, vind ik, nog niet voor zichzelf beslissen of het wel of niet nodig is die bescherming te dragen. Gelukkig zag ik veel kinderen met oordopjes in en een enkeling zelfs met een gehoorbeschermende koptelefoon!

Ik besloot op mijn Facebookpagina jullie mening eens te vragen over het meenemen van je kids naar een concert of festival. De reacties waren, zoals je hieronder kunt lezen, redelijk divers!

Schermafbeelding 2015-06-15 om 15.29.57

Ben jij al eens op Pinkpop geweest en zou jij je kind(eren) er mee naartoe nemen?

6 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 16 juni 2015 at 11:12

  Het ziet er gezellig uit! Wat een leuk en origineel cadeau om te krijgen!

 • Reply Joyce 16 juni 2015 at 14:11

  Ziet er uit als een fantastische dag!
  Ik zou ook heel erg graag nog eens naar Pinkpop willen, maar het komt steeds net niet uit met geld, of ik ben te laat om kaarten te kopen.

  Kinderen op een festival? Ja hoor. Ik zou Luuk, mits hij ouder is en zelf wil, zeker meenemen. Wel met gehoorbescherming. Alleen niet naar Pinkpop 😉 Als hij het dan zat is vind ik het echt zonde van het geld om weer weg te gaan haha.

  • Reply Monique 18 juni 2015 at 11:08

   Dat was het ook zeker! Hopelijk komt die dag voor jou ook nog eens 🙂 Dat is inderdaad ook nog een risico ja. Misschien gewoon met iets kleins (en goedkopers) beginnen…

 • Reply MOMMY NEEDS A BREAK: how to survive the festival season with a Mini | style in mini 16 juni 2015 at 17:54

  […] Blogger Moonoloog at Pinkpop […]

 • Reply Tamara 17 juni 2015 at 22:59

  Super he je eerste Pinkpop ervaring! In ieder geval top artiesten! Wat had ik ook graag de zaterdag gegaan voor Robbie! Maar toen de kaartjes in de verkoop gingen kochten wij ook net kaartjes voor Rock Werchter. Prachtig filmpje!! ik hoop hem snel nog een keer te zien 🙂

  Ik wil Zoë zeker over een paar jaar mee nemen naar festivals. Eerst naar wat kleinere. Ik zou dan zeker oorbeschermers opdoen want ik wil haar echt niet blootstellen aan alle decibels die vaak net te hoog zijn.

 • Reply Nicky 18 juni 2015 at 09:31

  Je eerste festtival en dan ook nog Robbie zien! Dat was dan zeker een hele gave dag 🙂

  Ik ben zelf al naar verschillende festivals in binnen- en buitenland geweest en verbaasde me er in het begin ook over dat er kinderen meegingen. Toch ligt het inderdaad aan je kind en aan het type festival. Ik vond Lowlands wel een festival waar ik mijn kind mee naar toe zou kunnen nemen. Het is heel ruim opgezet waardoor je minder het gevoel hebt dat je tussen zoveel mensen bent. Toch is Vera nog nooit mee geweest. Misschien dat we dat wel doen als ze iets ouder is 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.