ER OP UIT LIFESTYLE

Op de fiets naar de stad? Leen een buggy!

23 oktober 2015

buggy

Soms ontdek ik iets en vind ik dat zo geniaal dat ik het wel móet delen. In dit geval is het niet iets dat ik pas net ontdekt heb, maar wel iets waar ik heel recent (gisteren, om precies te zijn) voor het eerst gebruik van heb gemaakt. Om mensen te stimuleren op de fiets naar het centrum te komen en de auto te laten staan, kun je bij een van de gratis fietsenstallingen hier in het centrum van Eindhoven, een buggy lenen voor je kindje. Echt een uitkomst als je het mij vraagt!

Gisteren wilde ik samen met Lise even snel de stad in. We wonen op 5 minuten fietsen van het centrum, dus dat is zo gepiept. Aangezien Lise nog niet zo ver en lang kan lopen, is een buggy toch nog wel nodig. Meestal loop ik daarom met kinderwagen of buggy van ons huis in ongeveer een kwartiertje naar de stad. Maar daar had ik gisteren geen zin in. Optie twee is de buggy meenemen op de fiets. Ik heb immers een speciale beugel waaraan ik hem kan bevestigen. Maar ik had even geen zin in dat gedoe en besloot gewoon zonder te gaan. Ik wist namelijk dat je er bij de fietsenstalling gratis eentje kunt lenen!

Leen een buggy

Een beetje een gok was het wel, want het is een op=op systeem. Zijn me al meerdere moeders voorgegaan, dan is er een kans dat er geen buggy’s meer zijn en we dus pech hebben. Gelukkig was dat niet het geval en na het invullen van een formuliertje en het tonen van mijn legitimatie mochten we er eentje meenemen. Een Chicco, die er op zich prima uitzag, maar toch wat zwaar bleek te sturen. Vergeleken met onze Maclaren dan in elk geval.

Hoe dan ook, het was ideaal! Ik kon mijn tas aan de buggy hangen, Lise wilde eerst zelf lopen maar vond het al snel prima om lekker te komen zitten en zo hebben we een uurtje of twee door de stad gelopen. Toen ik bij Zara uitgebreid jassen aan het passen was, vond ik het opeens wel erg stil. Wat bleek? Ze was in slaap gevallen. Het was zo’n lief gezicht dat ik er meteen een foto van heb gemaakt.

IMG_5772

In principe mag je de buggy een hele dag lenen. De stalling sluit om 23:30 uur, dus als hij voor die tijd is teruggebracht is het prima. Nu waren wij natuurlijk veel eerder klaar met winkelen, maar toch fijn dat er geen tijdslimiet van bijvoorbeeld 1 of 2 uur op zit waardoor je continu op de klok moet kijken. Na deze positieve ervaring weet ik zeker dat ik vaker gebruik ga maken van dit buggy-leen-systeem. Ik vind het ideaal!

Wordt er in jouw woonplaats een soortgelijke service geboden?

11 Comments

 • Reply Ralph 23 oktober 2015 at 07:30

  Deze papa is eigenlijk wel benieuwd waar dit te vinden is in het Eindhovense. Ik snap het als je het niet open en bloot kunt neerzetten, Groetjes, Ralph.

  • Reply Monique 24 oktober 2015 at 19:48

   Bij de gratis fietsenstallingen op de Piazza en bij de Heuvel! Is geen geheim hoor 🙂

 • Reply janske 23 oktober 2015 at 08:30

  Super handig inderdaad…ik heb er zelf nog geen gebruik van gemaakt. ..maar wel vaak vermeld zien staan in de fietsenstalling. ..toch maar eens doen!

 • Reply Linda 23 oktober 2015 at 09:38

  Volgens mij kan dat hier in Breda ook. Zag laatst wel buggy’s staan in de stalling.
  Maar niet echt op gelet verder, ging tot nu toe met de bus als ik Elaiza meeneem

 • Reply Vlijtig Liesje 23 oktober 2015 at 13:10

  Nee, maar ik vind het echt een geweldige vondst! Want ik herinner me het gedoe om die buggy aan de fiets te sjorren. Ideale oplossing dit!

 • Reply Puck 23 oktober 2015 at 14:23

  Dat is handig! Ik heb ook al eens zitten denken om een stuk te gaan fietsen met de kleine richting stad, maar zonder buggy vond ik dat echt geen optie.
  Nu heb ik een optie! Dank je wel…

 • Reply frank verheijden 23 oktober 2015 at 15:29

  Hallo

  Ken je Buggyvooker al? Wij proberen structureel rond dit onderwerp te werken sinds vorig jaar en zijn reeds in 6 Belgische steden actief.

  Mooi artikel!

 • Reply Nicole 23 oktober 2015 at 17:11

  Klinkt goed! Behalve dan als de buggy’s op zijn, sta je dan met je kind haha….

 • Reply Bregje 23 oktober 2015 at 22:08

  Geniaal dit! Ik pak vaak de bus, omdat ik (nog) geen buggydrager heb. Geen idee of het hier ook is, ik ga eens op onderzoek uit!

 • Reply Susanne 29 oktober 2015 at 09:56

  Ideaal! Ik heb ooit gehoord dat je je pasje moeten laten zien waarmee je aantoont dat je in Eindhoven woont. Is dat ook zo? Ik woon in Veldhoven en heb er om die reden nog nooit gebruik van durven maken. Zou zo zuur zijn als je daar staat met kindje en er dan geen mee krijgt 🙂

  • Reply moonoloog 29 oktober 2015 at 23:52

   De stadspas bedoel je? Nee, die hoefde ik niet te laten zien. Denk dus dat je het gewoon kunt proberen 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.