ER OP UIT THEATER

Kerstwintercircus Eindhoven | Parktheater *

28 december 2023
podium van het kerstwintercircus met alle circusartiesten en publiek aan alle kanten

Al meer dan 50 jaar is het Kerstwintercircus in Eindhoven hét uitje dat de kerstvakantie compleet maakt. Eind december wordt het Parktheater omgetoverd tot circustent waar de knapste kunsten en de meest spectaculaire acts de revue passeren. Nadat we vorig jaar met z’n drietjes zo hebben genoten, stond dit uitje bij ons ook dit jaar weer op de agenda. De 51e editie maarliefst! We keken er al weken naar uit en gisteren was het dan zover.

‘Derde kerstdag’ blijkt het perfecte moment voor een middagje circus. Terwijl we naar het theater fietsen vragen we ons af hoe lang het eigenlijk geleden is dat we op de fiets hebben gezeten (vijf dagen, en dat is voor ons dus echt heel lang). Het is lekker om er na alle kerstdiners en familiebezoekjes even uit te zijn, natuurlijk helemaal omdat we weten waar we naartoe fietsen. Eenmaal bij het theater brengen we de jassen weg en lopen we naar de Hertog Jan-zaal, de grote zaal van het theater. Beide kids pakken voor de zekerheid een stoelverhoger mee, maar voor Lise is het achteraf gezien toch niet nodig. Wat wordt ze groot!

Hooggeëerd publiek

Vorig jaar zaten we in de pistebakjes op het podium en dat was heel tof, maar dit jaar hebben we perfecte plaatsen in de zaal. We kunnen alles heel goed zien en dit keer lopen we niet het risico dat een clown ons voor de gek komt houden 😉 Spreekstalmeester Arjan Smit presenteert het circus en doet dat zoals altijd vol overgave en enthousiasme. Glittergordijnen, een ronde piste met aan alle kanten publiek en bovenin een orkest dat zorgt voor de muzikale omlijsting. Het zijn al deze dingen die het circus het circus maken en voor dat speciale gevoel zorgen. En dan hebben we de acts nog niet eens gezien!

Groots spektakel

De ene na de andere spectaculaire act komt voorbij. Van duo’s tot hele groepen en van een knap staaltje technische acrobatiek tot de sierlijkste bewegingen. Ik vind het tof om te zien dat zelfs modern ballet prima in een circus past. Clown Elastic is ontwapenend en komt een aantal keer terug. Het dubbele ‘wheel of death’ is met zekerheid de knaller van de middag, maar ik ben het meest onder de indruk van Felix & Philo met het Teeterboard, een soort enorme wipwap waarmee ze elkaar metershoog de lucht in schieten. Echt heel mooi om te zien! De afsluiter, de ‘Catwall Acrobats’ met hun megagrote schommel was een grandioze afsluiter en ook heel spannend om naar te kijken.

Voor jong en oud

Alles bij elkaar duurt het circus tweeënhalf uur, inclusief een pauze van een half uur halverwege de voorstelling. Echt een middagvullend programma dus en dat maakt het voor mij ook zó leuk. In de pauze worden er lekkere drankjes uitgedeeld en kun je wat te eten of snoepen kopen. Kinderen kunnen in de foyer zelf de circusartiest uithangen of een ritje maken in de draaimolen. Het valt me op dat het publiek bestaat uit mensen van alle leeftijden. Kinderen, ouders, grootouders, tieners, stelletjes en zelfs hele families.

Kerstwintercircus Eindhoven

Het Kerstwintercircus in het Parktheater in Eindhoven is nog te bezoeken tot en met 31 december 2023. Tickets voor deze editie zijn nog beperkt verkrijgbaar, dus check de ticketpagina op de website van het Parktheater om te zien of er nog plek is op de dag van jouw voorkeur. Als je wil kan je aansluitend genieten van een speciaal Kerstwintercircusmenu bij restaurant BIJ13, met speciale prijzen voor kinderen t/m 12 jaar.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.