ER OP UIT

Kids uittip Zeeland | Molen De Jonge Johannes

16 augustus 2016

jongejohannes

Woon je in Zeeland of ben je er net als wij lekker op vakantie? Dan heb ik denk ik een fijne kids uittip voor je. Wij wilden graag een dagje gaan fietsen en zochten een leuke locatie onderweg waar Lise even lekker kon spelen. We kwamen uit bij Molen De Jonge Johannes. Een speelboerderij en restaurant in Serooskerke waar zowel jong als oud zich kan vermaken. 

Als je aan komt rijden zie je de molen al van een afstandje staan. Hij draait nog steeds en als je het leuk vindt kun je ook binnenin de molen een kijkje nemen. Dit hebben wij niet gedaan, dus daar kan ik je verder niets over vertellen.

Speeltuin

Je ziet de molen dus als eerste, maar direct daarna zie je (op een mooie dag althans) heel veel kinderen die zich vermaken in de nabijgelegen speeltuin. Daarin bevinden zich onder andere een kabelbaan, skelterbaan, reuzespringkussen, mitgetgolfbaan en diverse speeltoestellen. Ook voor kleine kinderen is er genoeg te doen! Lise vond het kleine glijbaantje en het springkussen het allerleukst.

jongejohannes5

Is het minder mooi weer dan is er ook binnen genoeg te doen. Voor de allerkleinsten is er een speelkeuken en televisie met grote kussens ervoor en de grotere kinderen kunnen zich uitleven met een tafelvoetbalspel en videogames. Deze informatie komt van de website, want ik heb de ruimte zelf niet gezien en kan er dus verder ook niets over zeggen. Maar het is natuurlijk altijd fijn te weten dat je er ook met slecht weer terecht kunt!

Restaurant

Al snel kregen we dorst en honger. Pal naast de speeltuin ligt een ruim terras, maar vanwege het mooie weer was het daar erg druk. Wij kozen ervoor binnen te gaan zitten, waar het beduidend rustiger was en lekker koel. M en ik aten een broodje en Lise kreeg een boterham. Naast broodjes kun je er trouwens ook warme gerechten bestellen en pannenkoeken van de molen.

Maïsdoolhof

Toen we aan kwamen fietsen had Lise al vrij snel drie enorme springkussens gespot. Daar aangekomen bleek dat deze zich middenin het maïsdoolhof bevonden. De speeltuin is gratis te betreden, maar voor het maïsdoolhof moet je kaartjes kopen in de nabijgelegen streekwinkel ‘Johanna’. Omdat wij nog nooit een maïsdoolhof hadden gelopen en Lise heel heel graag op de springkussens wilde springen, besloten we kaartjes te kopen. We kregen een stempel op onze hand en begaven ons naar de ingang.

jongejohannes1

Het maïsdoolhof had, naast natuurlijk het vinden van de uitgang, nog een extra opdracht. Namelijk het tellen van molens. Onderweg kwamen we bordjes tegen met daarop afgebeeld telkens een andere Zeeuwse molen. Elk bordje moest Lise even goed bekijken, al was zij vooral gefocust op het vinden van die gave springkussens, haha.

jongejohannes2

Toen we daar uiteindelijk waren beland wilde ze ze alledrie uitproberen, maar het springkussen met de koe was veruit favoriet. Een lol dat ze had!

jongejohannes3

Eenmaal uitgesprongen telden we de molens bij elkaar op en bleek bij terugkomst in het streekwinkeltje dat we er toch eentje gemist hadden. Gelukkig mocht Lise alsnog een prijsje uitzoeken.

Na nog een verkoelend drankje in het restaurant begonnen wij aan onze terugtocht van 15 km waarbij Lise al snel in slaap viel en wij ons afvroegen waarom we ook alweer per se op de fiets wilden gaan…

jongejohannes4

Kende jij deze locatie al? En zijn jouw kinderen ook dol op dit soort vermaak?

5 Comments

 • Reply Marjon 16 augustus 2016 at 07:50

  Leuk om te lezen.
  Wij hadden ook een molen gemist, ofja omdat er twee op 1 blad stonden.
  Het is er idd gezellig, wij namen wel een kijkje in de molen.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 16 augustus 2016 at 08:29

  Ziet er leuk uit. Beetje ver weg vanaf ons maar mijn schoonmoeder woont in zeeland dus wellicht leuk om te bezoeken als we toch in de buurt zijn!

 • Reply Vlijtig Liesje 16 augustus 2016 at 10:19

  De foto’s spreken me erg aan. Dit lijkt me een heel leuk uitje.

 • Reply -N | Mommies Life 16 augustus 2016 at 10:57

  Ziet er heel leuk uit! Beetje ver weg, dat dan weer wel 😉

 • Reply Kleine Prinses 16 augustus 2016 at 22:34

  gezellig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.