ER OP UIT EVENTS TECHNOLOGIE

Oordopjes, please!

14 februari 2013

Bron: Alpine.nl

Ik heb de carnaval weer overleefd. Hoewel ik me vergeleken met andere jaren helemaal niet heb misdragen, merk ik dat het me meer tijd kost te herstellen van dit soort feestjes dan vroeger.

Nu ik niet zo vaak meer uitga als een paar jaar geleden, is het me ook opgevallen hoe hard er muziek wordt gedraaid. De muziek die tijdens carnaval in de tent bij ons in Eindhoven op de markt werd gedraaid, was letterlijk oorverdovend. En dan bevond ‘ons plekje’ vlakbij het podium zich ook nog eens vlakbij een van de enorme geluidsboxen.

Niet zo gek dus, dat ik op weg naar huis behoorlijk last van suizende oren had. Toen het de volgende dag nog steeds niet weg was, begon ik me lichtelijk zorgen te maken. Ik had gezien dat sommige mensen zo slim waren om oordopjes te dragen, maar had er simpelweg nooit aan gedacht ze zelf eens aan te schaffen.

Toen maandag de winkels weer open waren besloot ik actie te ondernemen. Wel was het inmiddels de laatste dag dat ik zou gaan carnavallen. Onder het mom ‘beter laat dan nooit’ vroeg ik of manlief na zijn werk even de stad in kon duiken om een paar PartyPlugs van Alpine voor me te scoren. Helaas waren veel carnavalvierders eerder op dat idee gekomen dan ik en waren de speciale party oordopjes helemaal uitverkocht. In plaats daarvan kwam hij thuis met de WorkSafe variant. Die zouden volgens de verkoopster bijna dezelfde werking hebben.

Ik heb ze gedragen en ik moet eerlijk zeggen, ik was niet direct fan. Omdat ik niet wist of ik de oordopjes op locatie fatsoenlijk kon indoen, had ik het thuis alvast gedaan. Hoewel je iemand die tegen je praat nog best goed kunt horen, bleek dat op de fiets toch wat lastiger. Maar het vervelendst vond ik nog wel dat ik mijn eigen stem niet meer kon horen! Het is net alsof je je oren dichthoudt en dan praat. Je hoort jezelf alleen nog ‘van binnen uit’. Gevolg was dat ik niet meer wist of ik nu hard of zacht praatte en meezingen met de muziek was lang zo leuk niet (en volgens mij vreselijk vals).

Nu vraag ik me af of dit aan het type oordopjes ligt dat ik heb. Heb jij oordopjes die wel speciaal voor uitgaan zijn ontworpen, dan hoor ik graag je mening hierover! Overigens had ik dit keer totaal geen last van suizende oren toen ik thuis kwam of de dag erna. Ze doen dus wel echt wat ze beloven. En dat is o zo belangrijk, want je hebt maar één paar oren waar je het je hele leven mee moet doen!

 

 

 

2 Comments

 • Reply Ralph 14 februari 2013 at 17:51

  Slim van je om oordopjes te gaan dragen!

  Een flink aantal jaar geleden ging ik bijna tijdens het festivalseizoen bijna elk weekend naar een danceparty. Op een gegeven moment ben ik toch maar eens een Schoonenberg gegaan voor een gratis Hoortest. Gelukkig was er niks mis met mijn gehoor.

  Ik heb me destijds laten overtuigen om door hen oordopjes te laten aanmeten. Ik realiseer me dat er goedkopere alternatieven te vinden zijn (denk aan ongeveer 100 euro), maar mijn gedachte was dat als ik dan toch aan de oordopjes zou gaan beginnen dat ik het gelijk goed zou doen. Deze oordopjes worden helemaal op maat gemaakt; de medewerker van Schoonenberg stopt namelijk een soort klei in je oor. De klei vormt zich vervolgens naar je oren.

  Het werkte helemaal prima: vooral de harde muziek werd eruit gefilterd, maar ik kon de muziek nog voldoende horen. Gesprekken waren nog normaal te verstaan. Alleen domme ik dat ik de oordopjes alleen maar 1 keer heb kunnen gebruiken. De oordopjes waren niet wasmachine-resistant.

  Zouden oordopjes tijdens de groepslessen als spinninglessen en/of XCO eigenlijk nodig zijn?

 • Reply Mieke 14 februari 2013 at 22:21

  Toch wel slim, oordopjes. Het zal je maar gebeuren inderdaad, dat je een gehoorbeschadiging overhoudt aan een feestje. Ik vind eigenlijk ook wel dat de muziek gewoon niet zo hard zou mogen dat je er gewoon de volgende dag nog suizende oren van hebt. Lijkt me toch niet helemaal gezond.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.