ER OP UIT

Naar America met mijn blogvriendinnen

11 september 2018

Wat anders een doodnormaal tweede weekend van september zou zijn, veranderde voor een zevental moeders in iets waar zij nog maar zelden tijd voor hebben. Dit zou zomaar de aankondiging kunnen zijn voor de nieuwste Nederlandse film, maar is slechts de intro van het verslag van mijn weekend. Een weekend dat ik doorbracht met zes andere dames in het zuiden des lands, bij Center Parcs Limburse Peel in, jawel, America. 

We waren door Center Parcs uitgenodigd om het vernieuwde park Limburgse Peel met eigen ogen te bekijken en meteen te genieten van een weekendje me-time. Voor het zover was, waren de voorbereidingen via Whatsapp natuurlijk al in volle gang. Wie kunnen er rijden, hoe laat komen we aan, wat zal grofweg de planning worden en – niet onbelangrijk – wie zorgt er voor de wijn? Voor mijn doen was ik goed voorbereid. Mijn koffertje stond al netjes klaar in de gang toen Charlotte me vrijdagmiddag kwam halen. M bleef thuis bij de kindjes. Iets dat ik hem gelukkig blindelings kan toevertrouwen. Ik gaf ze alledrie een dikke knuffel en daar gingen we. Het weekend tegemoet. We pikten onderweg Janske op en reden toen door naar het Limburgse.

Vrijdag – Aankomst en escaperoom

Eenmaal daar druppelde ook de rest binnen en bereidden we het avondeten voor. Op het menu stond de tomaten-groentesoep van Bregje. Met uiteraard vers stokbrood en de nodige smeersels. Het was meteen gezellig. Maar heel veel tijd om te keuvelen hadden we niet, want we werden op uitnodiging van Liefde voor Limburg verwacht bij Escaperoom Arcen.

Samen met Charlotte en Bregje vormde ik een team en moet eerlijk zeggen dat het ons niet zo heel goed af ging. Ik heb een keer eerder een escaperoom gedaan, dus dacht dat ik ongeveer wist wat ik kon verwachten. Alleen had ik weinig aan die ervaring, want dit bleek een compleet ander concept. Met de watermolen van Arcen, waarin Graanbranderij de IJsvogel is gevestigd, als locatie zag het er wel ontzettend tof uit. En we hebben geleerd hoe likeur gemaakt wordt. Nicole, Laura en Janske waren de terechte winnaressen van een fles droplikeur. Eenmaal terug in het huisje bleef het nog lang onrustig. Van Bregje en Charlotte kregen we een leuke goodiebag met wat toffe kleinigheidjes erin. Super lief! Ook speelden we het spel 30 Seconds en downloadde ik een karaoke-app waarmee we heel wat af hebben gezongen.

Zaterdag – Rondleiding en Family Entertainment Center

We sliepen uit tot een uur of tien. De broodjesservice bracht ons verse broodjes voor het ontbijt en we genoten van het gevoel niets te moeten.

Er werd overigens wel druk met kindjes en mannen gefacetimed, maar stiekem vonden we het allemaal best fijn even echt tijd te hebben voor onszelf. ’s Middags kregen we een rondleiding over het park van general manager Guido Franssen (met dubbel-s). Limburgse Peel heeft kortgeleden een complete metamorfose ondergaan, waarbij de huisjes van binnen zijn gerenoveerd en er in het park zelf ook een aantal verbeteringen is doorgevoerd. Zo is er een autovrije promenade aangelegd met aan weerszijden prachtige speeltoestellen. Hier bevindt zich ook de ingang naar de kinderboerderij.

Ook de Market Dome heeft een grote verbouwing ondergaan. Er is een nieuwe vloer gelegd en alle restaurants en winkeltjes zijn ofwel geüpdatet of zelfs compleet vernieuwd.

Na afloop van de rondleiding stond er in het Grand Café een borrel op ons te wachten. Guido werd in eerste instantie weggeroepen, maar schoof daarna nog even gezellig bij ons aan. Na zijn uitgebreide verhaal wilde hij nu weleens van ons weten wat we doen en hoe dat bloggen dan precies in zijn werk gaat.

Tijdens ons verblijf stonden er huurfietsen tot onze beschikking. Het leek ons wel een plan om daar die avond mee naar het Family Entertainment Center in Sevenum te fietsen. Daar kregen we, opnieuw op uitnodiging van Liefde voor Limburg, een rondleiding door Mattel Play, The Portal en en aansluitend een diner in het ABC Restaurant. Hierover schrijf ik binnenkort een apart artikel.

Moe, maar (iets te) voldaan fietsten we aan het eind van de avond weer terug naar het huisje. Dat het pikdonker was op de weg vonden we maar een klein beetje eng. Gelukkig waren de fietsen wel voorzien van goede verlichting. Even dachten we dat we op tijd zouden gaan slapen, maar na een paar wijntjes kwam de karaoke-app toch weer tevoorschijn en werd het alsnog een uur of drie voor we in bed lagen.

Zondag – Weer naar huis

Opnieuw sliepen we een beetje uit. We ontbeten laat en ruimden onze spullen weer op. Als afsluiter maakte Charlotte van wie wilde nog een paar foto’s in de mooie natuur en in een zaaltje bij de Market Dome waar het licht prachtig naar binnen scheen.

We zouden eigenlijk nog een nachtje mogen blijven, maar omdat de kinderen maandag natuurlijk weer naar school moesten en de mannen (en wij) aan het werk, gingen we allemaal zondagmiddag weer naar huis. Op Nicole na, die – heel slim – haar gezin liet overkomen en nog een lekkere duik nam in de Aqua Mundo.

Lees ook: ‘Een vriendinnendag in Roermond

Het was, zoals je zult begrijpen, een weekend om nooit meer te vergeten. We kennen elkaar al een aantal jaar, maar het is toch anders als je een heel weekend alles met elkaar deelt. Ik ben ontzettend dankbaar voor onze vriendschap en blij dat Center Parcs en Liefde voor Limburg dit gezamenlijke tripje mogelijk hebben gemaakt! En natuurlijk wil ik ook Janske, Charlotte, Nicole, Bregje, Laura en Marij bedanken voor de gezelligheid en het mede mogelijk maken van dit weekendje me-time. En Geertje, we hebben je gemist dus een volgende keer moet jij zeker ook mee!

Ga jij weleens met vriendinnen een weekend weg?

5 Comments

 • Reply Bregje 11 september 2018 at 07:05

  Dankjewel voor het fijne weekend!! Ik heb genoten!

 • Reply Charlotte 11 september 2018 at 07:18

  Genoten van jullie! 😘

 • Reply Lieke van Veen 11 september 2018 at 09:10

  Wat gezellig dat jullie dit altijd doen! Toevallig bij mij in de buurt. Ik woon zelf in Venlo. Ik ben erg benieuwd naar je artikel over het ABC restaurant. Zelf vond ik het niet zo geslaagd.

 • Reply Janske 11 september 2018 at 09:38

  Het was super gezellig! Moeten we snel weer over doen!

 • Reply Geertje 11 september 2018 at 21:31

  Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Volgende keer ben ik er weer hoor! 😘

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.