ER OP UIT

New in: Maxi-Cosi RodiFix AirProtect

7 augustus 2017

Kleine meisjes worden groot. Dat merk je goed aan kleding, maar ook aan dingen als een autostoel. Lise paste nog net in haar Maxi-Cosi Axiss, maar heel lang zou dat niet meer duren. Het werd dus hoog tijd voor een nieuwe autostoel! En die vonden we in de Maxi-Cosi RodiFix AirProtect. Ik laat je uitgebreid weten wat dit voor autostoel is en natuurlijk wat Lise en wij ervan vinden.

De Maxi-Cosi RodiFix AirProtect is een kinderautostoel en daarmee dus een vervolg op de peuterautostoel. De stoel is geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van ongeveer 3,5 jaar en een lengte van 100 cm tot ongeveer 12 jaar en 135 cm. We kunnen er voorlopig dus mee vooruit!

Uit onderzoek van Maxi-Cosi blijkt dat 4 op de 10 ouders een zitverhoger gebruikt zonder rugleuning voor het vervoeren van hun kind tussen 100 en 135 cm. Deze zitverhogers bieden in het geval van een aanrijding echter te weinig bescherming. Voor mij persoonlijk is het nooit een moeilijke keuze geweest of ik voor een zitverhoger of autostoel zou gaan. Als het om de veiligheid van mijn kinderen gaat kies ik altijd de (in mijn ogen) beste optie en dat is dus in dit geval de kinderautostoel met rugleuning. En naast het feit dat de stoel van onze keuze dus een betere bescherming biedt, zit ze ook nog eens stukken comfortabeler dan alleen een zitverhoger. Ook niet onbelangrijk, toch?

De Maxi-Cosi RodiFix AirProtect

De Axiss zat met behulp van de gordel op de achterbank bevestigd. Toen we deze eruit hadden gehaald, was het erin zetten van de nieuwe autostoel een makkie. Deze bevestig je namelijk heel eenvoudig met behulp van ISOFIX in de auto. Aan beide zijden van de hoofdsteun bevinden zich gordelgeleiders en afhankelijk van aan welke kant van de achterbank je de stoel plaatst, gebruik je de ene of de andere geleider. Ook als je kindje niet in de stoel zit, blijft de gordel in deze geleider zitten, waardoor je je kind gemakkelijk en snel kunt vastzetten als jullie klaar zijn voor vertrek. En afhankelijk van de lengte van het kind kun je de rugleuning verlengen. Uiteraard staat deze bij Lise nu nog in de laagste stand.

Onze bevindingen

Het was vooral Lise die even moest wennen aan het idee van een nieuwe autostoel. Ze zat natuurlijk ruim twee jaar in haar peuterautostoel en bleef maar zeggen dat ze die zo mooi en fijn vond. Toch was het in en uitstappen al een tijdje wat minder makkelijk geworden, omdat ze dat eigenlijk het liefst zelf wilde doen en het allemaal wat krap werd.

Wat een verademing was dat met de nieuwe stoel! Door het open ontwerp kan Lise heel gemakkelijk zelf in de stoel klimmen en als we op de plaats van bestemming zijn aangekomen en we de gordel hebben losgemaakt stapt ze er ook zo weer uit. Ze vond het trouwens ook erg stoer dat ze nu een zelfde soort gordel heeft als papa en mama…

Wij hebben gekozen voor de stoel in de kleur Nomad Green en natuurlijk is de functionaliteit van de stoel het allerbelangrijkst, ik vind hem ook prachtig om te zien! Een mooie stof, mooie afwerking en gewoon een degelijk ontwerp. De Maxi-Cosi RodiFix AirProtect is trouwens in tien verschillende kleuren verkrijgbaar, dus er is voor elk wat wils.

Lise doet nogal eens een dutje als we in de auto zitten. Ik was erg benieuwd of ze dat in deze stoel net zo lekker kon als in haar vorige autostoel. De Maxi-Cosi RodiFix AirProtect heeft twee ruststanden en de AirProtect technologie zorgt voor extra bescherming en comfort voor de nek en het hoofd. Al bij een van de eerste autoritjes met de nieuwe autostoel bewees Lise dat slapen in deze autostoel ook prima kan. Gelukkig!

Je leest het, we zijn super tevreden over onze nieuwe autostoel en hopen er nog veel veilige kilometers mee rond te rijden.

Wat vind je van onze keuze? En zou jij ook voor deze kleur hebben gekozen?

3 Comments

 • Reply Melanie 7 augustus 2017 at 13:41

  Mooie stoel!
  Onze dochter is inmiddels ruim 3,5 jaar (en 100 cm geweest) maar zit qua gewicht nog op 11 kg. Ze kan hier helaas nog niet in en gebruikt daarom nog haar peuter stoel. Maar deze houden we zeker in gedachten!

 • Reply Vlijtig Liesje 8 augustus 2017 at 13:10

  Hij ziet er goed uit. Heel robuust. En fijn in een neutrale kleur die overal bij past.

 • Reply roelina 8 augustus 2017 at 22:43

  Mooie stoel, moeten wij binnenkort ook aan geloven ben ik bang.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.