ER OP UIT

Première: Roodkapje de Musical

26 september 2016

roodkapje6

Geloof het of niet, maar gisteren maakten Lise en ik onze debuut op de rode loper! Op uitnodiging mochten wij namelijk naar de première van Roodkapje de Musical in het Parktheater in Eindhoven. Het welbekende sprookje dat van generatie op generatie wordt doorverteld is in een musicaljasje gestoken met Maud Mulder in de rol van Roodkapje.

Zoals dat hoort bij een première werden we gebracht en gehaald door een privéchauffeur. Oke, het was ‘gewoon’ M, maar het klinkt leuk toch? Omdat we na afloop meteen door moesten naar een verjaardag was dit de handigste oplossing. Onderweg hadden we er al helemaal zin in!

roodkapje7

Drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kwamen we bij het theater aan, waar we hadden afgesproken met Nicole en Fay en Charlotte en Aukje. M maakte nog even deze gezellige foto van ons voordat hij weer terug naar huis reed.

roodkapje2

Nadat we onze kaartjes hadden opgehaald konden we aansluiten bij een heus koek- en taartjesbuffet.

roodkapje1

We dronken een drankje en snoepten van een koekje en een taartje. Perfect begin van een gezellige middag. Niet lang daarna konden we plaatsnemen in de zaal en ging de voorstelling van start.

roodkapje3

roodkapje

roodkapje5

Roodkapje de Musical – het verhaal

De mooie Roodkapje vertrekt op een dag met een mand vol koekjes naar haar zieke oma in het bos. Onderweg ontmoet ze de lieve (en vegetarische!) wolf Gerrit die een plekje weet waar de prachtigste bloemen groeien en Roodkapje de tip geeft een mooie bos voor haar grootmoeder te plukken. Wat Roodkapje op dat moment niet weet is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is… Wat gebeurt er als Roodkapje bij het huisje van oma aankomt? En is de knappe jager Benjamin op tijd om haar te redden?

Vooraf was ik een beetje huiverig of (delen van) de voorstelling misschien te spannend zouden zijn voor Lise. Maar gelukkig bleek het vooral een heel vrolijk en vooral grappig stuk te zijn. De wat oudere kinderen kwamen op veel momenten niet meer bij van het lachen en ook Lise moest erg lachen om het gestotter en gestuntel van Gerrit de wolf. Zoals het een echte musical betaamt ontbrak het niet aan leuke liedjes, waarbij Lise niet meer stil kon zitten maar lekker meedanste en -klapte.

roodkapje8

De voorstelling duurt 75 minuten en is officieel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Toch vond Lise het met haar bijna 3 jaar al erg leuk en zag ik bij de première ook andere kleine kindjes (waaronder natuurlijk Aukje en Fay) die het enorm naar hun zin hadden.

Roodkapje de Musical is vanaf 1 oktober 2016 te zien in theaters door heel het land. Meer informatie over voorstelling, speellijst en tickets vind je op de website van Van Hoorne Entertainment. Bekijk hier de officiële trailer!

Ga jij graag met je kind(eren) naar het theater?

4 Comments

 • Reply Charlotte 26 september 2016 at 09:35

  Hij was leuk! En ik ben fan van Gerrit haha

  • Reply Monique 26 september 2016 at 11:57

   Zeker! Haha, ik had je best even met hem op de foto willen zetten hoor 😉

 • Reply Bregje 26 september 2016 at 17:30

  Oh wat leuk zeg! Kan niet wachten tot Laurens oud genoeg is om mee te gaan, in januari staat ons eerste kinderconcert gepland!

 • Reply Nicole 27 september 2016 at 19:06

  Gerrit de wolf was geweldig.. Heb helemaal dubbel gelegen van het lachen om hem en om Fay die rond aan het springen was en dergelijke..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.