ER OP UIT OUDERSCHAP PEUTER REVIEW

Kabouter Plop – Plopshow Het Sprookjesboek

3 november 2015

plop1

Zelf ga ik graag naar het theater. Ik ben dol op cabaret, dus dat is dan ook waar ik meestal naartoe ga. Ik vind het altijd heerlijk ontspannen en sfeervolle avondjes, die vaak eindigen met een drankje in de foyer. Sinds Lise niet zo heel klein meer is, begint het steeds meer te kriebelen haar ook eens mee te nemen naar het theater. En afgelopen zondagmiddag was het dan zover. We gingen naar Plop!

Zondag speelde de voorstelling in theater de Schalm in Veldhoven. Voor ons lekker dichtbij! Naast Lise en M, ging ook de vader van M (ofwel opa) mee. Ik was heel benieuwd en -laten we eerlijk zijn- ook een klein beetje huiverig over hoe Lise het zou vinden. Ze is op z’n zachtst gezegd niet zo’n stilzitter, dus ik bereidde me er al op voor dat ik vast een paar keer met haar de zaal uit zou moeten. En wat nu als ze het na een kwartier helemaal gehad zou hebben?

Vanaf het moment dat we de zaal binnenkwamen en onze zitplaatsen gevonden hadden, was Lise compleet gefascineerd. Door de enorme rode gordijnen (die van haar ‘ooopen’ moesten), alle stoeltjes in de zaal en vooral alle andere kindjes die er zaten samen met hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s. Voordat de voorstelling begon, werd er muziek van Studio 100 gedraaid, waarbij Lise meteen haar favoriet van K3 herkende.

plop2

De voorstelling begon en Lise was helemaal in de ban van kabouter Plop, kabouter Klus, Kwebbel en Smal. Zelf op een stoel zitten wilde ze niet, dus ze heeft het eerste gedeelte lekker bij mij gezeten. Ze zat er echt helemaal in en als er geklapt werd, klapte ze vrolijk mee. Je begrijpt: ik smolt helemaal! De voorstelling duurde in totaal een uur en een kwartier en er was geen pauze. Ongeveer halverwege is Lise bij M op schoot gaan zitten, maar ze liet geen moment blijken dat ze weg wilde of er genoeg van had.

Zelf vond ik het verhaal leuk en ook voor volwassenen goed te doen. Vooral leuk vond ik het feit dat de voorstelling meerdere malen werd onderbroken door een herkenbaar lied. Met ‘de kabouterdans’ uiteraard als swingend einde. Ja, ik heb, met name door de ogen van mijn kleine meid, enorm zitten genieten! Dit maakt dat ik al heel erg uitkijk naar de volgende keer dat we haar mee zullen nemen naar het theater. In januari staat namelijk de voorstelling van Sesamstraat op het programma.

De Plopshow is nog tot en met 15 november 2015 te bewonderen in de theaters. Voor meer info kun je terecht op de website van Studio 100.

Neem jij je kind weleens mee naar het theater?

3 Comments

 • Reply Mama van Vesper 3 november 2015 at 11:08

  leuk zeg!

 • Reply Vlijtig Liesje 3 november 2015 at 11:25

  De laatste tijd niet meer, maar vroeger wel.

 • Reply Charlotte 3 november 2015 at 13:00

  Super leuk! Fijn dat Lise het zo goed deed. Wij gaan over een paar weekjes naar Woezel en Pip, een sinterklaas voorstelling. Ben ook erg benieuwd wat Aukje ervan gaat vinden…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.