ER OP UIT

Lichtfestival GLOW Eindhoven | ook leuk met kids!

14 november 2019

lichtfestival glow eindhoven

Alweer voor het veertiende jaar op rij vindt deze week lichtkunstfestival GLOW plaats in mijn hometown Eindhoven. Van 9 t/m 16 november kun je je langs een vijf kilometer lange route laten betoveren door de mooiste lichtkunstwerken. Leuk voor groot, maar ook voor klein!

Naast de lichtjesroute heeft onze lichtstad er sinds 2006 nog een lichtevenement bij. Ik weet nog dat GLOW voor de eerste keer werd georganiseerd. Samen met mijn ouders bewonderde ik dat jaar een handjevol lichtkunstwerken. Het was nog heel kleinschalig opgezet en helemaal niet druk, waardoor je bij sommige locaties als enige aanwezig was. In de veertien jaar dat GLOW nu plaatsvindt is daar wel wat in veranderd. Inmiddels is het een festival met internationale allure en komen honderdduizenden mensen overal vandaan om de route te lopen en het moois te bewonderen. Gedurende de week van het festival kun je elke dag tussen 18:30 en 23:00 uur (een deel van) de route lopen.

GLOW bezoeken met kinderen

Ben je van plan GLOW met kinderen te bezoeken, dan raad ik je aan om vooraf even op de website te kijken welke kunstwerken je zeker wil zien. Is er daarna nog tijd over, dan kun je altijd nog wat extra’s meepakken. En wil je voor of na het lopen een hapje eten of een drankje drinken, dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Veel restaurants in de binnenstad bieden gedurende het festival een speciaal GLOW-menu aan. Wil je de grootste drukte vermijden, dan kun je het beste op een doordeweekse avond gaan. In de weekenden is het veel drukker (maar is het misschien wel minder erg als je kinderen wat later in bed liggen dan gewoonlijk).

GLOW Lichtshow in het Philipsstadion

GLOW is gratis toegankelijk voor iedereen, maar er worden zogenaamde GLOW Specials georganiseerd waarvoor je tickets kunt kopen. Zo is in het Philipsstadion lichtshow ‘NOVITER’ te zien. Per avond zijn er drie shows. Je dient vooraf tickets te bestellen en 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Dit jaar is het er helaas nog niet van gekomen, maar vorig jaar hebben we de kinderen een avond meegenomen langs een aantal hoogtepunten van GLOW. We zorgden er toen voor dat we stipt om 18:30 uur bij het eerste kunstwerk stonden en waren rond acht uur weer thuis. Dat was goed te doen!

Heb jij GLOW al eens bezocht en/of ben je van plan deze week nog te gaan? 

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.