ER OP UIT MAMA CHALLENGE

Mama Challenge – Gratis uitje voor het gezin

23 juli 2014

Mama-challenge-11-300x300 Een tijdje geleden schreef ik dat ik mee ging doen aan de Mama Challenge. Het heeft even geduurd, maar gisteren was het dan zover. Tijd voor mijn eerste opdracht: een gratis uitje voor het gezin!

Al sinds Lise is geboren roept M dat hij zo graag met haar naar de kinderboerderij wil. Nu ze 8 maanden is, mee kan op de fiets en M een week vakantie heeft, leek het me een mooi moment om dat voor het eerst te gaan doen. Pas later bedacht ik me dat een bezoekje aan de kinderboerderij gratis is en daarmee perfect voor mijn eerste Mama Challenge opdracht!

We lieten Lise in de ochtend goed slapen, gaven haar toen ze wakker werd snel een boterham en een fles en waren daarna klaar voor vertrek. Ik smeerde haar goed in met zonnebrandcrème en deed haar een zonnehoedje en zonnebril op voor het tochtje op de fiets, want de zon scheen behoorlijk fel.

We hadden uitgezocht dat het 12 minuten fietsen was naar de kinderboerderij die we op het oog hadden. Dat bleek zo ongeveer wel te kloppen en met een klein omweggetje kwamen we aan. Ik tilde Lise uit haar fietsstoeltje en we liepen naar een weide waar een aantal schapen en geitjes rondliepen. Helaas was het hekje gesloten. ‘Vreemde kinderboerderij’, dachten wij meteen.

Op het terrein stond ook een stal, waar we een kijkje besloten te nemen. Er stonden onder andere konijnenhokken en een grote ren vol met cavia’s. De ren moest net worden schoongemaakt, dus werden alle cavia’s verhuisd naar een grote zwarte teil. Ik heb zelf cavia’s gehad en vind het hele schattige beestjes. Lise leek er alleen niet erg van onder de indruk, haha. We gingen ook nog even bij de konijntjes kijken, maar telkens als ze haar handje naar de tralies bracht, was ik bang dat dat konijntje zou happen dus bleven we op veilige afstand.

kinderboerderij1

Weer buiten gekomen kwamen we erachter dat er nog een ander weilandje was, waar wel mensen in konden. Er liepen veel bokjes, geitjes en zelfs een ezeltje. Ze vonden vooral de luiertas die we mee hadden erg interessant. Waarschijnlijk omdat ze dachten dat daar eten in zou zitten.

kinderboerderij

Toen ik met Lise op een bankje ging zitten, kwam opeens de hele kudde op ons af! Ik wist niet zo goed of het wel veilig zou zijn, maar uiteindelijk bleek dat ze alleen wat snuffelden aan Lise’s voetjes. Dit vond ze duidelijk wel spannend! Eén bok was trouwens zo brutaal dat hij zomaar ineens de punt van mijn maxijurk in z’n bek had 😉

kinderboerderij3

We maakten wat foto’s, waarna M natuurlijk ook nog even met z’n dochter op het bankje mocht zitten. Hij had meteen ruzie met de ‘oppergeit’, want die begon hem tegen zijn rug te bonken met z’n horens! Een mooi moment om onze fietsen maar weer eens op te zoeken.

kinderboerderij4

Lise was zo moe van alle indrukken, dat ze op weg naar huis in slaap viel. De slaaprol die bij het fietsstoeltje hoort zit nog wat te hoog voor haar, dus moest ik haar hoofdje met één hand ondersteunen terwijl ik tegelijkertijd m’n fiets in bedwang moest zien te houden. Weer een uitdaging, haha. Gelukkig was het niet ver fietsen en thuisgekomen hebben we haar meteen in bed gelegd.

Het was een geslaagd uitje en daarmee meteen een geslaagde eerste Mama Challenge opdracht. Op naar de volgende!

Ga jij vaak naar de kinderboerderij met je kindje? En heb je misschien nog tips voor andere leuke gratis uitjes waar je met kinderen naartoe kunt gaan? Laat het me weten in een reactie!

4 Comments

 • Reply Linda 23 juli 2014 at 19:39

  Leuk, de kinderboerderij is altijd een succes!

 • Reply Miranda 23 juli 2014 at 22:08

  Wij zijn ook al een paar keer naar de kinderboerderij geweest! Ons meisje vindt het altijd erg leuk!

 • Reply Nicky 25 juli 2014 at 10:33

  We gaan niet vaak naar de kinderboerderij maar is altijd wel leuk voor de kinderen.

 • Reply Overzicht Mama Challenge 2014 1 augustus 2014 at 06:01

  […] Blogmama: Kinderboerderij Mamaliefde: Outdoor speelwrak Oudeschild Mooimamaleven: Dagje bij de boer Moonoloog: Kinderboerderij Meisje-eigenwijsje: Het […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.