ER OP UIT REVIEW

Kids uittip Zeeland | Mini Mundi in Middelburg

19 augustus 2017

Ik kom al jaren in Zeeland, maar was nog nooit bij Mini Mundi geweest. Toen het tijdens onze zomervakantie een dag wat minder mooi weer beloofde te worden, besloten we het park eens met een bezoekje te vereren. Er zou een groot speelgedeelte overdekt zijn en mocht het toch even droog zijn, dan was er ook buiten genoeg te doen. 

Ik kocht voor vertrek tickets via de website. Als je online tickets koopt krijg je namelijk korting. Aangezien we op vakantie waren kon ik ze niet uitprinten, maar dat bleek gelukkig geen probleem. Ik kon de barcodes gewoon vanaf mijn telefoon laten scannen bij de kassa. We waren met z’n vieren (twee volwassenen, een kind van 3 en een baby die gratis naar binnen mocht) in totaal 25 euro kwijt. Een schappelijke prijs, vind ik.

Mini Mundi Indoorspeeltuin

Via de ingang kom je in een grote hal waar zich de indoorspeeltuin bevindt. Lise was niet weg te slaan bij de Glij Giraffe en ook de klimtoestellen vond ze erg leuk. Verder zijn er onder andere botsauto’s, een klimvulkaan en een knutselhoek waar getekend en gekleurd kan worden.

Lees ook: Tips voor peuter-uitjes bij slecht weer

Mini Mundi 0-4 Land

Aan de andere kant van de hal bevindt zich 0-3 Land, waar de allerkleinsten zich kunnen uitleven. Zelfs Quinn heeft daar lekker even rondgekropen en op de kussens geklauterd. Naast een ballenbak vind je er een fietsjesweide, treintafel, een softplay hoek, een speciale baby zone (die wij helaas niet hebben uitgeprobeerd) en een speelkeukentje.

Mini Mundi Miniatuur Walcheren

Miniatuur Walcheren betekent letterlijk Walcheren in het klein. Eerst stond dit in de binnenstad van Middelburg, later is het verhuisd en in samenwerking met Madurodam opnieuw aangelegd en vernieuwd. Het miniatuurpark heeft de exacte contouren van Walcheren en verdiepte wandelpaden die exact de ligging ten opzichte van het zeeniveau aangeven. Op veel punten vind je drukknoppen waarmee taferelen in werking worden gesteld. Dit vond Lise erg leuk! Ook is er een speurtocht uitgezet waarbij je via detailfoto’s de juiste bouwwerken moet zoeken en opschrijven. Lever je jouw ingevulde speurtocht na afloop bij de kassa in, dan mag je kind een prijsje grabbelen.

Mini Mundi Pretpark

En als je het miniatuurgedeelte voorbij bent kom je in het pretpark. Er zijn zes verschillende attracties, waarvan er twee zijn waarvoor je kind een minimale lengte van 105 cm moet hebben. Dat heeft Lise precies, dus we hebben op het schommelschip na alle attracties bezocht. We gingen samen in de Ballontoren en het Treintje, wat een groot succes was, en Lise ging alleen in de Jump Around en vond dat fantastisch. Het Achtbaantje vond vooral ikzelf een leuk idee, maar was achteraf voor Lise toch nog wat te spannend. Maar ze heeft het wel gedaan! De attracties draaien om beurten, dus soms moet je even wachten maar in ons geval was dat nooit langer dan een minuut of vijf. Prima te doen dus.

Eten en drinken

Van spelen krijg je dorst en honger. In het binnengedeelte vind je het Restaurant, waar je terecht kunt voor koffie met wat lekkers, broodjes, pannenkoeken of een frietje. Is het mooi weer, dan kun je dit nuttigen op het ruime terras met uitzicht op Miniatuur Walcheren. Toen wij er waren was het regenachtig en bleven we lekker binnen, waar ook tafeltjes genoeg staan. Wat mij persoonlijk opviel is dat er weliswaar veel snoep en ongezond eten te koop is, maar toch ook wat gezondere alternatieven. Zo bestond mijn lunch uit een maaltijdsalade met tonijn en was er voor de broodjes ook best wel wat keus in verschillende soorten beleg. Het was ons in eerste instantie niet zo duidelijk of we zelf moesten gaan bestellen of dat onze bestelling opgenomen werd. Later bleek dat we in het restaurant moesten bestellen en dat onze bestelling vervolgens wel naar ons tafeltje werd gebracht.

We hebben in totaal zo’n vijf uur op het park doorgebracht, maar als het aan Lise had gelegen had ze er nog best een paar uur aan vast willen plakken. Het was dus een groot succes en ondanks dat het tijdens ons bezoek vrij druk was in het park, hoefden we bij de attracties buiten nooit lang te wachten en kon Lise binnen ook gewoon lekker spelen. Ik vind het dus zeker een aanrader! Ik denk dat het vooral leuk is voor de allerkleinsten, tot een jaar of 6. Maar er zullen ook vast grotere kinderen zijn die zich er prima kunnen vermaken.

Ben jij weleens bij Mini Mundi in Middelburg geweest of zou je het overwegen?

4 Comments

 • Reply MarjonS 19 augustus 2017 at 07:18

  Vorig jaar zomer in Domburg zijn we er niet geweest. Maar in de mei vakantie waren we ook midweekje in Zeeland. We zijn er toen ook geweest. Zeker leuk voor de kinderen.

 • Reply Samora 19 augustus 2017 at 07:50

  Klinkt als een geslaagd uitje!
  Leuk weer om te lezen!

 • Reply Wilmaaa 19 augustus 2017 at 09:47

  Ik rij er bijna elke dag langs, maar nog nooit geweest haha. Misschien toch maar eens met Yarah en Romin naartoe 🙂

 • Reply met4inhuis 19 augustus 2017 at 10:33

  Wij zijn er vorig jaar geweest. We waren er toen het park openging en toen was er bijna geen volk. Na de middag begon het meeste volk toe te komen. De kinderen vonden het superleuk ook al is het niet zo heel groot. Het eten vonden wij er erg lekker. Toen wij er waren was het mooi zomerweer en dan is het heerlijk vertoeven op het grote terras. Als je kleine kinderen hebt en je bent daar in de buurt, is het zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.