ER OP UIT PERSOONLIJK

Dagboek: Parijs!

5 juni 2012

Hoe het is om met negen man een kleine week in een appartement in het centrum van Parijs te verblijven? Leuk!! Ik had dat geluk vorige week en geef jullie hierbij graag in het kort een beschrijving van wat ik daar gedaan heb, ondersteund door een aantal foto’s. Enjoy!

We zaten dus met z’n negenen in een appartement op steenworp afstand van Gare Du Nord, het noordelijke treinstation van Parijs waar ook de Thalys uit Nederland aankomt. Samen met drie anderen, de rest ging met de auto, stapte ik op zondagmorgen in die trein om drie uur later aan te komen in het mooie Parijs (foto 1). Sinds ik er in 2008 voor het eerst kwam ben ik verliefd op die stad.

Omdat we nog niet meteen de sleutel kregen, besloten we eerst een kaartje voor de metro te gaan kopen (foto 2) om vervolgens naar het park Jardin du Luxembourg te reizen om daar heerlijk van het zonnetje te genieten (foto 3).

Eenmaal in ons appartement aangekomen was ik positief verrast door de ruimte. We konden er met negen man makkelijk slapen, zitten en hangen. Er was alleen één probleem: 1 stelletje had geen aparte slaapkamer, maar moest op een slaapbank in de woonkamer slapen. Niet erg handig, aangezien alle slaapkamers op die woonkamer uitkwamen en je er doorheen moest om naar de wc te kunnen. Dus wat doe je dan? Dan verhuis je de slaapbank gewoon naar de keuken, die zich helemaal achteraan in de gang bevond en waar dus wel sprake was van de nodige privacy (foto 4). We laten hier maar even buiten beschouwing dat we er iets te laat achterkwamen dat de pootjes onder de bank uit konden. Hadden we dat eerder geweten dan zat er nu geen kras op de muur en in de deur van het halletje…

Aangezien een groot deel van de groep kwam voor Roland Garros (je weet wel, dat grand slam tennistoernooi) en M en ik daar maar 1 dag naartoe zouden gaan, hebben we de maandag en dinsdag op eigen houtje de stad verkend, lekker geshopt en heerlijk gegeten. Zo zijn we naar Montmartre en de Sacré Coeur geweest (foto 5) en lunchten we in het parkje aan de voet van de Eiffeltoren (foto 6).

Op woensdag gingen we met z’n zessen naar Disney (foto 7). Het was mijn tweede keer, maar dat maakte het niet minder leuk. Ik ben zelfs in wat nieuwe attracties geweest, waaronder Crush’s Coaster, de achtbaan van Finding Nemo. Te gek! Het was een vermoeiende maar superleuke dag.

Donderdag was het dan zover. Ook wij gingen naar Roland Garros. We hadden kaarten voor court Suzanne Lenglen, het een na grootste stadion op het park. Maar onze eigen Robin Haase speelde op een bijbaan, dus we vonden dat we daar sowieso even moesten gaan aanmoedigen (foto 8). Om daarna snel naar het stadion te gaan voor het laatste stuk van de wedstrijd van Rafael Nadal (foto 9). Later hebben we daar ook nog de Fransman Gasquet zien spelen tegen Dimitrov.

Aan alle leuke dingen komt een eind, dus ook aan onze mini-vakantie Parijs. Op vrijdag moesten we om 11.00 uur ons appartement alweer verlaten. We besloten naar studentenwijk Quartier Latin te gaan om daar te brunchen en wat te winkelen. Het weer was stukken minder mooi dan de dagen daarvoor, wat het afscheid iets minder erg maakte. Met een etentje bij het Hardrock Café (foto 10) zat ons weekje Parijs er alweer op…

Klik op de foto voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

2 Comments

  • Reply Saskia 6 juli 2012 at 11:56

    Leuk verslagje met foto’s!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.