ER OP UIT EVENTS PERSOONLIJK PLOG

Koningsdag 2015

28 april 2015

koningsdag

Gisteren kleurde het hele land weer oranje. Het was Koningsdag! Ondanks de voorspellingen was het een super zonnige, maar ietwat frisse, dag. Vorig jaar ging Lise al mee feestvieren en ook dit jaar waren we van plan haar gezellig mee de stad in te nemen.

koningsdag

We deden het ’s ochtends nog lekker rustig aan. Rond 11.00 uur ging Lise, zoals gewoonlijk, naar bed voor een dutje. Tegen 14.00 uur werd ze pas wakker. Ik had ondertussen boterhammen voor haar gesmeerd en de tas ingepakt met alles wat we maar nodig zouden kunnen hebben.

dreumesbiscuit

Met z’n drietjes fietsten we naar mijn ouders, de buggy achterop de fiets. Ik had mijn broertje Eric al geappt dat we onderweg waren, zodat hij ook zijn fiets kon pakken om naar mijn ouders te gaan. Daar aangekomen kreeg Lise natuurlijk eerst haar welverdiende lunch en wij een oranjebol met koffie. Mmm!

koningsdag

Het was inmiddels al 15.00 uur dus we besloten snel de buggy te pakken en ons klaar te maken om naar het centrum te wandelen. Dat is een wandelingetje van ongeveer 10 minuten, dus prima te doen. We begonnen bij de vrijmarkt op het Wilhelminaplein. Die buurt is altijd erg gericht op gezinnen en erg gezellig met op elke hoek van de straat muziek en overal kleedjes en kraampjes waar vandaan mensen hun waar verkopen. Lise vond het prachtig om alles te bekijken vanuit de buggy en als we langs dansbare muziek liepen, zat ze lekker mee te swingen. Zo lief!

koningsdag

Eric was zo slim om blikjes Amigos bier mee te nemen, dus we hadden ondertussen ook nog wat lekkers te drinken. Iets na vijven besloten we een restaurantje uit te zoeken waar het niet al te druk was en waar ze een kinderstoel hadden voor Lise. Broer en manlief hadden zin in vlees, dus werd het de Griek. En hoewel ik niet echt een grote vleeseter ben, vond ik het heerlijk! Lise smulde ook goed mee van het vlees en de frietjes.

koningsdag

Na het eten vonden we het wel mooi geweest en besloten terug te gaan naar mijn ouders. Lise had de hele middag nog niet geslapen, dus ik dacht dat ze na het eten wel ‘in zou storten’. Ik zette de buggy in slaapstand en we liepen terug. Maar slapen, ho maar! πŸ˜‰

Bij opa en oma dronken we nog even koffie, Lise kreeg melk en toen was het echt hoog tijd om naar huis te fietsen. Op de fiets had mevrouw zelfs nog praatjes voor 10. Thuisgekomen hebben we haar meteen in bed gelegd en moest ik (helaas) nog even gaan leren. M is in z’n eentje nog even terug naar de stad gegaan om nog wat te drinken met vrienden.

Ik vond het heel geslaagd en was vooral heel blij dat het droog en zonnig was! Wat heb jij dit jaar gedaan op Koningsdag?

12 Comments

 • Reply Jess 28 april 2015 at 10:17

  Klinkt als een hele geslaagde dag! En wat zagen jullie er feestelijk uit πŸ™‚

 • Reply Vlijtig Liesje 28 april 2015 at 11:15

  Wij waren thuis en hebben ook genoten van het mooie weer dat erg meeviel gelukkig.

 • Reply Mahwish 28 april 2015 at 11:37

  Haha die Nijntje koekjes zijn zo toepasselijk! Ziet eruit als een leuk dagje πŸ™‚ Wij zijn naar de vrijmarkt geweest, we gaan altijd in de ochtend want in de loop van de dag wordt het zo druk.

  • Reply Monique 30 april 2015 at 11:42

   Haha ja he? Ik zag dat er eentje bij zat met Nederlandse vlag, dus die moest natuurlijk mee πŸ™‚ Slim om in de ochtend te gaan als het nog niet zo druk is!

 • Reply Tamara 28 april 2015 at 14:03

  Klinkt als een heerlijke dag ☺

 • Reply Tamara 28 april 2015 at 14:29

  Wat zagen jullie er leuk uit! En grieks! Heeeeerlijk!

 • Reply janske 28 april 2015 at 14:47

  Wij zijn even naar de Kruisstraat geweest, maar daar waren helaas niet veel kraampjes…volgend jaar even naar Strijp S, daar was het ook erg gezellig hoorde ik… πŸ™‚

  Mooie outfits trouwens, wat lijkt ze lang op die foto bij jou schoot. Knappe dame hoor!

  • Reply Monique 30 april 2015 at 11:40

   Ik neem me elke keer voor naar Strijp S te gaan maar steeds komt het er niet van. Dan zie ik je volgend jaar daar wel πŸ˜‰ Oh en dankjewel voor het compliment! Ik moet wel zeggen dat ze daar langer lijkt dan ze is hoor. Beetje vertekend beeld denk ik.

   • Reply janske 30 april 2015 at 11:44

    haha…inderdaad…it’s a date πŸ˜‰
    Viel echt op in die foto..ik dacht echt WOW wat is ze lang! πŸ™‚

 • Reply Mieke 29 april 2015 at 09:27

  Dat klinkt gezellig. En wat zagen jullie er leuk uit!

 • Reply Mirte 29 april 2015 at 10:55

  Ziet er heel gezellig uit! Wij gingen naar de vrijmarkt en samen een klein dansje doen in het park. πŸ™‚ Echt fijn dat het droog was!

  • Reply Monique 30 april 2015 at 11:44

   Dat klinkt ook heel fijn! En inderdaad, wat hadden we een mazzel met het weer πŸ™‚

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.