ER OP UIT TECHNOLOGIE

Met deze apps vind je de leukste plekjes op vakantie *

26 juni 2021
parijs

Weet je nog? Vroeger kocht je een reisgids of een Lonely Planet, die je vervolgens helemaal uitploos om op vakantie de leukste restaurantjes en bezienswaardigheden te vinden. En stiekem vind ik het nog steeds wel zo z’n charme hebben om door een echte reisgids te bladeren. Maar tegenwoordig zijn er natuurlijk ook tal van apps die je op plaatsen brengen waar je anders niet zou komen. Wat je dan nodig hebt? Een telefoon met wifi of een voordelig Sim Only-abonnement waarmee je gebruik kunt maken van internet. Zelf heb ik al jaren een Sim Only-abonnement met een flinke internetbundel waardoor ik ook in het buitenland niet per se afhankelijk ben van (gratis) wifi. Ben jij dat wel, dan is mijn eerste tip alvast een interessante voor je! Ik ben ook erg benieuwd of je de andere apps al kent, of dat er misschien toch een leuke verrassing tussenzit…

1. Wifi finder

Deze app wijst je niet de weg naar dat mooie museum of goede restaurant, maar toont je wel waar je in de buurt de dichtstbijzinde Wifi-hotspot kunt vinden. Soms is dit gratis, maar soms moet je een bedrag betalen om in te kunnen loggen. Via Wifi kun je vervolgens die handige reisapp gebruiken of je mail checken. Geen wifi in de buurt? Dan kun je gebruikmaken van het internet op je telefoon. Tegenwoordig zijn de tarieven voor bellen, sms’en en internet voor heel de EU gelijk. Ga je op reis buiten de EU? Check dan eerst goed wat de kosten zijn voor het gebruik van internet in het buitenland en zet roaming uit als je er zeker van wilt zijn dat je geen onnodige kosten maakt.

2. TripAdvisor

De eerste app die ik er altijd bij pak als ik op een onbekende plek ben is Trip Advisor. Voor mijn gevoel was dit een van de eerste grote reisapps. Geef je locatie en en je krijgt tal van tips voor leuke bezienswaardigheden en uitjes. Je zult zien dat er voor elk wat wils is. En zo kun jij die activiteiten kiezen die het meest geschikt zijn voor jouw gezelschap. Of je nu met een vriendin bent, je partner of met kleine kinderen. Krijg je trek, dan vind je suggesties voor restaurants en zie je meteen hoe anderen deze beoordelen.

3. Here

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb geen fantastisch gevoel voor richting en afstand. Een app die me vertelt hoe ik van punt A naar punt B moet komen zonder een half uur om te lopen kan ik dus wel gebruiken. Natuurlijk is er Google Maps, maar ken je de app ‘Here’ al? Deze app heeft de handige functionaliteit dat je voor je reis gratis complete wegenkaarten en plattegronden kunt downloaden. Sta je ergens in het buitenland en wil je je route bepalen, dan ben je dus geen kostbare data kwijt omdat die kaarten gewoon op je telefoon staan. Kan je in plaats daarvan net iets langer Netflix kijken in je hotelkamer.

4. LOST iN City Guide

Ga je naar een grote stad als New York, Parijs, Stockholm, Lissabon, Barcelona of Kopenhagen dan is de LOST iN City Guide een echte aanrader. Deze app is eigenlijk afgeleid van de traditionele reisgids. Je koopt de ‘guide’ van de stad waar je heen gaat en vindt vervolgens alles in de app. Deze werkt met GPS waardoor deze altijd weet waar je je bevindt. Je ontvangt tips voor goede restaurants, musea, winkels en andere hotspots. Het leuke is dat de tips worden geselecteerd door mensen die in de betreffende stad wonen. Tips van echte locals dus! Er komen als het goed is steeds nieuwe stedentripbestemmingen bij, dus dat is zeker iets om in de gaten te houden.

5. AroundMe

De laatste musthave app voor op vakantie heet AroundMe. Deze app geeft suggesties op basis van je huidige locatie. Niet alleen om erachter te komen of er in de buurt een leuk koffiezaakje zit, maar bijvoorbeeld ook als je met spoed op zoek bent naar een geldautomaat of benzinepomp. Dan kan deze app echt een uitkomst zijn.

Welke apps vind jij onmisbaar voor op reis?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.