ER OP UIT PLOG

Minivakantie Center Parcs De Huttenheugte

15 juni 2017

Al een paar keer heb ik het zijdelings aangekondigd, maar hier is hij dan toch… het fotoverslag van onze minivakantie op Center Parcs De Huttenheugte afgelopen mei. Samen met M, Lise, Quinn én mijn ouders bracht ik een lang weekend door op dit voor mij nog onbekende park.

Dat laatste is trouwens niet helemaal waar. Ik schijn daar namelijk volgens mijn ouders al een keer geweest te zijn, toen ik 10 maanden oud was. ‘Schijn’ is in deze ook een beetje een rare woordkeus, want ten eerste waren mijn ouders er zelf bij en ten tweede heb ik het bewijs in foto’s gezien. Zo grappig dat ik er, ruim 31 jaar later dus voor het eerst weer terug ben, maar nu niet alleen met mijn ouders maar ook met mijn eigen gezin!

We verbleven in deze schattige 8-persoons premium cottage. Ik noem het trouwens gewoon bungalow. Volgens mijn vader stonden deze huisjes er 31 jaar geleden ook al. Maar van binnen zijn ze in dat tijdsbestek natuurlijk wel een aantal keer opgeknapt. Alles wat je hierboven ziet hoort ook echt bij het huisje. Ik vond die ruimte heerlijk! Lise en Quinn konden elk op een eigen slaapkamer en mijn ouders en M en ik natuurlijk ook.

Erg handig als je met vier volwassenen bent en twee kids is dat je de verzorging van de kinderen eens uit handen kunt geven. Opa vond het helemaal niet erg om Quinn zijn hapje te geven. En hijzelf zo te zien ook niet!

Naast een kinderstoel, een kinderbed voor Quinn en zelfs een brilverkleiner voor het toilet was er ook een babybadje in het huisje aanwezig. Toen Quinn na een overvolle luier niet al te fris meer was, maakten we daar dankbaar gebruik van.

Hoewel Lise er al vaak voor kiest om op een gewone stoel te zitten, greep ze nu haar kans en vroeg of ze in de kinderstoel mocht ontbijten. Met verse broodjes, een sapje en een gekookt ei. Heerlijk toch?

Ik had een groot kleed meegenomen zodat Quinn iets had om op te liggen. Lise ging er regelmatig bij liggen om hem gezelschap te houden.

Een van de hoogtepunten voor Lise was het naast het park gelegen Plopsa Indoor, waar ik eerder al een blogje over schreef. Omdat ze net groter dan een meter was kreeg ze een stempel op haar hand en daarmee mocht ze in sommige attracties zelfstandig en in de meeste onder begeleiding.

De draaimolen vond ze het leukst! Hier nog veilig bij papa in een gondel, maar later gewoon zelf op een paard. De stoere meid!

Ook deze Bumba molen met bouncing kikkers was de bom. Kijk haar eens glunderen.

Op de foto mogen met Bumba is leuk, maar ook wel heel erg spannend! Hihi, ik was wel heel trots dat ze het toch gewoon deed. Je kunt de spanning echt van haar snoetje aflezen. Overigens heb ik het zelf ook niet op van die poppen waar dan een mens in verstopt zit. Vraag me altijd af wat voor persoon het is… herkennen jullie dat?

Op Center Parcs zelf waren ook ontelbaar veel dingen te doen. Veel meer dan wij in die paar dagen konden doen. We selecteerden er één die M stiekem erg leuk leek: de Kids Jeep Safari! Een op elektriciteit gedreven jeep in miniformaat die je daadwerkelijk zelf kunt (en dus ook moet) besturen. Bij kleine kinderen is het dus wel van belang dat er iemand meerijdt die het ding ook daadwerkelijk op de weg kan houden. Al reed ik per ongeluk keihard tegen een lantaarnpaal aan, oeps!

We gingen ook nog even kijken bij de speeltuin en de kinderboerderij. Wat ligt het daar prachtig aan het water hè? Het is alleen wel zaak (kleine) kinderen heel goed in de gaten te houden als ze daar rondlopen. Hier even een verliefd momentje met mijn zoon 🙂

Voor Quinn was er ook iets leuks. In de Aqua Mundo konden we op zondagochtend namelijk deelnemen aan het babyzwemmen. Met Lise hebben we echt een tijdje op babyzwemmen gezeten, maar voor Quinn was dit een geheel nieuwe ervaring. Zo’n les vindt plaats vóór openingstijd van de Aqua Mundo waardoor er verder niemand in het water (en dus ook niet in de kleedhokjes) is. Echt een oase van rust, zo fijn!

Het zwemmen zelf was ook te gek. Waar sommige baby’s al na een minuut of tien begonnen te huilen vond Quinn het allemaal enorm leuk. Op de buik, op de rug, drijven op de mat en zelfs het onder water gaan vond hij prima!

Toen er badeendjes tevoorschijn werden gehaald, was hij daar volledig op gefocust. Ze zijn ook wel erg leuk natuurlijk!

Verblijf je op Center Parcs De Huttenheugte, dan is het heel leuk om dit te combineren met een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het is maar een kwartiertje rijden. Nog niet zo lang geleden is het park bovendien helemaal vernieuwd en dat hadden wij nog niet gezien.

Het was stralend weer en erg druk in het park, maar we genoten volop! Voor de gelegenheid hadden Lise en ik ons passend gekleed 🙂 Hier staan we trouwens in de vlindertuin, waar de prachtigste vlinders rondvlogen.

En Lise’s favorieten dier, de olifant, was er natuurlijk ook. M en ik hadden tijdens het maken van deze foto niet door dat Lise ook echt een olifant aan het nadoen was!

Na zo’n vermoeiende dag in de dierentuin heb je echt geen zin meer om te koken. Gelukkig zijn er op het park verschillende restaurants waar je gezellig kunt zitten en lekker kunt eten. Mijn favoriet is Nonna’s, het Italiaans restaurant. Lise bestelde zelf haar pizza: ‘een pizza met ananas!’, mijn moeder koos voor pasta en ook M, mijn vader en ikzelf bestelden een pizza. En dat was echt heer-lijk! Met een kinderijsje voor Lise toe was het feest compleet.

Op maandag gingen we weer naar huis, maar ondanks dat we om 10:00 uur onze cottage moesten verlaten mochten we nog de hele dag van de faciliteiten op het park gebruikmaken. De uitgelezen kans om nog eens naar de Aqua Mundo te gaan dus! We gingen gezellig met z’n allen en het was er stukken minder druk dan de dagen ervoor. Op zo’n wisseldag gaan toch blijkbaar weinig mensen nog zwemmen. Lise ging van de grote glijbanen en was niet weg te slaan uit het water.

En Quinn vond het ook wel leuk geloof ik. We hadden een box bemachtigd waar hij heerlijk in heeft liggen slapen. Helaas was het erg zonnig buiten en daardoor binnen (de Aqua Mundo bevindt zich in een grote glazen koepel) erg warm. Meer dan een luier moesten we hem dus echt niet aantrekken en met een extra XL hydrofiele doek wisten we wat schaduw te creëren.

Ons waterratje! Hier trouwens nog in het peuterbad, maar dat was al snel niet interessant genoeg meer. ‘Ik wil in het diepe!’

En zo sloten we een ontzettend fijne minivakantie af!

Ben jij weleens bij Center Parcs De Huttenheugte geweest?

6 Comments

 • Reply Tineke 15 juni 2017 at 08:24

  Ben er vroeger meerdere keren geweest en twee jaar geleden voor het laatst. Center Parcs is echt geweldig voor kinderen. Wij zullen er de komende jaren als ons zoontje iets groter is nog vaak naartoe gaan. En die matchende jurkjes van jullie zijn wel erg leuk!
  Liefs

 • Reply Sabrina 15 juni 2017 at 11:01

  wat een leuke vakantie!

 • Reply MarjonS 16 juni 2017 at 07:14

  Wij gaan elk jaar naar center parcs. Meestal Erperheide in België. Daar ligt een leuke binnen speeltuin bij.
  Toevallig volgend weekend Hutteheugte. Er was een fijne aanbieding daar. We zijn daar al een keer eerder geweest. Natuurlijk met Plopsa bezoek.

 • Reply Jacqueline 16 juni 2017 at 08:07

  Wij zijn er met Pasen geweest. Hiervoor waren we alleen bij de Eemhof geweest bij Centerparcs en ik moet zeggen dat de huisjes dan behoorlijk tegenvallen vergeleken bij de Eemhof. Onze kinderen zijn wat ouder en hebben zich vooral vermaakt in het zwembad en de automatenhal.

 • Reply Charlotte 16 juni 2017 at 08:13

  Wat heerlijk zo’n minivakantie!

 • Reply Janske 16 juni 2017 at 08:23

  Nog nooit geweest…hopelijk komt daar nog verandering in 😃

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.