ER OP UIT PERSOONLIJK

Ouderwets op stap

2 oktober 2011

Sinds ik gesetteld ben en fulltime werk, ga ik niet meer elk weekend op stap. Des te specialer zijn de avondjes dat ik samen met een vriendin Eindhoven of een andere Nederlandse stad onveilig maak. Dit weekend was het weer eens zover. Vriendin R. zou zaterdagavond komen eten, borrelen en vervolgens zouden we samen gaan stappen in Eindhoven.

Ik ‘kookte’ een left over courgette-ricotta-lasagne van vrijdagavond die zo overheerlijk was dat ik het totaal niet erg vond om er twee dagen van te eten. Gelukkig was hij ook de tweede dag nog om je vingers bij af te likken. Benieuwd naar het recept? Je vindt het hier. Bij de lasagne dronken we een flink glas rode wijn, terwijl we bijkletsten over wat we de afgelopen tijd meegemaakt hadden. Op de achtergrond klonken de ‘dancefloorfillers’ (een kanaal op de digitale radio van UPC, uitermate geschikt om in de stemming te komen).

Na het eten verruilden we de eettafel voor de bank en schenkte ik onze glazen nog eens bij. Ik liet haar mijn trouwalbum zien, wat voor haar extra leuk was omdat ze helaas niet op onze bruiloft aanwezig kon zijn. Na heel wat borrels en veel lol besloten we dat het tijd was om richting stad te vertrekken. Eerder hadden we eens de fout gemaakt op een terras te gaan zitten, waarna we zo’n dut kregen dat van stappen niets meer terechtkwam. Daarom besloten we het dit keer goed te doen en meteen een dansvloer op te zoeken.

Het welbekende ‘Stratumseind’ wilde ik in eerste instantie links laten liggen, omdat ik de gemiddelde leeftijd daar de laatste paar keer wel erg laag vond liggen. Daarom besloot ik het eens iets buiten het welbekende uitgaansparadijs te zoeken. Zo belandden we in een café waar de muziek weliswaar prima was, maar het aantal mensen te laag en de gemiddelde leeftijd juist te hoog lagen. Toen ik zag dat de ene man een foto zag maken terwijl de andere man zich heel subtiel al dansend achter mij bewoog, was het moment om te gaan. Naar een andere kroeg waar de mensen eveneens in een iets andere levensfase zaten dan wij.

Mijn experiment bleek dus nog niet erg veel vruchten af te werpen. Dan toch maar richting Stratumseind. Als je daar een beetje weet waar je heen moet, valt het met die gemiddelde leeftijd best mee zo bleek. Toch wil ik alle café-eigenaren in spé oproepen een Eindhovense kroeg te beginnen speciaal voor mensen tussen de 25 en 35. Of bestaat dat al maar heb ik het gewoon nog niet ontdekt?

Wie het weet mag het zeggen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.