ER OP UIT LIFESTYLE

Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?

9 mei 2017

Fietsen. Ik hou ervan! Zeker nu het lekkerder weer wordt pak ik voor korte stukjes veel liever de fiets dan de auto. Natuurlijk niet als ik er met Quinn op uit moet, want die moet nog even zelfstandig leren zitten voor hij mee kan. Maar even snel een boodschapje doen, alleen of met Lise vind ik heerlijk. En sinds kort heb ik een mooi accessoire voor mijn mamafiets, waardoor dat nog makkelijker wordt!

‘Uhm, liefje, zou je als je straks even tijd hebt die beugel even op mijn fiets willen monteren?’ Tja, aan sommige dingen ga ik me gewoon bij voorbaat al niet wagen. Gelukkig vindt M het meestal geen probleem om me even te helpen. Binnen een minuut of tien was de beugel bevestigd en even later stond ook het fietsstoeltje er weer op.

De beugel waar ik het over heb is de Yepp Easyfit Drager XL en daarmee kun je de Yepp Maxi (het fietsstoeltje voor achterop) combineren met fietstassen. Ik mocht bij CoolBlue namelijk een pracht van een fietstas uitzoeken. Toen ik uitlegde dat ik me afvroeg of ik überhaupt wel fietstassen aan mijn fiets kon hangen in verband met dat fietsstoeltje, kreeg ik de beugel er ook bij. En gelukkig blijkt alles precies te passen!

Mijn keus viel op de Basil Boheme Carry All in de kleur ‘jade’. Het is een enkele fietstas met een inhoud van 18 liter, twee vakken en opbergbare haken waarmee je de tas aan je bagagedrager kunt bevestigen. Een speciale waterafstotende coating zorgt ervoor dat de tas spatwaterdicht is en met de bijgeleverde schouderriem kan ik de fietstas ook als schouder- of zelfs luiertas gebruiken. Enorm handig en hij ziet er ook nog eens erg mooi uit vind ik.

Met de Basil Boheme Carry All heb je een schoudertas en fietstas in 1. De tas hang je met haken aan je bagagedrager en blijft zo stevig zitten tijdens het fietsen. Na het fietsen verberg je de haken achter een ritsvak. Vervolgens neem je de tas aan de je schouder of in de hand mee op pad. De waterafstotende coating zorgt er overigens voor dat je spullen beschermd zijn tijdens een regenbui.

Als Quinn straks wat groter is en meegaat op de fiets, vind ik het prettig dat ik achterop wat bergruimte heb voor boodschappen of andere zware spullen. Ik heb voor op mijn fiets wel een krat zitten, maar als ik die zwaar belaad en ook nog eens een baby in een voorstoeltje heb zitten, wordt het fietsen er niet veiliger op. Bovendien vind ik het super handig dat ik deze tas eenvoudig kan loskoppelen en mee kan nemen als ik mijn fiets ergens neerzet.

Ik kan niet wachten tot ik met beide kinderen op de fiets kan rondrijden!

Fiets jij ook zo graag met je kind(eren)?Advertisement

6 Comments

 • Reply Essma 9 mei 2017 at 07:23

  Sinds kort doe ik dat ook. Ik heb ook 2 stoeltjes van yepp en vind het hele fijne dingen! Mijn tassen passen helaas niet! 🙁

 • Reply Iris 9 mei 2017 at 14:39

  Ik liep vorig jaar tegen hetzelfde probleem aan. Dat ik met een fietsstoeltje achterop geen ruimte meer had voor fietstassen, die wat mij betreft toch echt onmisbaar zijn (hoe moet je anders boodschappen meenemen?)
  Ik kwam ook tot de oplossing van een beugel om je bagagedrager te verlengen. Nu de baby nog niet voor op zit, kiept mijn fiets echter wel achterover als ik hem niet goed tegenhoud :0

 • Reply Nicole 9 mei 2017 at 15:54

  Oh wat handig zo’n beugel en mooie fietstas!

 • Reply Volgmama 9 mei 2017 at 15:57

  Wauw, ik wist niet eens dat Coolblue fietstassen verkocht.. Wat heb je een mooie uitgezocht! Ik heb net een achterzitje voor mijn fiets uitgezocht en vroeg me al af hoe dat met fietstassen zit. Heb wel een ander merk uitgezocht dus ik ga meteen even uitzoeken of ze daar ook iets voor hebben.

 • Reply Marianne 9 mei 2017 at 23:45

  Wat handig zeg! Ik loop daar ook vaak tegenaan. Het scheelt dat mijn zoontje nu zelfstandig kan fietsen waardoor ik de boodschappentas ook in het voorzitter kwijt kan. Maar handig is het niet!

 • Reply Jacqueline 10 mei 2017 at 21:06

  Ik fiets te langzaam, dus mijn kinderen fietsen niet zo graag samen met mij. 😉 Maar ik denk dat ze van jouw fiets en tas wel enthousiast worden, mooie kleurtjes zeg!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.