ER OP UIT PERSOONLIJK

Ondergedompeld in een wereld vol wonderen

16 juli 2012

De moeder van mijn man heeft een hobby. Nee, dit is geen nieuw televisieformat, maar de waarheid. Mijn schoonmoeder doet namelijk retefanatiek aan prijsvragen mee. En met behoorlijk succes, want met regelmaat sleept ze een mooie prijs in de wacht.

Zo ook een paar maanden geleden. Of we zin hadden om drie dagen in Efteling Bosrijk te vertoeven? In een 6-persoons Boshuys? Nou dat lieten we ons geen twee keer vragen. Het was nog slechts een kwestie van bepalen wie we meenamen en wanneer we zouden gaan en ook dat was vrij snel besloten.

Vorige week woensdag was het dan zover. Met man, broer, vriendin en (haar) zoontje (2) reden we in alle vroegte met twee auto’s naar Kaatsheuvel. Het Boshuys was prachtig en van alle gemakken voorzien (lees: afwasmachine, senseo apparaat, bad én douche, 6 slaapmutsjes en een voorleesboek).

Twee nachten Boshuys betekent drie dagen Efteling entree. Ook dat was natuurlijk geweldig. De eerste dag was vooral voor het sprookjesbos, wat de kleine fantastisch vond. Maar ook alle stoere attracties hebben we (vaak meerdere malen) bezocht. En op de derde en laatste dag heb ik me zelfs laten overhalen om in de Python te gaan. Wat was dat gaaf! Ik weet niet waar ik al die jaren zo bang voor ben geweest…

En toen, nadat we ons drie dagen alleen druk hoefden te maken over de lengte van wachtrijen en de buienverwachting, was het zaterdag en bevonden we ons gewoon weer tussen de gewone mensen. Wachtrijen bevonden zich alleen nog in de supermarkt en de prullenbak schreeuwde niet langer ‘papier hier’. Maar wat was het heerlijk. Net een sprookje!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.