ER OP UIT PERSOONLIJK

Onze (vakantie)plannen deze zomer *

3 februari 2021

De grauwe grijze januaridagen vertellen me dat de zomer nog ver weg is. Toch kan ik weinig fijners bedenken dan nu alvast wegdromen en fantaseren over zomerse uitstapjes en vakanties. Wat zijn jouw plannen komende zomer? Voor ons ligt een deel al vast en voor de overige weken ben ik nog aan het bekijken wat leuk is om te doen en naartoe te gaan. De situatie is natuurlijk nog wat onzeker, maar dat weerhoudt mij er niet van om plannen te maken. Ik laat je graag weten wat die plannen zijn.

Zomer in Zeeland?

Als je mij een beetje kent of al langer volgt, weet je dat Zeeland zo’n beetje mijn tweede thuis is. Je maakt mij dolgelukkig op het strand, in de duinen en op een leuk vakantiepark. Dit jaar niet de gebruikelijke twee weken, maar één week. Gezellig samen met de kinderen en mijn ouders. Niet lang nadat duidelijk werd dat M en ik uit elkaar zouden gaan hebben we elk een week van de zomervakantie geprikt en een vakantie geboekt. Wij gaan eind deze maand naar het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Daar heb ik in de buurt van Cadzand een chalet geboekt met drie slaapkamers. Ik kijk er enorm naar uit! En de kinderen gaan dus ook nog een weekje met hun papa op vakantie. Niet naar zee, maar naar een hele leuke camping middenin de bossen.

Of toch ergens anders?

Zeeland lijkt heilig en zo laat ik het ook vaak voorkomen, maar dat betekent niet dat andere streken in Nederland geen kans maken. Zo heb ik laatst ontdekt hoe mooi de Veluwe is. Ik sluit niet uit dat we voor één keer Zeeland links laten liggen en voor een van de Landal parken op de Veluwe kiezen, of een andere mooie camping of leuk vakantiepark in deze mooie streek. Ook Zuid-Limburg heeft mijn hart gestolen toen we daar vorig jaar een weekend waren. En laatst dacht ik opeens aan de Waddeneilanden. Ik ben ooit eens op Texel geweest en een keer een weekend op Ameland. Ook erg mooi en daar hoef ik de zee en het strand ook niet te missen.

Mijn plan

Ondanks dat ik wat breder heb gezocht en andere bestemmingen ter overweging heb genomen, is de bestemming voor komende zomervakantie toch Zeeland geworden. Samen met de kinderen en mijn ouders ga ik een week naar een ons bekende camping in Renesse. Ik heb daar een zespersoons chalet geboekt met genoeg ruimte voor ons allemaal. De camping ligt op loopafstand van het strand, er is een zwembad en heel veel vermaak voor de kinderen. Succes verzekerd dus. De kinderen gaan direct aansluitend een week met M naar een hele leuke camping hier in Brabant.

Dagjes weg

Zes weken zomervakantie minus de week dat ik zelf op vakantie ben, betekent dat er nog vijf weken over blijven. Eentje is helemaal open, want dan zijn de kinderen dus met M op vakantie. Vorig jaar had ik het best zwaar met het alleen zijn. Hoe dat deze zomer zal gaan weet ik natuurlijk nog niet, maar ik hoop werk die week af te kunnen wisselen met leuke dingen voor mezelf. Een dagje shoppen, wandelingen maken, afspreken met vrienden en vriendinnen en genieten van de vrijheid. Ondanks het gemis van de kinderen, want ik weet zeker dat ik daar ook dit jaar wel weer ‘last’ van zal hebben.

De weken dat de kinderen gewoon thuis zijn houden we vooralsnog de normale zorgverdeling aan. Dat is tenminste hoe we het nu hebben afgesproken. Op de dagen dat de kindjes hier zijn wil ik er veel met ze op uit gaan. Ik hoop echt dat er dan weer genoeg dingen open zijn zodat we kunnen genieten van dagjes weg. En wie weet zit daar ook nog wel een nachtje weg tussen… Hoeven trouwens helemaal geen spannende dingen te zijn hoor. Hier vlakbij is een grote speeltuin, bij mooi weer kunnen we een keer gaan zwemmen of we gaan lekker de bossen in. Lekker genieten van leuke dingen en nieuwe herinneringen maken. Daarmee komen we die zomervakantie wel door 🙂

Wat zijn jullie plannen deze zomer?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Mariska 3 juli 2020 at 21:29

    Wat fijn dat jullie een leuke vakantie in het vooruitzicht hebben met z’n drietjes en je ouders. Zelf ben ik ook net uit elkaar gegaan en ga ik samen met m’n zoontje en moeder op vakantie. En stiekem lijkt het me ook wel stoer om alleen met m’n zoontje nog een keer een weekend weg te gaan naar een leuke camping.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.