ER OP UIT PRETPARK

Jul & Julia Zomerweken bij de Julianatoren *

10 juli 2019

Het is zomer! Hier in het zuiden is de zomervakantie deze week van start gegaan en de komende twee weken volgen ook het midden en noorden van het land. In Kinderpretpark Julianatoren zijn daarom de Jul & Julia Zomerweken begonnen. Van 8 juli tot en met 1 september kun je in de Julianatoren genieten van een extra zomers sfeertje. Wij waren uitgenodigd een kijkje te komen nemen en reden op de eerste dag van Lise’s vakantie naar Apeldoorn.

De oplettende lezer weet dat we twee weken geleden ook al bij de Julianatoren waren. Nu is dit park toevallig Lise’s lievelings en waren mijn ouders er nog nooit geweest. Ik hoefde, toen ik wist dat zij mee wilden en konden, dus niet heel lang na te denken of ik op de uitnodiging in zou gaan.

Jul & Julia Zomerweken

Muizenduo Jul en Julia nemen je tijdens de Zomerweken mee op wereldreis in de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Bij aankomst begint er toevallig net een show, dus we haasten ons naar het theater. Lise neemt plaats op de bankjes vooraan tussen de andere kinderen, Quinn kiest voor mama’s schoot. Het is een ontzettend leuke voorstelling waarin veel bekende liedjes terugkomen. Lise merkt op dat ‘de echte’ meneer Kaasgaaf in de show meespeelt en vindt dat, terecht, erg bijzonder.

Behalve de grote parkshow kun je tijdens de Zomerweken genieten van Jul’s Wild West Show, Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow en de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf. Die laatste pakken we ’s middags ook mee. Lise vindt het eerst wat spannend om het podium op te gaan om ook echt te limbodansen onder het koord dat Jul en Julia omhoog houden. Maar als ze ziet dat veel andere kinderen meedoen stapt ze over haar angst heen en danst ze netjes onder het koord door.

Genieten van de vele attracties

Naast de shows, die ik echt geweldig vind, kun je in het pretpark natuurlijk genieten van allerlei attracties. Omdat het nog niet voor heel Nederland zomervakantie is én omdat de weersvoorspelling niet al te best was, is het heerlijk rustig in het park. Bij de meeste attracties kunnen we zo doorlopen.

Lise zegt dat ze in het Spookslot wil maar heeft, eenmaal voor de ingang, toch haar twijfels of ze het wel aandurft. Met de belofte dat ik haar hand zal vasthouden tijdens de rit, stapt ze dapper in een van de karretjes. En als we het eerste rondje gehad hebben, wil ze meteen nog een keer, en daarna nóg een keer… ‘Het is helemaal niet eng, maar juist grappig mama!’ Ook de theekopjes zijn favoriet. Eerst draait ze mij misselijk, maar de keren daarna gaat ze gelukkig alleen…

Quinn is nog altijd fan van Dino’s Tour en de Safaribaan. Voor het eerst hebben we de Fietsbaan uitgeprobeerd en zijn we met oma in het Reuzenrad en Jul’s Ballonvaart geweest. Ik vind het echt top dat er zelfs voor de allerkleinsten zoveel leuke attracties in dit park aanwezig zijn.

Frietjes als afsluiter

Hoe sluit je een leuke dag als deze het beste af? Met wat lekkers natuurlijk! Lise en Quinn namen een Kidsbox, die bestaat uit een snack met frietjes, een flesje limonade en een cadeautje. Mijn ouders en ik namen een hamburgermenu, dat verrassend goed smaakte. Het park en restaurant zijn officieel tot 17:00 uur geopend, maar er werd niet moeilijk gedaan toen we na vijven nog zaten te eten. Goede service! Het grote voordeel van daar eten, vind ik dat de kinderen bij thuiskomst meteen door kunnen naar bed. Quinn had niet geslapen overdag en ook Lise was natuurlijk gesloopt van zo’n dag vol pret. Ze sliepen dan ook vrijwel meteen!

Tijdens de Jul & Julia Zomerweken is het pretpark op 27 juli en op 3, 10, 17 en 24 augustus tot acht uur ’s avonds geopend!

Ben jij weleens in de Julianatoren geweest? En zo ja, welke attracties zijn favoriet bij jouw kind(eren)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.