ER OP UIT THEATER

Misfit de musical | Parktheater Eindhoven *

26 april 2023

‘Mama, wanneer gaan we ook alweer naar Misfit?’ Je wil niet weten hoe vaak Lise me dat de afgelopen maanden gevraagd heeft. Sinds ze weet dat we deze voorstelling samen gaan zien, kan ze gewoon niet wachten tot het zover is. En ik begrijp haar volledig hoor, want ik kan ook enorm uitkijken naar een show waarvoor ik kaartjes heb en enorm naar uit kijk. Na lang wachten is het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver. Na een fijn dagje quality time met z’n tweetjes – Quinn was uit logeren bij opa en oma – fietsen we zondagmiddag samen naar het Parktheater.

We komen netjes op tijd aan , brengen onze jassen naar de garderobe en lopen naar de grote Hertog Jan-zaal. Eenmaal op onze plek zwaaien we naar Charlotte en Aukje, die toevallig ook kaartjes voor deze voorstelling hebben en een rij voor ons, helemaal aan de andere kant van de zaal zitten. Lise is toch wel blij dat ze een stoelverhoger heeft gepakt. Ik twijfelde eigenlijk of ze daar inmiddels niet te groot voor is, maar ze kan nu precies over de mevrouw heen kijken die voor haar zit. Top dus!

Misfit de musical

Lise kent Misfit al van de succesvolle film en Netflix-serie, maar sinds dit voorjaar is Misfit dus ook in het theater te zien in Misfit de musical, een vrolijke jeugdmusical voor iedereen vanaf 9 jaar.

De musical gaat over Julia. Zij leidt het perfecte leventje in Amerika. Dan moet ze ineens terug verhuizen naar Nederland en staat haar leven op zijn kop. Door de populairste meiden van haar nieuwe school wordt ze tot ‘Misfit’, een buitenbeentje, bestempeld. Bij een talentenwedstrijd op school krijgt ze de kans om terug te gaan naar Amerika. Ze kan goed zingen, maar heeft met haar plankenkoorts nog nooit voor een publiek gestaan. En dan wordt ze ook nog eens verliefd op een muzikant op school!

De rollen worden vertolkt door een cast van vier jonge acteurs: Dewi Inesia speelt Julia, Loïs Bozac speelt Magenta, Mayke van der Zanden speelt Sterre en David van Dam speelt Nick. Naast hun vaste personage spelen de acteurs ook een aantal kleine rollen zoals de ouders, de rector van de school en stewardessen in een vliegtuig.

Dialogen worden afgewisseld met zang en dans en maken deze musical een vrolijk en speels geheel. Veel van de zo kenmerkende ‘problemen’ van het middelbare schoolleven komen aan bod: pesterijen, liefdesverdriet, eenzaamheid en de drive om erbij te willen horen. We zien ruzies tussen misfits en gemene streken van het kreng van de school. Maar doordat het stuk begint bij het einde, namelijk dat de vier scholieren als vrienden samen een schooloptreden geven, weten we de hele voorstelling lang dat het uiteindelijk gelukkig allemaal goedkomt. Na dit ‘einde’ gaan we namelijk terug in de tijd, naar het moment dat Julia vanuit Amerika vertrekt naar Nederland en deze onbekende school met onbekende medescholieren.

Het decor is wit met zwart en oogt een beetje als een getekend stripverhaal. Het laat de vrolijk gekleurde kleding in ieder geval extra goed opvallen. Het verhaal is voor Lise goed te volgen, al zijn de personages duidelijk ouder dan zij. Ze zit er helemaal in, merk ik als ik even naar rechts kijk. Als er een wat gevoeliger liedje wordt gezongen, kruipt ze wat dichter naar me toe.

Als we na afloop niets vermoedend naar de foyer lopen, zien we dat de acteurs zich verzameld hebben en er zich een rij heeft gevormd van kinderen die maar wat graag met ze op de foto gaan. Tot nu toe wilde Lise dat nooit, maar dit keer haalt ze haar schouders op en zegt ‘oke, dat wil ik wel’. Het leverde zomaar deze te gekke foto op!

Het was vast al duidelijk, maar wij hebben dus genoten! Wil jij Misfit de musical ook graag zien? Check dan deze speellijst.

Jeugdvoorstellingen bij Parktheater Eindhoven

Ieder seizoen kies ik voor beide kinderen een paar voorstellingen uit waarvan ik denk (of eigenlijk meestal gewoon weet) dat ze ze heel tof gaan vinden. Voor dit seizoen staan er nog een paar te gekke jeugdvoorstellingen op het programma bij het Parktheater in Eindhoven. Check ze zeker even! En wist je dat ik uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat het nieuwe seizoen ook weer een heel mooi aanbod heeft voor de jeugd? Je moet nog even geduld hebben voor het nieuwe programma bekend is, dus houd daarvoor vooral de website van het Parktheater in de gaten. Wij genieten nog na van deze leuke musical en bereiden ons alweer stiekem voor op ons volgende theateruitje…

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.