ER OP UIT

Lichtfestival GLOW Eindhoven, ook leuk met kids!

14 november 2022
lichtfestival glow eindhoven

Alweer voor de zestiende keer vindt deze week lichtkunstfestival GLOW plaats in mijn hometown Eindhoven. Van 12 t/m 19 november 2022 kun je je langs een vijf kilometer lange route laten betoveren door de mooiste lichtkunstwerken. Leuk voor groot, maar zeker ook voor klein!

Naast de lichtjesroute heeft onze lichtstad er sinds 2006 nog een lichtevenement bij. Ik weet nog dat GLOW voor de eerste keer werd georganiseerd. Samen met mijn ouders bewonderde ik dat jaar een handjevol lichtkunstwerken. Het was nog heel kleinschalig opgezet en helemaal niet druk, waardoor je bij sommige kunstwerken zelfs de enige was. In de veertien jaar dat GLOW nu plaatsvindt is daar wel wat in veranderd. Inmiddels is het een festival met internationale allure en komen honderdduizenden mensen overal vandaan om de route te lopen en het moois te bewonderen. Gedurende de week van het festival kun je elke dag tussen 18:30 en 23:00 uur (een deel van) de route lopen.

GLOW met kinderen bezoeken

Ben je van plan GLOW Eindhoven met kinderen te bezoeken, dan raad ik je aan om vooraf even op de website te kijken welke lichtkunstwerken je zeker wil zien. Is er daarna nog tijd over, dan kun je altijd nog wat extra’s meepakken. En wil je voor of na het lopen een hapje eten of een drankje drinken, dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Veel restaurants in de binnenstad bieden gedurende het festival een speciaal GLOW-menu aan. Wil je de grootste drukte vermijden, dan kun je het beste op een doordeweekse avond gaan. In de weekenden is het veel drukker (maar is het misschien wel minder erg als je kinderen wat later in bed liggen dan gewoonlijk).

kinderen tijdens GLOW Eindhoven

GLOW 2022 thema

Het thema van GLOW 2022 is ‘Urban Skin’. Urban, omdat sinds COVID de stad en haar bewoners eindelijk weer volledig kunnen worden betrokken in een gemeenschappelijke, vaste route waarin ze van dezelfde lichtkunstwerken genieten. Skin staat voor de mogelijkheid de binnenstad te bekijken als een bewegend lichaam dat GLOW met haar lichtkunst bedekt en bekleedt.

Heb jij GLOW al eens bezocht en/of ben je van plan deze week nog te gaan? 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.