ER OP UIT MAMA CHALLENGE

Mama Challenge – Sesamstraat in Dierenrijk!

30 juli 2015

dierenrijk

Als blogger krijg ik zo nu en dan uitnodigingen voor (pers)events. Vaak is het in de Randstad te doen en aangezien wij daar niet zo heel dicht in de buurt wonen, gaan er regelmatig leuke tripjes aan mijn neus voorbij. Gelukkig niet altijd, want laatst kreeg ik een leuke uitnodiging in mijn mailbox van iets dat bijna naast de deur zou plaatsvinden! De welbekende vrienden van Sesamstraat zouden namelijk een bezoekje brengen aan de Nuenense dierentuin Dierenrijk. En wij mochten daar bij zijn.

Dit uitje was ook nog eens helemaal in lijn met een van de opdrachten voor de Mama Challenge: ‘een uitstapje maken met mijn kind’, die ik op mijn to do list heb staan deze zomer. Helemaal perfect dus!

Afgelopen zondag was het zover en stapten M, Lise en ik rond twaalf uur in de auto. We hadden eigenlijk bedacht Lise vooraf even in bed te leggen, maar omdat we dan pas erg laat bij Dierenrijk zouden zijn, besloten we dat ze dan maar een dutje in de buggy moest doen. Om half twee zouden de Sesamstraatfiguren Bert & Ernie, Tommie, Pino en Elmo hun intrede doen. We waren wat te vroeg en maakten eerst een kort wandelingetje langs een aantal dieren. Even later hoorden we muziek en jawel hoor, op het plein bij de ingang verzamelden ze zich en binnen een mum van tijd stond er een hele meute kids (en ouders) omheen.

Ik tilde Lise op en toen ze Elmo zag slaakte ze een kreet van herkenning. Elmo is sinds kort een van haar lievelingsknuffels, dus dat dat liefde op het eerste gezicht zou zijn kon ik vooraf al raden. Ze vond de muziek ook erg leuk en ‘hupste’ in mijn armen gezellig mee.

Toen iedereen was uitgedanst, was er de mogelijkheid voor een ‘meet & greet’. Althans, zo stond het in de aankondiging. In werkelijkheid waren het vooral ouders die hun kind bij hun favoriete Sesamstraatvriendje zetten om een leuke foto te maken. Lise was gelukkig niet bang van Elmo, maar omdat ze zelf nog niet snapte dat ze er wel heen moest lopen om überhaupt kans te maken op een gezamenlijke pose, was ik het vooral die Elmo’s aandacht probeerde te trekken. Gelukkig heeft het uiteindelijk wel een leuke foto opgeleverd, al zie je aan Lise dat ze zo haar bedenkingen heeft bij Elmo’s houdgreep 😉 Van een afstandje maakte ze ook nog kennis met Pino en Bert.

sesamstraat1

sesamstraat2

Een beetje verhit en bezweet van al die heisa leek het ons een goed idee een rondje door de dierentuin te gaan maken. We waren er al eens geweest, maar dat is inmiddels alweer bijna een jaar geleden. Het was erg leuk om te zien hoeveel meer bewust Lise zich nu was van de dieren en hoe gezellig ze zat mee te kletsen. Alleen in slapen had ze niet zo’n zin, maar geef haar eens ongelijk.

dierenrijk

Dierenrijk

Dierenrijk is een echte kinderdierentuin, zoals ook op de website staat. Ik ben het daar helemaal mee eens. Zo zijn er niet alleen veel grote en kleinere dieren om te bekijken, er zijn ook diverse grote en kleinere speeltuintjes, waarvan zelfs eentje indoor. Leuk voor de kleintjes, maar ook de wat grotere kinderen kunnen zich er goed vermaken. Aangezien het voor ons zo dichtbij is, weet ik zeker dat we nog vaak naar deze dierentuin zullen gaan.

Tot slot nog even een foto van Lise op een paddenstoel. De foto links dateert van oktober vorig jaar, toen ze 11 maanden was en de foto rechts maakten we afgelopen zondag. Wat een enorm verschil he?

dierenrijk3

Zoals je wel aan de foto’s en mijn verslagje kunt zien was het een erg geslaagde middag! Ga jij graag naar de dierentuin?

7 Comments

 • Reply Janske 30 juli 2015 at 09:17

  ohh wat een leuke foto’s! Vooral die laatste twee! Wat een leuk dagje! Ik had graag willen gaan maar mini me had de waterpokken en was een suf konijntje…binnenkort maar weer eens naar Dierenrijk. Leuk!

  • Reply Monique 30 juli 2015 at 12:50

   Oh jammer! Hopelijk gaat het inmiddels weer een stukje beter? Het is inderdaad een erg leuke dierentuin en zo lekker dichtbij!

   • Reply Janske 30 juli 2015 at 12:54

    het gaat alweer stukken beter, al ziet ze er nog steeds uit als een stippenkoninginnetje, hihi. Inderdaad! Mijn zus en haar man hebben al jaren een abonnement. Misschien moeten wij dat ook maar nemen in de toekomst…lekker samen diertjes kijken..is nog geen 20 min rijden…super chill!

 • Reply Tamara 30 juli 2015 at 09:34

  Wat een leuke foto’s! Ik vond het zoooo jammer dat het zover weg was!

  • Reply Monique 30 juli 2015 at 12:51

   Thanks! Haha, veel andere dingen zijn voor ons juist weer ver weg 🙂 Maar snap het hoor!

 • Reply Jeroen 31 juli 2015 at 14:39

  Hier thuis loopt ook een echte dierentuin liefhebber rond. We proberen tot zeker een keer of drie minstens naar een dierentuin te gaan. In ons geval meestal Zoo Antwerpen en Planckendael. Onlangs ook naar Zonnegloed (tegen Ieper) geweest. De afgelopen jaren op reis toch ook altijd een dierentuin bezocht.

 • Reply Cultuur op wielen: Het Louwman Museum | vroemmmama 17 augustus 2015 at 14:54

  […] Zo ging Ellen naar een geheime dierentuin en Josan naar het Streetpainting Festival. Moniek ontmoette Sesamstraat in de dierentuin en tot slot had Marguerita iets met flamingo’s en […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.